Echipele Autorițății pentru Supravgherea și Protecția Animalelor au găsit 8 câini în zona unde, miercuri dimineață, o femeie a fost mușcată și a ajuns la spital cu răni multiple. Din cei 8 câini, unul a fost tranchilizat, iar restul au fugit pe proprietăți private. Cu ajutorul Poliției, hingherii au reușit să ridice încă 6 patrupede. Al șaptelea nu a fost predat de proprietar.

Caini agresiviFoto: AGERPRES

Reprezentanții instituției spun că de la începutul anului au fost sesizați de mai multe ori să intervină în zonă însă câinii nu au fost ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele ASPA nu pot interveni.

”Echipajele ASPA care s-au deplasat în zona indicată au constatat prezența a 8 câini într-o zonă de câmp deschis, aflat la granița dintre Bucuresti si județul Ilfov. Unul dintre câini a fost tranchilizat și ridicat, iar ceilalți s-au speriat și s-au retras spre zona de case. Echipajele ASPA i-au urmărit și au constatat că 4 dintre aceștia au intrat pe o proprietate privată, nelocuită. ASPA a sesizat poliția și împreună cu polițiștii secției 20, au fost ridicați cei 4 câini care intraseră pe proprietatea privată, urmând ca polițiștii să stabilească dacă este vorba despre câini cu proprietar. Au mai fost identificați trei câini care s-au retras într-o altă curte locuită, doi dintre ei au fost ridicați de echipajele ASPA cu acordul proprietarului curții aflat acasă, însă cel de-al treilea, un câine microcipat înregistrat în RECS, nu a fost ridicat deoarece proprietarul a refuzat predarea câinelui”, se arată în comuniocatul transmis de ASPA.

Verificările vor fi continuate de Serviciul Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei pentru a stabili dacă aceștia se aflau în grupul câinilor veniți de pe câmp.

Reprezentanții ASPA spun că au intervenit în zone respectivă săptămâna trecută, la sesizarea unui cetățean care a transmis că pe domeniul public se află câini care ies din curțile oamenilor. La momentul la care au ajuns echipajele ASPA în zona Lacul Morii a fost identificat un singur caine, care a fost ridicat.

”De la începutul anului și până în prezent, au avut loc 10 acțiuni în zona Lacul Morii, în cele mai multe dintre cazuri câinii nefiind ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele ASPA nu pot interveni. Câinii deținuți de oamenii care stau la casele din zonă și care nu sunt sterilizați se înmulțesc și sporesc numărul de câini fără stăpân. Astfel, devin un pericol pentru oameni. Facem apel la cetățeni sa înțeleagă importanța sterilizării câinilor, mai ales că PMB prin ASPA are în derulare un program de sterilizări gratuite”, a transmis ASPA.

Sterilizarea este singura soluție de a preveni înmulțirea necontrolată a animalelor, spun reprezentanții instituției.

În urma campaniei de informare derulată de ASPA și Poliția Locală a Municipiului București la proprietarii de animale din zonele de case ale Capitalei, s-a constatat că doar 30% dintre câinii deținuți de aceștia erau sterilizați și microcipați, conform legii.

Programul echipajelor ASPA a fost prelungit de anul trecut și se derulează în intervalul 08:00-22:00.

O femeie a fost rănită, miercuri, fiind dusă la spital, după ce a fost atacată de o haită de câini lângă digul Lacul Morii din București, potrivit Poliției Capitalei. Femeia făcea jogging când a fost atacată de câini, suferind răni multiple la cap și la membre.