„Să-nnebunesc dacă nu vine jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm. Marș, dă-i în p**a mea de aici, vărule! - spune, pe o filmare live pe Facebook, una dintre persoanele implicate în altercațiile din Rahova de duminică seară.

Petrecere in Rahova, inainte de interventia mascatilorFoto: Captura de ecran

Poliția, Jandarmeria și luptători SAS au intervenit în forță, duminică seară, în cartierul bucureștean Ferentari, după ce o petrecere care nu respectă ordinele de restricție era în toi. Forțele de ordine au intervenit, dar lucrurile au degenerat și, pe fondul violențelor, au făcut și uz de arme.

Înainte, însă, de intervenția Poliției, în Rahova cei care organizau petrecerea au transmis live pe Facebook de la „eveniment”.

  • „Să vină poliția, să mor io că îi răstorn”
  • „Revoluție!”
  • „Să vină militarii! Să vină Iohannis!”
  • „Să-nnebunesc dacă nu vine jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm./ Marș, dă-i în p**a mea de aici, vărule!”

Sunt doar câteva din strigările pe care cei din filmare le-au transmis.

"În această seară, în jurul orei 20:45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai multe echipaje de poliţie, echipe ale Serviciului Acţiuni Speciale şi jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate şi urmează a fi conduse pentru audieri. A fost folosit şi armamentul din dotare, fără a fi înregistrate persoane rănite", precizează informarea Poliţiei Capitalei.

Sursa citată mai menţionează că urmează a se stabili contextul acestui conflict şi persoanele care au participat, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Poliţiştii au condus la audieri 37 de persoane implicate în conflictul derulat duminică seara în sectorul 5, după ce la faţa locului au intervenit mai multe forţe de ordine care au fost nevoite să facă şi uz de armamentul din dotare.

"La acest moment, 37 de persoane au fost conduse la audieri", au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Potrivit sursei citate, conflictul a fost unul spontan, fiind declanşat pe fondul consumului de alcool.