Ministrul Mediului, Costel Alexe, continuă disputa cu primarul Capitalei pe tema poluării din București, el spunând că bucureștenii pur și simplu "inhalează otravă". Mutați-vă dumneavoastră în București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov, este replica lui Alexa pentru Gabriela Firea, care i-a transmis marți să se mute din Capitală dacă nu îi place.

Costel AlexeFoto: Facebook/ Costel Alexe

"Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandați "să mă mut din București" dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția", a scris ministrul Mediului, miercuri dimineață, pe Facebook.

El are și "câteva recomandări" pentru Gabriela Firea:

  • "1. Mutați-vă dumneavoastră ÎN București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare.
  • 2. Rețineți asta, stimată doamnă: Bucureștenii pur și simplu "inhalează otravă". Asta este poluarea: Otravă lentă. Aveați timp să faceți ceva pentru a combate poluarea din Capitală fiind primar "de doar trei ani și jumătate". Nu doar că nu ați reușit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.
  • 3. Înțeleg faptul că aveți nevoie să vă certați cu cineva - cu premierul Orban, cu mine, cu opoziția din Consiliul General - ca să vă victimizați și să acoperiți faptul că Bucureștiul e sufocat și are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră.
  • Dar când vorbim de poluare mai bine lăsați capul jos, vă certați mai puțin și munciți mai mult pentru rezolvarea problemei. E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre. Cifrele nu mint: Poluarea din București e gravă și îi afectează pe locuitori. Nu mai bine lăsați dumneavoastră declarațiile bombastice și țâfnoase și vă apucați de treabă?".

Ministrul Mediului Costel Alexe și primarul general Gabriela Firea au avut, marți seară, la Antena 3, un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitală, cel dintâi reproșându-i că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București”, i-a răspuns Firea.

"Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondență și i-am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluții, pentru că Bucureștiul astăzi produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele 6 pe care le produce România”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena 3.

În replică, primarul general Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, iar faptul că Bucureștiul este pe locul 4 în privința poluării și nu pe primul înseamnă că proiectele derulate au dat roade.

Citește și:

Pe același subiect: