​Premierul Viorica Dăncilă susține că locul identificat pentru Muzeul Holocaustului este lângă Muzeul Antipa, iar, dacă se va dovedi că acesta este cel mai potrivit, acolo se va construi. Declarația sa vine în contextul în care mai multe personalități ale societății civile și Academia Română au cerut Guvernului să renunțe la intenția construirii Muzeului Holocaustului în curte la Antipa.

Muzeul AntipaFoto: HotNews / DP

„Vrem să înființăm Muzeul Holocaustului​. Sunt două variante de hotărâre de guvern sau inițiativă legislativă. Trebuie să avem amândouă variantele în prim-plan și vom da o HG și propunerea legislativă pe care o vom susține. E un lucru pe care l-am promis și pe care trebuie să-l ducem la bun sfârșit. Locația e identificată lângă Antipa, vom vedea dacă e o locație bună. Daca e o locație bună, acolo vom înființa Muzeul Holocaustului”, a declarat, sâmbătă, Viorica Dăncilă.

Ministerul Culturii a anunțat, vineri, că pentru viitorul Muzeu al Holocaustului se are în vedere curtea muzeului Antipa. Mai exact, precizează că „va fi creat un complex muzeal care să cuprindă Muzeul Naţional al Satului «Dimitrie Gusti», Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» şi viitorul Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, pentru care se are în vedere locaţia existentă între Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român”.

CITEȘTE ȘI: