Noi scene violente în stradă au avut loc luni noapte, de această dată într-un cartier de romi din Codlea. Polițiștii și jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele, fiind atacați cu lopeți. Potrivit Poliției Brașov, un jandarm și mai mulți polițiști au fost răniți.

Interventie a PolitieiFoto: Facebook

Potrivit brasovstiri.ro, scandalul a avut loc în cartierul Mălin din Codlea, unde mai multe persoane au început să se bată în stradă.

Polițiștii locali au ajuns primii și au încercat să-i despartă pe romii care se loveau cu obiecte contondente, apoi la afața locului au fost trimise și alte echipaje de polițiști și jandarmi. Doi polițiști au fost loviți cu lopețile în cap de către scandalagii.

Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi Braşov, s-a intervenit pentru aplanarea unui conflict într-o comunitate de romi, pentru dispersarea scandalagiilor fiind folosite substanţe iritante, scrie Agerpres.

Din primele informaţii, un jandarm ar fi fost lovit în cap cu un obiect contondent, starea acestuia nefiind însă gravă.

Poliția Brașov a anunțat că în total 4 forţe de ordine au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar două persoane implicate în incident au fost transportate la spital.

Ministerul de Interne a anunțat luni că a suplimentat efectivele de forțe de ordine în zone cu o infracționalitate ridicată. Măsurile au fost luate după ce în prima zi de Paște au avut loc scene violente în cartierul Rahova din Capitală, la Săcele și în Ploiești. Violențe de stradă și confruntări cu forțele de ordine s-au petrecut și la Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: