După trei săptămâni de război, Ministerul rus al Apărării publică primele imagini cu o dronă ucraineană Bayraktar TB-2 ce ar fi fost doborâtă. Până acum forțele rusești au tot spus că ar fi doborât câteva zeci de astfel de drone, nefiind un briefing zilnic în care să nu precizeze că ar fi distrus alte câteva aeronave fără pilot ale ucrainenilor.

Dronă Bayraktar doborâtă de rușiFoto: Ministerul rus al Apararii

„Ministerul Apărării a publicat o fotografie cu una dintre dronele Bayraktar doborâte și care au fost folosite de Forțele Armate ale Ucrainei”, se arată în raportul armatei rusești, citat de agenția de presă Tass.

Fotografia prezintă epava, câteva elemente de cablare, trenul de aterizare, bucăți de fuzelaj și o unitate de control.

Vezi și:

Rusia tot informează că reușește zilnic să doboare drone Bayraktar

Deși este prima imagine cu o dronă Bayraktar doborâtă de ruși ce a apărut pe internet de la începutul războiului, Rusia transmite constant că doboară aeronavele fără pilot folosite de Ucraina.

În ultimul briefing publicat pe contul de YouTube, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării spunea că până pe 15 martie Rusia ar fi reușit să doboare nici mai mult nici mai puțin decât 156 de aeronave fără pilot, fără să detalieze câte ar fi de tipul Bayraktar.

În schimb, în fiecare informație zilnică despre operațiunile din ziua precedentă Rusia mereu amintea că reușește să doboare măcar câteva drone de tipul Bayraktar TB-2.

Spre exemplu, în informarea de pe 15 martie zicea că în ultima zi reușiseră să doboare 6 drone Bayraktar.

În informarea de pe 14 martie, Rusia susține că în 24 de ore reușise să doboare o dronă Bayraktar.

În briefingul de pe 13 martie, armata rusă spunea că a reușit să distrugă două drone Bayraktar.

Vezi și:

---

Urmărește ultimele evoluții din a 22-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.