Imagini video realizate deasupra unei autostrăzi din vestul Kievului arată o coloană de vehicule rusești distruse complet în urma atacurilor forțelor armate ale Ucrainei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înregistrarea video a fost redistribuită de Rob Lee, analistul militar de la Foreign Policy Research Institute specializat în forțele armate ruse. Nu este clar când au fost surprinse imaginile însă ministerul ucrainean al Apărării a anunțat sâmbăta trecută că toată regiunea Kiev a fost eliberată de forțele invadatoare.

Pentagonul estima luni că două treimi din forțele rusești din regiunea Kievului s-au retras în Belarus.

În urmă cu o zi Lee a distribuit o înregistrare video și cu o ambuscadă spectaculoasă în care a fost surprinsă o coloană de vehicule rusești, imaginile cu distrugerea unui transportor blindat, urmată de atacuri ale artileriei ucrainene, părând desprinse dintr-un joc video.

Armata ucraineană a distrus numeroase coloane rusești

Forțele armate ucrainene au distribuit miercuri o nouă înregistrare care îi prezintă pe soldații săi ce vânau tancuri în jurul Kievului, arătând cum aceștia se pregătesc pentru o ambuscadă și distrugerea unui vehicul inamic cu ajutorul unui sistem portabil Stugna-P.

Ucrainenii au distribuit și imagini cu folosirea aceluiași sistem portabil pentru a distruge un elicoter de atac rusesc Alligator.

Forțele armate ucrainene s-au folosit din plin de sistemele antitanc Javelin și NLAW primite înainte de izbucnirea războiului pentru a distruge numeroase tancuri și vehicule rusești, o altă vedetă a armatei Ucrainei fiind dronele Bayraktar TB-2 furnizate de Turcia.

Acestea au fost folosite și pentru a ataca uriașul convoi rusesc care amenința Kievul în primele stadii ale ofensivei ruse.

Numeroase înregistrări distribuite pe platformele social media de la izbucnirea războiului arată atacarea și distrugerea coloanelor de vehicule blindate rusești, încă din primele zile ale războiului, când forțele armate rusești au atacat în forță, pe toate fronturile.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kulebo a subliniat la summitul NATO la care a fost invitat joi că Ucraina are nevoie de „arme, arme, arme”.

Kuleba a spus că Ucraina are nevoie de armament, de la rachete, sisteme defensive antirachetă la avioane, pentru a asigura victoria împotriva Rusiei și pentru ca orori precum cele din Bucha să nu se mai repete.

Urmărește ultimele evoluții din a 43-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.