Președintele american Donald Trump i-a cerut într-adevăr omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică din iulie, să verifice dacă fostul vicepreședinte Joe Biden a avut vreun rol în renunțarea la o anchetă care viza o companie în care a lucrat fiul său, Hunter, potrivit transcriptului acestei convorbiri, publicat miercuri de Casa Albă, scrie Reuters.

Donald TrumpFoto: Flikr

"Există multe discuții despre fiul lui Biden, că Biden a stopat ancheta și mulți oameni vor să afle așa că orice poți face cu procurorul general, ar fi minunat", afirmă Trump, potrivit transcriptului publicat de Departamentul Justiției.

"Biden s-a lăudat că a stopat ancheta așa că dacă poți arunca o privire la asta ... sună îngrozitor pentru mine", adaugă Trump.

Donald Trump a reafirmat că nu a existat "nici cea mai mică presiune” și că este vorba despre "probabil cea mai mare vânătoare de vrăjitoare dn istoria american".

Potrivit președintelui, presa a prezentat această discuție telefonică drept una "venită direct din infern" în condițiile în care transcriptul arată că a fost vorba despre un "schimb inofensiv" de vorbe.

"O parte a problemei este legată de Fake News (…) Există mulți ziariști corupți", a mai spus el.