Guvernul a decis ca joi, 24 martie, sa fie declarata zi de doliu national in Romania in memoria victimelor atentatelor din Bruxelles si in semn de solidaritate cu cetatenii belgieni, anunta Mediafax. "Guvernul a decis declararea zile de 24 martie zi de doliu national, drapelele la institutii vor fi coborate in berna", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, dupa sedinta de miercuri a Executivului.

Dan Suciu a adaugat ca Guvernul recomanda posturilor de radio si televiziune, precum si institutiilor culturale sa-si adapteze programele acestei decizii.

"Este un semn de omagiu si solidaritate pentru locuitorii capitalei Europei", a mai spus Dan Suciu.

Atentatele in serie care au lovit marti Bruxelles-ul la o ora de varf s-au soldat cu 31 de morti si 270 de raniti, potrivit celui mai recent bilant anuntat de autoritatile belgiene.

Procurorul federal al Belgiei a anuntat miercuri ca cei doi kamikaze autori ai atacului de la aeroportul Zaventem au fost identificati ca fratii Khalid si Brahim El Bakraoui, cetateni belgieni. Al treilea suspect, care s-a panicat si a fugit de pe aeroport, fara sa mai detoneze bomba pe care o avea asupra sa, nu a fost deocamdata identificat.

Autorii atacului de la statia de metrou Maelbeek din Bruxelles nu au fost nici ei identificati.