Protecția Copilului Dolj, după intervenția de la Baia de Aramă: Procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului

de C.D.     HotNews.ro
Luni, 24 iunie 2019, 15:30 Actualitate | Esenţial


fetita luata
Foto: Captura video

Modul de acțiune în cazul preluării fetiței de 8 ani din Baia de Aramă din casa asistentei maternale a fost stabilit de procuror care a întreprins toate demersurile în acest caz, precizează ​Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj susținând că psihologului și asistentului social din partea instituției li s-a solicitat intervenția după ce copilul a fost preluat.

DGASPC Dolj arată, într-un comunicat de presă, că la data de 20 iunie, cu o zi înaintea intervenției, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a solicitat instituției prezența, pe 21 iunie, la sediul Parchetului a unui psiholog și a unui asistent social pentru a acorda consiliere psihologică și asistență unui minor, fără a-i fi furnizate alte informații despre caz. „Procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului, iar personalului din cadrul instituției noastre i s-a solicitat intervenția ulterior preluării copilului, precum și pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova”, se arată în comunicat.

Precizările DGASPC Dolj:

 • printr-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, înregistrată la instituția noastră în data de 20.06.2019, s-a solicitat să asigurăm “prezența la data de 21 iunie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova…. la ora 7.00, a unui psiholog și a unui asistent social pentru a acorda consiliere psihologică și asistență unui minor…“ fără a ne fi furnizate alte informații (locație, istoric, speță etc);
 • în conformitate cu prevederile legale, similar cu modul de răspuns la toate solicitările organelor de urmărire penală sau instanțelor judecătorești, instituția noastră a desemnat un psiholog și un asistent social care au participat la acțiunea din data de 21 iunie 2019 sub coordonarea procurorului de caz;
 • procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului, iar personalului din cadrul instituției noastre i s-a solicitat intervenția ulterior preluării copilului, precum și pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova;
 • după preluare, copilul a fost însoțit de mama adoptivă în prezența căreia a încetat starea de agitație și față de care nu a manifestat reacții de respingere;
 • pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova, copilul a beneficiat de suportul specialiștilor instituției pentru a înțelege acțiunile care s-au petrecut, a conștientiza ceea ce se întâmplă și ceea ce urmează să se întâmple;
 • la sediul Institutului de Medicină Legală Craiova copilul a manifestat o atitudine colaborativă, răspunzând la toate întrebările și solicitările specialiștilor acestei instituții;
 • după finalizarea procesului de expertizare, copilul a fost încredințat părinților de către reprezentanții poliției, în prezența specialiștilor instituției noastre care i-au recomandat mamei să fie atentă la nevoile emoționale ale fetei, să-i ofere sprijinul de care va avea nevoie și să solicite ajutorul specialiștilor (medic, psiholog etc) în caz de nevoie.
 • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj subliniază încă o dată faptul că violența asupra copiilor, indiferent de forma de manifestare, nu poate fi tolerată.
 • Psihologul și asistentul social care au participat la acțiune, la solicitarea conducerii Direcției au întocmit un raport privind activitatea desfășurată în data de 21 iunie 2019. Acest raport va fi pus la dispoziția autorităților competente cu verificarea și analiza modului de acțiune în acest caz.
CITEȘTE ȘI:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4446 vizualizari

 • +1 (9 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 24 iunie 2019, 15:36)

  Reticentul [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   eu cred (Luni, 24 iunie 2019, 17:00)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

   ca ar trebui sa-ti iei medicamentele!
   asa se actioneaza !asta e legea!
   ce kkt vrei sa faca?!

   la pariu ca daca femeie care a SECHESTRAT-o ranea copilul urlati ca d c nu a fost luat copilul!

   hai sa gandim inainte!
   traumele au fost puse de fosta asistenta care i-a bagat tampeniile alea in cap!

   la puscarie d c?! pentru ca au pus in aplicare o sentinta judecatoreasca?!
   serios vb. mai si gandim inainte sa scriem?!
  • 0 (0 voturi)    
   te doare rau... (Luni, 24 iunie 2019, 17:18)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

   te doare rau...
  • -1 (1 vot)    
   băi curcă plouată, (Luni, 24 iunie 2019, 18:28)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

   cine i-a băgat în cap copilului că va fi luat ca să se facă trafic de organe cu el?
   Ori ești mai prost ca noaptea, ori ești pesedac tont.
 • 0 (8 voturi)    
  AHA.. (Luni, 24 iunie 2019, 15:50)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... deci ticaloasa si-a premeditat cum va trage de copilul ala de 8 ani...
  • -1 (1 vot)    
   ticalosie?! (Luni, 24 iunie 2019, 17:01)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   deci sa iei dupa un ordin judecatoresc un copil SECHESTRAT de o persoana e ticalosie ...
   bine de stiut!

