Două nave rusești de patrulare din clasa Raptor au fost distruse luni dimineață cu lovituri executate cu o dronă Bayraktar în apropierea Insulei Serpilor, potrivit comandantului forțelor aeriene ucrainene.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a publicat pe Facebook un clip video cu imagini filmate din drona Bayraktar TB2 de fabricație turcească.

Ucraina a atacat pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor

Este important de menționat că ucrainenii au anunțat de două ori săptămâna trecută (duminică și marți), că au tras cu rachete în pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor, lovind inclusiv sistemele antiaeriene de acolo, sisteme menite să contracareze inclusiv acțiuni cu drone Bayraktar.

Numărul șalupelor blindate Raptor din Marina rusă distruse de ucraineni ajunge astfel la cel puțin trei, în condițiile în care în a doua jumătate a lunii martie batalionul Azov a lovit o astfel de navă de patrulare cu un lansator de rachete antitanc.

Ucraina ar mai fi încercat să se apropie cu dronele Bayraktar de navele rusești

Atacul de luni dimineață nu reprezintă prima dată când dronele turcești operate de Ucraina se apropie de zona de litoral.

Cu puțin timp înainte de scufundarea distrugătorului Moskva, rușii anunțau că au reușit să doboare o dronă Bayraktar cu rachetele antiaeriene de pe una din fregatele sale din Marea Neagră.

La o zi după, Moskva ar fi fost lovită de rachetele antinavă Neptun lansate de Ucraina de la mal, iar unele ipoteze spun că și dronele Bayraktar au luat parte în atacul asupra navei amiral a Rusiei.

Dronele Bayraktar au fost folosite de forțele armate ucrainene pentru a distruge numeroase tancuri și blindate rusești încă din prima zi a războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie.

Vezi și:

Rusia s-a plâns Turciei că vinde drone Bayraktar ucrainenilor

Un înalt oficial turc a declarat la începutul lunii aprilie pentru agenția Reuters că Ankara a primit plângeri din partea Moscovei vizavi de vânzările de drone Bayraktar Kievului.

„Rușii sunt supărați și, din când în când, se plâng de vânzările de drone. Obișnuiau să se plângă și înainte și se plâng și acum", a declarat acesta.

„Dar noi le-am dat deja un răspuns... că este vorba de companii private și că aceste achiziții de drone au fost făcute și înainte de război", a explicat oficialul turc.

Citește și:

---