Nouă persoane au fost reţinute în urma conflictului care a avut loc duminică seară în cartierul Rahova din Capitală, unde pentru aplanarea scandalului polițiștii au tras mai multe focuri de armă. Și la Săcele au avut loc scene violente pe o stradă din oraș, în ziua de Paște, când mai multe persoane de etnie romă s-au luat la bătaie și a fost nevoie de intervenția poliţiştilor. În acest caz au fost reținuți opt oameni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Poliţiei Capitalei, în acest caz au fost reținute nouă persoane, care vor fi duse în instanță. Cei nouă sunt acuzați de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conflictul a avut loc duminică seară în cartierul Rahova, unde mai multe persoane au ieșit să petreacă în stradă. În urma unui apel la 112 au intervenit mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS).

Potrivit Poliției Capitalei, pentru aplanarea scandalului polițiștii au folosit armamentul din dotare, fără să fie înregistrate persoane rănite. Poliţiştii au dus la audieri 37 de persoane. Conform sursei citate, conflictul a fost unul spontan, fiind declanşat pe fondul consumului de alcool.

Nu este singurul conflict violent petrecut în stradă, în ziua de Paște.

La Săcele, mai multe persoane de etnie romă s-au luat la bătaie și a fost nevoie de intervenția poliţiştilor pentru a-i calma pe scandalagii. Într-o înregistrare video publicată de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, apoi ștearsă de pe Facebook, se vede cum mai multe persoane se iau la bătaie, o persoană intră cu o mașină în plin în altele, iar apoi mașina este distrusă și șoferul este bătut crunt.

În urma scandalului, au fost reținute 8 persoane, a anunțat luni Poliția Brașov.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, au fost identificate 18 persoane care ar fi fost implicate în scandal, acestea fiind duse la sediu pentru audieri.

În urma conflictului, şapte persoane au fost rănite, dintre care una a fost transportată la spital, refuzând internarea, iar restul au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Cele opt persoane reţinute în cursul nopţii de duminică spre luni şi, respectiv, luni dimineaţă sunt cercetate penal pentru tentativă de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Şedinţa de judecată în care cei opt inculpaţi vor fi prezentaţi instanţei cu propuneri în vederea luării unor măsuri preventive ar putea fi una în sistem de videoconferinţă, a precizat preşedintele Tribunalului Braşov, Gabriela Ciolacu, scrie Agerpres.

Scene violente în stradă au avut loc și în cartierul Mimiu de la periferia municipiului Ploieşti, în zonă intervenind mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale (SAS).

CITEȘTE ȘI: VIDEO Cum petreceau câteva zeci de persoane în Rahova, înainte de intervenția mascaților: „Să vină poliția, îi răstorn! Revoluție! Să vină militarii! Să-nnebunesc dacă nu vine jandarmeria, îi răsturnăm!”