Forțele armate ale Ucrainei au publicat o înregistrare video care surprinde momentul în care bombardează o casă ocupată de soldații ruși, aceștia încercând inițial să se adăpostească în locuință înainte de a o lua la fugă în toate direcțiile.

Soldati rusi care se ascund intr-o casaFoto: Captura video

Înregistrarea video a fost distribuită de a 54-a Brigadă Mecanizată a armatei ucrainene pe pagina sa de Facebook, fiind preluată apoi de mai multe conturi de Twitter ce monitorizează luptele din Ucraina.

„Războiul continuă în Ucraina. Rușii și mercenarii lor aduc 'pacea rusească' în orașele și satele ucrainene. Așadar, orcii au vrut să captureze un sat din regiunea Donețk. Au decis să intre în locuințele oamenilor și să își dezvolte din acestea ofensiva, care aduce moarte și distrugere”, notează unitatea militară pe Facebook.

Ceea ce a urmat se poate vedea în înregistrarea video, militarii ucraineni afirmând că „orcii au fugit”, lăsându-și în urmă morții și răniții. „Așa se va întâmpla cu toți cei care vin pe pământurile noastre. Slavă Ucrainei”, subliniază soldații ucraineni.

Rușii au reluat ofensiva în estul Ucrainei

Casa ce apare în înregistrarea video a fost geolocalizată independent ca fiind într-adevăr în regiunea Donețk din estul Ucrainei, după cum afirmă militarii ucraineni pe pagina lor de Facebook.

Forțele armate ruse au declanșat în cursul nopții dintre luni și marți o nouă ofensivă în estul Ucrainei după mai multe săptămâni în care și-au regrupat forțele retrase din regiunile Kiev și Cernihiv (Cernigău) ca urmare a eșecului ofensivei pe toate fronturile pe care președintele Vladimir Putin a ordonat-o pe 24 februarie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat într-un discurs televizat de luni noaptea că ofensiva rusă din estul Ucrainei și bătălia pentru Donbas au început. Președintele Ucrainei declarase la sfârșitul săptămânii trecute că Ucraina nu are de gând să renunțe la Donbas pentru a pune capăt războiului.

„Este foarte important pentru noi să nu le permitem, să ne menținem pe poziție, pentru că această bătălie... poate influența cursul întregului război”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a confirmat marți că „operațiunea militară specială”, denumirea dată de propaganda Kremlinului războiului din Ucraina, a intrat într-o „nouă etapă”.

Urmărește ultimele evoluții din a 56-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.