Ministerul de Interne a decis, luni, suplimentarea forţelor de ordine pentru a patrula în ţară în zonele cunoscute cu nivel ridicat de infracţionalitate. Astfel, două elicoptere vor survola zonele cu nivel ridicat de criminalitate.

Scandal in RahovaFoto: Captura de ecran

Ministrul de Interne Marcel Vela a solicitat ca mai mulţi poliţişti să patruleze în ţară, după ce au fost mai multe violenţe în prima zi de Paşte. Astfel începând cu ora 17.00 vor fi 154 de grupe, constituite din 4 - 10 membri.

Efectivele vor fi din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Actiuni Speciale al Politiei Romane (patru grupe), Serviciilor pentru Acţiuni Speciale ale fiecărui judeţ, cu câte două grupe; Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, cu 18 grupe; ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municpiului Bucureşti, cu 12 grupe; și a celor opt Grupări Mobile de Jandarmi, cu câte patru, potrivit agenției Mediafax.

Efectivele vor fi mobilizate în zonele cunoscute ca fiind cu criminalitate ridicată, în cele cu persoane revenite din străinătate şi cunoscute cu preocupări infracţionale. Astfel, în zonele Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Argeş, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi vor survola două elicoptere.