Cotidianul belgian De Standaard informeaza, citand o sursa neidentificata, ca cel de-al doilea atentator sinucigas de pe aeroportul international din Bruxelles a fost Najim Laachraoui, dat deja in urmarire in legatura cu atacurile teroriste din noiembrie de la Paris, informeaza Reuters.

Najim LaachraouiFoto: La Derniere Heure

AFP publica aceeasi informatie, citand doua surse din politie.

Procuratura belgiana a facut publice in prima parte a zilei de miercuri numele unuia dintre atacatori si a informat ca un al doilea kamikaze, care apare intr-un grup de 3 persoane la aeroport, ramanea neidentificat la acea ora. Al treilea barbat este cautat de autoritati.

ADN-ul lui Najim Laachraoui a fost gasit in mai multe locuinte folosite de autorii atacului din 13 noiembrie din paris, precum si pe materialul exploziv utilizat in atacurile jihadiste din Paris si Saint-Denis (130 de morti).

De Standaard si la RTBF relateaza ca Laachraoui s-a aruncat in aer marti impreuna cu Ibrahim El Bakraoui.

In 2014, un mandat international de arestare a fost emis pe numele sau, dar acesta nu l-a impiedicat sa se intoarca in Belgia, scrie The Guardian. ADN-ul sau a fost gasit in doua ascunzatori ale teroristilor care au participat la atacurile de anul trecut din Paris si pe materialul exploziv folosit in capitala Frantei. Potrivit La Derniere Heure, Najim Laachraoui ar putea fi artificierul celulei teroriste, omul care pregatea bombele artizanale.