   tu ai citi partea in care acea persoana nu o mai trimitea la scoala?!
   mai si ganditi va rog frumos... sau macar incercati!
  • 0 (0 voturi)    
   te doare rau... (Luni, 24 iunie 2019, 17:19)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   te doare rau...
  • -1 (1 vot)    
   dacă tot (Luni, 24 iunie 2019, 18:30)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   vorbești de premeditare, ia răspunde inteligența ta, cine trebuia de 2 luni de zile să dea copilul părinților adoptivi? Cine a premeditat? Prostac pesedac tont.
 • 0 (8 voturi)    
  totusi... (Luni, 24 iunie 2019, 16:04)

  un om [utilizator]

  vorbim de un copil, nu de un sac de cartofi. Cine, in lumea aceasta, iti da dreptul, sa lovesti/molestezi/batjocoresti un copil (in special orfan)? cine? a...da..protectia copilului...vai de noi si de urmasii nostri!
  • -1 (1 vot)    
   serios?! (Luni, 24 iunie 2019, 17:04)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un om

   tu te-ai uitat la filmare?!
   cand a lovit-o?!
   molestat?! WTF?! badjocoresti?! ba baieti voi intelegeti cuvintele pe care le folositi?!

   serios m-am saturat de tot habarnistii care nu stiu legea, care au facut o filmare si au inteles 10% din ea, nu s-au interesat macar de situatie (explicata de autoritati), dar sunt siguri ca au dreptate si arunca in dreapta si-n stanga cu venin!

   poate s-a gresit la interventie, poate putea sa fie facuta altfel , dar copilul ala trebuia luat de acolo!
   nustiu cuvantul sechestrare ce iti spune tie?!

   noi in loc sa cerem sa fie arestata asistenta maternala care a incalcat premeditat legea ne cramponam de niste detalii tampite!
  • -1 (1 vot)    
   te doare rau... (Luni, 24 iunie 2019, 17:20)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui un om

   te doare rau... dar cand copii sunt subnutriti si agresati sexual prin orfelinate, nu te mai doare.

   nu? sau cand angajatele de la protectia copilului lucreaza scalave la PSD ...

   hai mars in cocina din care ai iesit.
 • 0 (0 voturi)    
  Uauuuu, uauuuu , uauuu .... (Luni, 24 iunie 2019, 16:46)

  paulbutoi [utilizator]

  " DGSAPC Dolj subliniaza inca o data ca violenta asupra copiilor , indiferent de forma de manifestare , nu poate fi tolerata " .
  Se refera oare la comportamentul femeii procuror ?
  Nu indraznesc sa cred ca o institutie a statului roman este onesta si nu minte / manipuleaza grosolan …
 • -1 (1 vot)    
  PS: (Luni, 24 iunie 2019, 17:08)

  liviu_ [utilizator]

  ma bucur ca brusc jumate din copiii din orfelinate au fost adoptati si s-a donat pentru milioane pentru cealalta jumatate.
  nu vedeti ipocrizia?!

  oameni buni copilul ala o sa aiba o viata mai buna in SUA! d c va ofticati pana la urma?! cum vroiati sa il ia pe copil avand in vedere ca se zbatea?!
  asistenta maternala a refuzat sa-l predea (a incalcat legea) si l-a indoctrinat niste luni. normal ca era speriat!
  era in atributiile ei sa-l pregateasca pt adoptie, atributii care nu si le-a indeplinit!
  vina ca s-a ajuns la asta este 100% a asistentei maternale! dar noi o aparam pe aia! asistena maternala, aia care a sechestrat copilul si NU l-a dus la scoala ar trebui sa fie in puscarie... dar aparent nimeni nu vede o problema in sechestrare si refuzul invataturii...
  also... a fost agresaat blablalba,,, serios,,, pe langa faptul ca nu a fost asa, TOTI care urlati de agresat nu ati lovit niciodata copilul vostru sau animalul de companie (daca aveti)!?

  nu dealta dar suntem FRUNTASI la violenta domestica (asupra femeilor si copiilor) dar ne crizam in acest caz... cam ipocrita tara...
 • 0 (0 voturi)    
  Corect, ... (Luni, 24 iunie 2019, 18:30)

  micsinegru [utilizator]

  este o greșeală în ceea ce privește operațiunea de preluare a copilului din casa fostei asistente maternale.
  Trebuia procedat altfel.
  În primul rând, trebuia arestată asistenta maternală pentru sechestrare de minori, apoi trebuia să se urmeze procedura standard(minim 3 întâlniri între părinții adoptivi și minoră, la prima întâlnire fiind prezent și un reprezentant al "protecției copilului"). În astfel de cazuri, în care se știe că acești copii sunt manipulați de "asistenta maternală", ar trebui să aibă loc "mici" ședințe cu un psiholog, care să-i înlăture teama copilului în privința minciunilor că o să-i fie prelevate organele și cine știe ce anume a mai fost mințită, și să i se explice că cei care doresc să-i fie părinți o să facă tot posibilul să ducă o viață mai bună.
  Credeți că o să-i fie mai bine dacă rămâne în "sistem"?
 • 0 (0 voturi)    
  banana republic (Marţi, 25 iunie 2019, 1:52)

  John_english [utilizator]

  procurorul n-avea ce cauta acolo.

  asistenta maternala trebuia instiintata sa aduca copilul la sectia de politie, la primarie sau directia copilului. daca nu il aducea, asistenta intra la sechestrare de persoane / dosar penal / arest .. samd

  daca tot au ales varianta sa mearga la domiciliul asistentei maternale in cazul in care nu colabora politia trebuia sa-i puna cătușele si la bulau cu ea.

  cazuri de sechestrare de copii sunt frecvente in vest in special in cazul divorturilor. in schimb n-am auzit ca vreun asistent maternal sa faca probleme.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by