Luptele continuă pe străzile din orașul Severodonețk, situat în estul țării, a spus guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, într-un mesaj postat sâmbătă dimineață pe Telegram.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acestuia, forțele ucrainene au respins nouă atacuri inamice în ultimele 24 de ore, fiind distruse un tanc, un sistem de artilerie și opt vehicule blindate.

El spune că unitățile de apărare aeriană au doborât, de asemenea, o rachetă de croazieră și trei vehicule aeriene fără pilot.

Forțele rusești „își aruncă toate rezervele asupra Severodonețk", a declarat el, iar situația umanitară este dificilă, deoarece este „imposibil să se livreze alimente și medicamente în oraș".

Vineri seară, Gaidai a anunțat că trupele de apărare au recucerit 20% din oraș și controlează circa jumătate din acesta și a spus că armele occidentale cu rază lungă de acțiune ar face cu siguranță diferența în bătălie.

"Ei avansează pas cu pas. Pur și simplu distrug totul cu artilerie, avioane, mortiere, tancuri", a declarat el.

„Dar, de îndată ce vom avea suficiente arme occidentale cu rază lungă de acțiune, vom alunga artileria lor de pe pozițiile noastre. Și atunci, credeți-mă, infanteria rusă va fugi pur și simplu", a afirmat Gaidai.

-----------