Noile aventuri ale ariciului albastru Sonic, „Sonic the Hedgehog 2”, ultimul film al actorului american Jim Carrey a urcat pe primul loc în box-office-ul nord-american după acest weekend, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations, citate de AFP și Agerpres.

Jim Carrey la premiera „Sonic the Hedgehog 2”Foto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

În această comedie live-action bazată pe seria de jocuri video-blockbuster cu acelaşi nume create de Sega, Jim Carrey îşi reia rolul maleficului şi mustăciosului Dr. Robotnik, care vrea - pur şi simplu - să distrugă omenirea, dacă Sonic nu îl opreşte. În acest weekend de lansare, lungmetrajul de animaţie a obţinut încasări de 71 de milioane de dolari în SUA şi Canada.

„Este un debut excepţional”, a comentat David A. Gross de la Franchise Entertainment Research, o companie specializată în analiza industriei cinematografice.

Pe locul al doilea, părăsind fruntea clasamentului, regăsim blockbuster-ul Morbius, un alt film cu supereroi din universul Marvel, cu încasări care depăşesc cu puţin peste 10 milioane de dolari.

Acest film de Daniel Espinosa, cu Jared Leto în rolul principal, spune povestea lui Michael Morbius, un biochimist care suferă de o boală incurabilă şi care, fără să vrea, devine vampir după ce îşi injectează un ser pe bază de ADN de liliac şi nu se va putea opri din a ucide pentru a bea sângele victimelor sale.

Podiumul este completat de The Lost City, o comedie romantică cu Sandra Bullock şi Channing Tatum, cu încasări de 9,2 milioane de dolari.

Locul al patrulea revine thriller-ului Ambulance, un remake al filmului danez cu acelaşi nume, cu încasări de aproximativ 8,7 milioane de dolari. Pelicula, în regia lui Michael Bay, îl are ca protagonist pe Jake Gyllenhaal.

Poziţia a cincea este ocupată de The Batman, cel mai recent opus din franciza cinematografică dedicată celebrului personaj justiţiar mascat, cu Robert Pattinson în rolul principal şi încasări de 6,6 milioane de dolari.

Sonic the Hedghehog, ultimul film al lui Jim Carrey

Acest film pentru toată familia este cel mai recent lungmetraj în care a jucat îndrăgitul actor canadiano-american și ar putea fi ultimul, el dezvăluind la începutul lunii aprilie că intenționează să renunțe la actorie.

„Păi, mă retrag. Da, probabil. Sunt relativ serios”, a afirmat el în timpul unui interviu acordat emisiunii Acces Hollywood. „Depinde. Dacă îngerii îmi duc genul de scenariu care este scris în cerneală aurie care îmi spune că va fi cu adevărat important ca oamenii să îl vadă, aș putea să continui în viitor. Dar iau o pauză”, a explicat el.

„Îmi place cu adevărat viața mea liniștită și îmi place cu adevărat să pictez. Îmi iubesc cu adevărat viața mea spirituală și simt că, iar acesta este un lucru pe care s-ar putea să nu auziți o altă celebritate spunând vreodată, mi-a ajuns. Am făcut destule”, a adăugat Jim Carrey, citat de revista Variety.

Cu câteva zile înainte de acest anunț el s-a declarat „dezgustat” de Hollywood după ce Will Smith a fost ovaționat în picioare la a 94-a gală a Premiilor Oscar după ce a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, la scurt timp după ce l-a lovit pe comediantul Chris Rock.

Academia Americană de Film a anunțat vineri că a decis vineri să îi interzică lui Will Smith să participe la orice ceremonie sau eveniment pe care instituţia îl organizează, timp de zece ani din cauza incidentului.

Pentru alte știri din lumea filmelor (și serialelor) poți vedea noutățile lansate de Netflix în luna aprilie AICI sau rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: