În plin scandal legat de poluarea din Capitală, șefa Gărzii de Mediu, Gabiela Dorojan, a fost schimbată din funcție. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că în urma discuției cu Dorojan au ajuns la concluzia că "este oportun ca aceasta să nu mai ocupe" funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere care va fi avansată către Guvernul României”, a scris ministrul Mediului pe Facebook.

El spune că joi dimineață a solicitat Comisariatului Național al Gărzii de Mediu planul de acțiuni de monitorizare și control pe care Garda Națională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru Brașov, București și Iași.

"Având în vedere prevederile legale privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, prin care Comisariatul General îndrumă şi controlează activitatea tuturor comisariatelor judeţene şi desfăşoară acţiuni operative pe întreg teritoriul ţării, elaborează şi asigură realizarea strategiei de inspecţie şi control pentru GNM, iar prin conducerea şi structurile sale urmăreşte modul de realizare a atribuţiilor încredinţate comisariatelor judeţene şi stabileşte toate măsurile operative pentru optimizarea activităţii de control, am solicitat în această dimineață Comisariatului Național al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziție planul de acțiuni de monitorizare și control pe care Garda Națională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru 3 aglomerări urbane: Brașov, București și Iași, precum și raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele 3 planuri de calitate a aerului", afirmă Costel Alexe.

El îi asigură pe "toți românii, indiferent de județul în care locuiesc", că atât timp cât va fi în funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, vor avea în el "un aliat". "Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentale ale acestui mandat!”, adaugă ministrul Alexe.

Gabriela Dorojan a fost numită în funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, cu rang de secretar de stat, în martie 2018, printr-o decizie a premierului de atunci Viorica Dăncilă. Anterior (din februarie 2013), Dorojan a fost director executiv la Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov.

Citește și:

Pe același subiect: