O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. În luna aprilie 2022 a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

Câini fără stăpânFoto: Dreamstime

Ana Oroș Daraban iubea natura și sportul, fiind implicată în mai multe proiecte care promovau un stil de viață sănătos și frumusețile naturii care aveau nevoie de protecție.

S-a născut la Baia Mare și locuia în București. Lucra ca inginer de mediu la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării.

Era membru activ al Alpin Club Pro-Mont București, o asociație care are ca scop promovarea sporturilor montane.

Ana Oroș Daraban era ambasador Roșia Montana Marathon din ianuarie 2014, când s-a alaturat echipei Pachamama România.

„Doctor si Inginer de cercetare in inginerie sanitara si protectia mediului, Ana Oros este un promotor merituos al valorilor eco-sustenabile”, apreciau organizatorii Roșia Montana Marathon.

Aceasta apare inclusiv într-un clip pentru promovarea Festivalului Viața Ver'de Bucureşti, al cărui director a fost, un proiect sprijinit de Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 6.

Ca membru proactiv a participat la organizarea unor proiecte și evenimene pentru promovarea drepturilor naturii în legislația națională și europeană, și educație pentru protecția mediului.

Ana a fost atacată în aceeași zonă de două haite de câini

Pe 20 Aprilie 2022, Ana a fost atacată de peste 10 câini, în zona Lacul Morii din Sectorul 6, București și a ajuns la spital cu multe plăgi la nivelul scalpului, ale membrelor inferioare și superioare.

Prietenii Anei au strâns atunci bani din donații pentru tânăra sportivă și au anunțat și că avea nevoie de sânge.

Ana a reușit să se refacă și a povestit pentru Fanatik ce s-a întâmplat atunci.

„Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze.

Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, a spus pentru Fanatik, despre atacul câinilor.

Atunci, Ana sper că autoritățile vor face în așa fel încât nimeni să nu mai treacă prin ceea ce a trecut ea.

  • „Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct.
  • Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, a mai spus Ana.

Mai mulți prieteni au scris mesaje prin care deplâng destinul trist al Anei.

(Foto: Dreamstime.com)