O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Este vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

Caini agresiviFoto: AGERPRES

23:39Ana Oros Daraban, femeia în vârstă de 43 de ani care a fost omorâtă de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii, era angajată ca expert în Primăria Capitalei.

23:10Un document transmis de ASPA către primarul Ciprian Ciucu arată că în luna septembrie, când angajații instituției au mers să strângă câinii de pe Lacul Morii, ar fi fost împiedicați de Poliția Locală.

22:18ONG-ul „Corupția ucide” cere demisiile celor responsabili din cadrul Primăriei Sectorului 6, Poliției Locale Sector 6, precum și din cadrul Autorității Pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) care ar fi trebuit să se asigure că „o astfel de nenorocire”, precum moartea unei femei în timp ce alerga lângă Lacul Morii, după ce a fost atacată de câini, să nu se întâmple.

21:30O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Nu este prima dată când se întâmplă asta în București. În 2013, Ionuț Anghel, un copil în vârstă de patru ani, a murit după ce a fost atacat de câini maidanezi pe un teren privat din Parcul Tei, iar în 2006 un cetățean japonez și-a pierdut viața după ce a fost atacat de maidanezi chiar lângă Guvernul României. În timpul mandatelor primarilor Sorin Oprescu și Traian Băsescu au fost eutanasiați mii de maidanezi, însă la scurt timp problema a revenit.De ce nu reușește administrația Bucureștiului să scape de câinii fără stăpân și de ce aceștia ajung să omoare oameni?

19:00 Potrivit unor surse din anchetă citate de stirileprotv.ro, câinii au muşcat-o de atâtea ori încât criminaliştii nu au reuşit, la prima vedere, să numere leziunile de pe corpul femeii. Cele mai grave păreau să fie rănile de la picioare, cu sângerări masive.

18:05Autoritatea pentru Supavegherea și Protecția Animalelor, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de câinii fără stăpân, a avut în 2022 un buget de 17,8 milioane lei. Anul acesta, propunerea de buget este de 20,4 milioane de lei. Pe ce a cheltuit instituția banii?

17:05 Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a îndemnat pe primarii din Bucureşti să lase politica deoparte şi să se gândească cu toţii la o nouă lege a Capitalei pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

  • „O femeie a murit după ce a fost sfâşiată de câini în zona Lacului Morii. Primarul de sector îl atacă pe primarul general judecând în logică electorală.
  • Doamna Firea face fix la fel. Vorbesc despre logică electorală fiindcă aceeaşi femeie fusese internată în urmă cu un an după ce a fost atacată de câini fix în aceeaşi zonă. Ce am învăţat de aici? Cine plăteşe pentru viaţa acestui om nevinovat? Dragi primari din Bucureşti, lăsaţi politica şi haideţi că gândim o nouă lege a Capitalei pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete niciodată.
  • Să ne punem la masă împreună şi să găsim soluţii pentru ca nimeni să nu mai moară în pasaje prost construite, înghiţiţi de pământ în şantierele ilegale ale primăriei sau mâncaţi de câni. Dumnezeu să o odihnească în pace! Iar pe noi să ne ierte”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

15:37Cine este femeia care a fost ucisă de câini lângă Lacul Morii și ce spunea despre atacul din 2022

15:25Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a ridicat din zona Lacului Morii peste 120 de câini începând din luna aprilie a anului 2022, când victima făcuse sesizare după ce fusese atacată în aceeaşi zonă, a declarat purtătoarea de cuvânt a ASPA, Cătălina Trănescu. „Capturarea nu rezolvă cauza, ci efectul”, a reacționat reprezentanta ASPA.

Ea a spus că zona Lacul Morii este cunoscută de ASPA ca fiind o zonă cu câini fără stăpân, subliniind că nu este „doar problema ASPA”.

Consilierii PNL din CGMB cer demisia directorului ASPA

13:40 Consilierul municipal din CGMB Diana Mardarovici (PNL) spune că sumele alocate anual pentru ASPA București din bugetul Primăriei Capitalei sunt imense, cerând „un raport detaliat de la conducerea acestei instituții subordonate a PMB, care are atribuții exclusive si misiunea de a gestiona câinii fără stăpân, și un plan clar de acțiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor!”.

  • ”Vreau să știu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân! Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA!
  • Sunteți plătiți să ne protejați, nu să tocați bugete pe pliante!”, a mai scris consilierul municipal, pe Facebook.

13:30Primăria Sectorului 6 a reacționat după ce o femeie a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii susținând că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat - ar fi aparțiut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autoritățile din Chiajna.

Primăria condusă de Ciprian Ciucu a trimis și o imagine din satelit cu locul în care ar fi avut loc tragedia.

13:20 Oamenii care locuiesc în zonă spun că au făcut nenumărate sesizări cu privire la prezența câinilor maidanezi care pot fi periculoși. Totodată, ei afirmă că au sunat la 112 și au trimis emailuri către Primăria sectorului 6, conform Digi 24. Oamenii din zonă mai spun că și câini care au stăpân ar fi lăsați liberi pe stradă, deși sunt câini de luptă care sunt periculoși.

-------------------

Poliția Capitalei a anunțat că Secția 20 Poliție a fost sesizată prin 112 că o persoană care alerga în zona unui lac din sectorul 6 ar fi fost mușcată de câini.

  • „La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.
  • În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliția Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că victima este o femeie în vârstă de 43 de ani, care ar fi fost atacată de o haită de 7-8 câini la câteva sute de metri distanță de digul Lacul Morii. Cel care a sunat la 112 a fost un cetățean care a văzut de la depărtare ce s-a întâmplat și a încercat sa intervină, dar ar fi fost prea târziu când a ajuns, au mai spus sursele citate.

Este vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă. Ea făcea jogging tot lângă digul Lacul Morii când a fost atacată de câini, suferind răni multiple la cap și la membre. Atunci, femeia a fost salvată de doi biciclişti care treceau în acel moment prin zonă.

Primăria Capitalei a anunţat că purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu, şi un reprezentant de la Poliţia Locală Bucureşti merg la faţa locului.

Ce susținea Autoritatea pentru Supravgherea și Protecția Animalelor în aprilie, când aceeași femeie a fost atacată de câini

Reprezentanții Autorității pentru Supravgherea și Protecția Animalelor (ASPA) susțineau atunci că echipele care au mers în zona unde a fost atacată femeia au găsit 8 câini. Dintre aceștia, unul a fost tranchilizat, iar restul au fugit pe proprietăți private, susținea instituția.

ASPA spunea că de la începutul anului instituția a fost sesizată de mai multe ori să intervină în zonă, însă câinii nu au fost ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele ASPA nu pot interveni.

Reprezentanții ASPA mai susțineau că au intervenit în zona respectivă și cu o săptămână înainte, la sesizarea unui cetățean care a transmis că pe domeniul public se află câini care ies din curțile oamenilor. La momentul la care au ajuns echipajele ASPA în zona Lacul Morii a fost identificat un singur caine, care a fost ridicat, spunea atunci instituția.