Ministrii Uniunii Europene urmeaza sa se reuneasca de urgenta, la solicitarea Belgiei, pentru a discuta despre seria de atentate teroriste care au lovit ieri Bruxelles-ul la o ora de varf, a anuntat pe contul sau de Twitter ministrul olandez al Justitiei, Ard van der Steur, citat de Reuters. Olanda, care detine presedintia rotativa a Uniunii Europene, va organiza evenimentul. Intre timp, numeroase tari au sporit masurile de securitate in aeroporturi, dupa atentatele de marti. 31 de morti si aproape 200 de raniti este cel mai recent bilant al atentatelor comise marti pe aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek din Bruxelles. Patru romani, dintre care un minor, se numara printre raniti. Atacurile au fost revendicate de Statul Islamic.

HotNews.roFoto: Hotnews

LIVETEXT:

20:41 Atacurile de Bruxelles: Najim Laachraoui, cautat in legatura cu atacurile din Paris, al doilea kamikaze de la aeroportul din Bruxelles (surse)

19:42 Presedintele american Barack Obama a afirmat ca prioritatea absoluta a sa este neutralizarea gruparii jihadiste Stat Islamic.

"Este prioritatea mea numarul 1 (...) Vom continua sa ne luptam cu SI pana cand ii alungam din Siria si Irak si vor fi total distrusi", a spus Obama, care efectueaza o vizita in Argentina, potrivit AFP.

Ora 18:48Erdogan: Unul dintre teroristii kamikaze de la Bruxelles a fost arestat in iunie 2015 in Turcia si expulzat

Ora 18:20:Barack Obama: Statele Unite vor oferi Bruxelles-ului asistenta in investigarea atentatelor.

18:00 O reuniune extraordinara a ministrilor de Interne si de Justitie din UE este convocata joi la Bruxelles, anunta AFP

Ora 16:30: Trei angajati ai Comisiei Europene au fost raniti in atentate, anunta DPA.

Ora 16:02: Brahim El Bakraoui, unul dintre cei doi frati kamikaze de pe aeroportul din Bruxelles, a lasat un testament in care scria ca "nu mai stie ce sa faca, deoarece este urmarit peste tot".

Ora 15:35:Politia belgiana a gasit 15 kilograme de explozibil de tip TATP in timpul unei perchezitii in Bruxelles, a anuntat procurorul federal belgian.

Ora 14:23:Guvernul a decretat o zi de doliu national in Romania joi, 24 martie, in memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles.

Ora 14:22 Cel mai recent bilant oficial indica 31 de morti si 270 de raniti, scrie AFP

Ora 14:11: Procurorul federal al Belgiei confirma ca cei doi kamikaze de la aeroport si metrou au fost identificati ca fratii Khalid si Brahim El Bakraoui, cetateni belgieni. Al treilea suspect, care s-a panicat si a fugit de pe aeroport, fara sa mai detoneze bomba pe care o avea asupra sa, nu a fost deocamdata identificat.

Ora 14:07: Premierul polonez Beata Szydlo afirma ca "Polonia nu poate primi migranti in acest moment", la o zi dupa atentatele de la Bruxelles. (Reuters)

Ora 13:41: Aeroportul Zaventem din Bruxelles ramane inchis si joi. (AFP)

Ora 13:40 Meciul amical de fotbal programat pentru marti, 29 martie, la Bruxelles, intre Belgia si Portugalia, a fost anulat la cererea primariei bruxelleze, scrie AFP.

Ora 13:25:Barbatul retinut de politisti nu este Najim Laachraoui, cel de-al treilea al treilea suspect din atentatele din Bruxelles, transmite ziarul La Derniere Heure, cel care la ora 12.00 transmisese pe surse informatia ca autoritatile l-au capturat pe presupusul terorist.

Ora 13:00 Belgienii au tinut un moment de reculegere in semn de omagiu pentru victimele atentatelor de marti

Ora 12:29:Autoritatile belgiene au decretat 3 zile de doliu national.

Ora 12:00:Najim Laachraoui (25 de ani), al treilea suspect implicat in atacul de la aeroportul din Bruxelles, care a fugit dupa atac, a fost arestat la Anderlecht, anunta Reuters. Najim Laachraoui este suspectat ca s-ar fi panicat, a fugit din aeroport si nu a mai detonat bomba pe care o avea asupra sa.

Ora 11:50: Manuel Valls: Anularea Euro 2016, programat in Franta in perioada 10 iunie - 10 iulie 2016, ar reprezenta "o infrangere".

Ora 10:55: Minut de reculegere tinut miercuri la Bruxelles in memoria victimelor.

Ora 10:44: Blue Air redirectioneaza zborul Bucuresti-Bruxelles de miercuri catre Liege si asigura transportul gratuit al pasagerilor cu autocarul intre Liege si Bruxelles.

Ora 10:25: Uniunea Europeana "a lasat securitatea sa ii scape", afirma premierul autralian Malcolm Turnbull dupa atacurile de la Bruxelles, cu referire la acordul Schengen si libera circulatie. (AFP)

Ora 10:08: Premierul francez Manuel Valls: "E nevoie de consolidarea de urgenta a frontierelor externe ale UE." (AFP)

Ora 10:00: Al treilea terorist de pe aeroportul din Bruxelles, care este suspectat ca s-ar fi panicat si a fugit si nu a mai detonat bomba pe care o avea asupra sa, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui (25 de ani), anunta Reuters, citand cotidianul belgian DH. El este cautat de autoritati. ADN-ul lui Laachraoui a fost gasit in casele folosite de organizatorii atacurilor de anul trecut de la Paris, iar el calatorise anul trecut in Ungaria impreuna cu Salah Abdeslam.

Ora 9.32: Aeroportul din Toulouse (Franta) a fost evacuat pentru o inspectie generala, anunta AFP

Ora 9:26: Cei doi autori ai atacului de pe aeroport aveau legaturi cu Salah Abdselam, "cel mai cautat terorist din Europa", arestat saptamana trecuta in Belgia, anunta AFP, citand televiziunea belgiana. Salah Abdselam este considerat organizatorul logistic al atacurilor de la Paris din 13 noiembrie 2015.

Ora 9:20: Autorii dublului atentat sinucigas de pe aeroportul din Bruxelles sunt fratii Khalid și Brahim El Bakraoui, rezidenti in Bruxelles si aflati in atentia politiei belgiene, anunta Reuters, citand postul public de televiziune RTBF. Cei doi frati aveau cazier, insa nu au fost suspectati de politie de legaturi cu terorismul.