Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale din Luhansk, spune că luptele de stradă continuă în orașul Severodonețk din estul țării, dar că forțele rusești ocupă acum aproximativ 80% din oraș, potrivit CNN.

Soldați din trupele proruse în orașul SeverodonețkFoto: Alexander Reka / TASS / Profimedia

"Pe unele străzi, apărătorii noștri au succes", a declarat Gaidai. Șase soldați ruși au fost capturați, a spus el.

Oficialul a declarat că restul părților din regiunea Luhansk care se află încă sub control ucrainean au fost supuse unui bombardament constant, dar voluntarii locali au făcut să ajungă camioane cu încărcături umanitare în multe așezări și, de asemenea, au evacuat oameni.

Acesta a precizat că orașul vecin Lysychansk "se află sub control ucrainean. Aceasta este o poziție avantajoasă din punct de vedere militar. Amplasarea orașului pe un deal oferă multe oportunități. Apărarea orașului este puternică".

Gaidai a declarat că luptele grele au continuat în așezările de la sud și vest de Severodonețk, în timp ce forțele rusești încearcă să încercuiască apărarea ucraineană.

"În ciuda bombardamentelor pur și simplu constante, zilnice, este încă posibil să se aducă provizii umanitare atât în comunitatea Hirske, cât și în Lysychansk", a declarat Gaidai.