Un al doilea denunțător a apărut în cazul anchetei parlamentare din SUA în care este implicat președintele american Donald Trump, potrivit avocaților care îl reprezintă pe primul, scrie Mediafax citând BBC.

Donald TrumpFoto: Agerpres

Avocatul Mark Zaid a declarat pentru ABC News că a doua persoană este, de asemenea, un oficial din cadrul serviciilor de informații și a vorbit cu inspectorul general (al Comunităţii de informaţii din SUA, Michael Atkinson - n.r.).

Casa Albă nu a comentat informaţia. Președintele Trump a respins în mod repetat denunţul inițial.

Nu s-au făcut publice detalii despre denunţul celei de-a doua persoane.

Cu toate acestea, Zaid a spus că avocații au cunoștințe de primă mână despre acuzațiile asociate conversaţiei telefonice pe care Trump a avut-o cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 25 iulie.

UPDATE: Un cabinet de avocatură sugerează că ar exista mai mulţi avertizori

Un cabinet american de avocatură a confirmat, duminică, faptul că reprezintă „mai mulţi lansatori de alertă” legaţi de cazul privind Ucraina, scrie Agerpres citând AFP.

Acest cabinet apără interesele acelui prim membru al serviciilor de informaţii care a semnalat că o convorbire telefonică de la 25 iulie între Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelinski a fost, în opinia sa, necorespunzătoare.

"Pot confirma că echipa mea şi cabinetul meu reprezintă mai mulţi lansatori de alertă", a scris pe Twitter avocatul Andrew Bakaj.

Anunţul acestuia vine la scurt timp după ce postul de televiziune ABC News a citat un alt avocat al aceleiaşi firme, Mark Zaid, spunând există un al doilea lansator de alertă dispus să depună mărturie în privinţa lui Trump.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea duce la iniţierea procedurii de demitere a președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Trump a denunţat în repetate rânduri ancheta care ar putea duce la demiterea sa, apreciind că este vorba de un act de „hărţuire prezidenţială” și o „vânătoare de vrăjitoare”.

Citește și: