Procuroarea care a târât-o pe fetița luată cu mascații pentru a fi dată în adopție, cercetată de Parchetul general / „Fetița se simte bine”

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 21 iunie 2019, 20:12 Actualitate | Esenţial


fetita luata
Foto: Captura video
Procurorul general a dispus vineri efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziții în mediatizatul caz al fetiței de opt ani care a fost luată cu mascaţii pentru a fi dată în adopție. Pe de altă parte, Parchetul precizează că asistentul maternal a refuzat de două ori, în 2013 şi 2017, să o adopte pe Sorina.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus la data de 21 iunie 2019 efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce privește coordonarea activității de efectuare a percheziției domiciliare din ziua de 21 iunie 2019”, arată ministerul Public, într-un comunicat.

Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciul de Îndrumare și Control.

Pe de altă parte, tot ministerul Public a făcut o serie de precizări, cele mai importante fiind:
 • Pe tot parcursul procedurii de adopţie, asistentul maternal Ş.M. s-a opus ca părinții adoptatori să ia legătura cu minora, deşi aceasta a refuzat la datele de 10.07.2013 şi 04.04.2017, să o adopte pe minoră, potrivit susţinerilor celor doi soţi şi ale D.G.A.S.P.C. Mehedinţi
 • Vineri, procurorul de caz însoţit de un psiholog şi asistent social de la DGASPC Dolj şi polițiști s-au prezentat la locuința unde se afla fetița
 • S-a discutat cu minora S.S. însă aceasta a început să plângă. I s-a cerut fostei asistente maternale să o liniştească pe minoră, însă aceasta nu s-a implicat, timp în care celelalte persoane majore din imobil au început să strige, agitând-o şi mai mult pe minoră.
 • Deoarece, minora trebuia liniştită într-un timp cât mai scurt, s-a luat hotărârea ca aceasta să meargă împreună cu părinţii adoptivi, care au aşteptat-o în afara imobilului, cu psihologul şi asistentul social la IML Craiova, în vederea examinării fizice şi pentru a fi consiliată de psihologul prezent.
 • Minora a opus rezistenţă, deoarece, în permanenţă, i s-a inoculat de către familia numitei ŞM că părinţii adoptivi ar putea să-i facă rău.
 • Din informaţiile deţinute până în prezent minora ŞM se simte bine.

Care este, potrivit Parchetului General, cronologia faptelor în acest dosar, care a stârnit o emoție foarte mare:
 • În 24.05.2019 a fost înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă, sub nr. 225/P/2019, sesizarea formulată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi împotriva numitei Ş. M. prin care a arătat că, după ce prin sentinţa civilă nr. 26/18.02.2019, a Tribunalului Mehedinţi – Secţia I Civilă, astfel cum a fost modificată prin decizia civilă nr. 4/23.04.2019, a Curţii de Apel Craiova, s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei S. S., care anterior a purtat numele de L., de către adoptatorii S. G. şi S. R - E, efectuându-se cuvenitele menţiuni în registrele şi actele de stare civilă, numita Ş.M., care la acel moment avea calitatea de asistent maternal, deşi a fost informată, atât telefonic, cât şi în scris, pentru aducerea minorei, în vederea predării familiei adoptatoare S., aceasta nu a dat curs acestor solicitări, astfel încât, la datele de 20.05.2019 şi 21.05.2019, reprezentanţii D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, însoţiţi de lucrători de poliţie, din cadrul I.P.J. Mehedinţi, s-au deplasat la domiciliul numitei Ş.M., însă, aceasta a avut o atitudine ostilă, refuzând să predea minora.
 • S-a apreciat că, prin atitudinea sa, asistentul maternal Ş M a obstrucţionat punerea în executare a dispoziţiilor unei hotărâri judecătoreşti, încălcând, totodată, dreptul minorei S.S. la respectarea vieţii de familie şi adoptând o atitudine comportamentală, care a avut un efect negativ asupra dezvoltării acestui copil. În acest sens s-a mai arătat că atitudinea şi acţiunile asistentului maternal Ş. M. au dus la îngreunarea procesului de acomodare dintre minoră şi familia adoptatoare, aceasta influenţând negativ fetiţa cu privire la formarea unei imagini reale asupra familiei de adopţie, a adus diverse acuze şi a adresat cuvinte jignitoare specialiştilor instituţiei, la întâlnirile de acomodare dintre minoră şi familia de adopţie, de faţă fiind şi minora S. S., şi a făcut afirmaţii jignitoare cu privire la etnia şi sănătatea mentală a acesteia.
 • Tot la data de 24.05.2019 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă plângerea formulată de părinţii adoptatori S.R - E şi S.G., în calitate de reprezentanţi legali, părinţii adoptatori ai minorei S.S., prin care au solicitat efectuarea de cercetări faţă de numita Ş.M. sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, alin. 2 şi alin. 3 lit. c din Codul penal, şi sesizau faptul că aceasta a reţinut-o, în mod abuziv, pe minora S.S. la domiciliul său, afectând grav interesele legitime ale minorei, care nu are discernământ, şi i-a creat o stare psihică de spaimă în legătură cu proprii părinţi, ulterior numita Ş.M. fiindu-i desfăcut şi contractul de muncă de asistent maternal şi fiindu-i retras atestatul de asistent maternal de către D.G.A.S.P.C. Mehedinţi.
 • La data de 30 mai 2019 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă plângerea formulată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie prin care se arăta că numita Ş.M., manifestând o conduită abuzivă, a refuzat să predea pe minora SS părinţilor săi sau reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, sechestrând în fapt copilul la locuinţa sa din satul N., oraşul B. de A, jud. M., aceasta fiind supusă, în mod evident, cel puţin unui abuz emoţional în acest context.
 • La data de 10 iunie 2019 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă o altă plângere penală formulată de numiţii S.R–E şi S.G., în calitate de reprezentanţi legali, părinţii minorei S.S., în cuprinsul căreia cei doi au mai susţinut că, deşi există o hotărâre judecătorească de admitere a adopţiei, aceasta nu poate să-şi producă efecte din cauza comportamentului numitei Ş. M., care, deşi nu mai deţine nici calitatea de asistent maternal, se opune, în mod nejustificat, integrării în familie a minorei S.S., prin abuz psihic şi emoţional, prin inocularea unor idei mincinoase, de natură să afecteze dezvoltarea normală a minorei, şi, pentru a împiedica contactul minorei cu părinţii săi, nu a mai dus-o pe aceasta la şcoală, împiedicându-i accesul la învăţământ, şi, în acest scop, s-a folosit de acte medicale, obţinute prin folosirea vechilor acte de identitate ale minorei.
 • Prin ordonanţa nr. 225/P/2019, din data de 24.05.2019, a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare, din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Aramă, a fost începută urmărirea penală cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, prev. de art. 205 alin. 1 şi alin. 3 lit. b Cod penal şi art. 379 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că numita Ş. M., în calitate de angajat al D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, refuză să predea copilul, ce-l are în plasament, către părinţii care l-au adoptat, reţinându-l împotriva voinţei sale.
 • La data de 13.06.2019 dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă, unde cauza a fost înregistrată sub nr. 502/P/2019.
 • La data de 14.06.2019, părinţii adoptatori au solicitate efectuarea de cercetări şi sub aspectul infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, prev. de art. 197 din Codul penal.
 • S-a reţinut că soţii S. G., inginer în cadrul R.D., şi S.R. – E., manager în cadrul W.P., având dublă cetăţenie, română şi americană, şi domiciliul în Statele Unite ale Americii, au hotărât să adopte un copil din România.
 • Neavând domiciliul în România, cei doi nu au avut posibilitatea să-şi alegă copilul pe care urmau să-l adopte, astfel încât, în urma potrivirii dintre profilul lor psihologic şi un copil greu adoptabil, înscris în Registrul Naţional Pentru Adopţii, le-a fost oferită spre adopţie minora S.S., care anterior a purtat numele de L., în vârstă la acea dată de 6 ani şi 11 luni. Minora se afla la acel moment în plasament la asistentul maternal profesionist Ş.M.
 • Potrivit susţinerilor celor doi soţi şi ale D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, pe tot parcursul procedurii de adopţie, asistentul maternal Ş.M. s-a opus ca aceştia să ia legătura cu minora, deşi aceasta a refuzat la datele de 10.07.2013 şi 04.04.2017, să o adopte pe minora S.S., care anterior a purtat numele de L, pe care o avea în plasament, conform celor două declaraţii date de aceasta, în acest sens, la D.G.A.S.P.C. Mehedinţi.
 • Deşi iniţial, prin sentinţa civilă nr. 26/18.02.2019, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi Secţia I-a civilă în dosarul nr. 1871/101/2018, a fost respinsă cererea de adopţie internaţională a minorei L S, formulată de reclamanţii S.G. şi S.R. -, ulterior, prin decizia civilă nr. 4 din 23.04.2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova - Secţia I civilă în dosarul nr. 1871/101/2018, au fost admise apelurile formulate de S.G. şi S.R – E. şi de D.G.A.S.P.C. Mehedinţi şi A.N.P.D.C.A. împotriva sentinţei civile anterior menţionate, în contradictoriu cu intimata intervenientă Ş.M. şi a fost schimbată sentinţa atacată, în sensul că a fost încuviinţată adopţia minorei L.S. de către reclamanţii S.G. şi S.R.E., dispunându-se ca aceasta să poarte numele de familie S. şi să se efectueze cuvenitele menţiuni în registrele şi actele de stare civilă.
 • În urma pronunţării acestei decizii civile, a fost emis, la data de 23 mai 2019, certificatul de naştere seria N.11 Nr. 902804, prin care soţii S.G. şi S.R - E au fost trecuţi ca părinţi ai minorei S., iar numele de familie al acesteia a fost schimbat în S.
 • În calitate de părinţi ai minorei S.S., soţii S.G. şi S.R. – E. au solicitat D.G.A.S.P.C. Mehedinţi să le predea minora.
 • Prin adresa nr. 21767/13.06.2019, D.G.A.S.P.C. Mehedinţi le-a comunicat soţilor S.G. şi S.R.- E. că, deşi prin adresa nr. 19137/16.05.2019, asistenta maternală Ş. M. a fost invitată, la data de 20.05.2019, ora 1500, să se prezinte împreună cu minora S.S. la Complexul de servicii sociale pentru copii, în vederea punerii în executare a deciziei civile nr. 4/2019, a Curţii de Apel Craiova, iar, tot la data de 16.05.2019, inspectorul superior P V, din cadrul Compartimentului adopţii şi post adopţii al D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, a luat legătura telefonic cu Ş.M., informând-o, şi pe această cale, despre obligativitatea predării minorei familiei adoptatoare, în cel mai scurt timp, aceasta a afirmat că nu era disponibilă să vină la Drobeta Turnu - Severin şi a invitat reprezentanţii instituţiei să se prezinte la domiciliul acesteia, pentru a prelua minora.
 • În vederea preluării minorei, D.G.A.S.P.C. Mehedinţi a solicitat sprijinul I.P.J. Mehedinţi, deoarece se formase opinia că va exista opoziţie din partea asistentului maternal la punerea în executare a hotărârii judecătoreşti de încuviinţare a adopţiei.
 • La data de 20.05.2019, o echipă de specialişti, din cadrul D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, împreună cu doi agenţi de poliţie, din cadrul Poliţiei oraşului Baia de Aramă, s-au prezentat la domiciliul asistentului maternal Ş.M., însă aceasta din urmă a refuzat să le predea pe minora S S, manifestând, totodată, o atitudine ostilă.
 • Faţă de comportamentul asistentei maternale Ş.M., directorul D.G.A.S.P.C. Mehedinţi a emis dispoziţia nr. 1439/21.05.2019, privind aprobarea plasamentului, în regim de urgenţă, începând cu data de 21.05.2019, pentru minora S.S, iar prin adresa nr. 1936/21.05.2019, a solicitat sprijinul I.P.J. Mehedinţi, în ridicarea minorei de la domiciliul asistentei maternale Ş.M şi plasarea acesteia în Centrul de primire în regim de urgenţă, până la predarea către familia adoptatoare.
 • Astfel, la data de 21.05.2019, lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Mehedinţi împreună cu psihologul F E şi asistentul social D T C s-au prezentat la domiciliul asistentului maternal Ş M, în vederea preluării minorei, însă asistentul maternal a refuzat din nou să o predea pe minoră.
 • În curtea locuinţei asistentului maternal Ş.M s-au aflat vecinii şi rude ale acesteia, care au început să vocifereze, ceea ce a creat o stare de temere minorei, care a început să plângă.
 • Faţă de comportamentul manifestat de numita ŞM, prin hotărârea nr. 78/24.05.2019, COMISIA PENTRU PROTECŢIA COPILULUI, din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, constatând că aceasta nu şi-a respectat obligaţia privind copilul pe care-l avea în plasament, de a contribui la reintegrarea acestuia în familia adoptivă, încălcând, astfel, grav interesul superior al copilului şi, privându-l pe acesta de a avea o familie, i-a retras numitei Ş.M atestatul de asistent maternal profesionist.
 • În urma retragerii atestatului de asistent maternal profesionist, directorul executiv al D.G.A.S.P.C. Mehedinţi a emis dispoziţia nr. 1480, la data de 28.05.2019, prin care a dispus, începând cu data de 24.05.2019, încetarea de drept a contractului individual de muncă nr. 20378/31.05.2018, încheiat cu Ş. M.
 • Deşi nu mai avea calitatea de asistent maternal, numita Ş. M. a continuat să o reţină, în mod ilegal, pe minora S S, în vârstă la acest moment de 8 ani, la domiciliul său şi nu a mai răspuns la apelurile telefonice ale D.G.A.S.P.C. Mehedinţi din data de 12.06.2019, efectuate cu scopul de a o informa că trebuie să se prezinte cu minora S S la data de 13.06.2019, ora 14.00, la sediul direcţiei, pentru punerea în aplicare a deciziei Curţii de Apel Craiova, conform notei telefonice nr. 327/12.06.2019.
 • Văzând că numita Ş M a refuzat să le-o predea pe fiica lor minoră S S, soţii S G şi S. R. - E. au apelat la serviciile unui executor judecătoresc, prin intermediul căruia au notificat-o pe Ş M să aducă oricând, de urgenţă, pe minoră la sediul D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, pentru a le fi predată, şi i-au atras atenţia asupra consecinţelor negative pe care comportamentul său le are asupra sănătăţii fizice şi psihice a fiicei lor.
 • Nici în urma acestei notificări, numita Ş M nu a predat-o pe minora SS părinţilor săi.
 • Între timp, soţii S.G şi S R- E au mers la unitatea şcolară - Colegiul Tehnologic Constantin Brâncuşi, unde fiica lor S.S învăţa, pentru a lua cunoştinţă de situaţia şcolară a acesteia şi a se prezenta directoarei şi învăţătoarei, pentru ca apoi să o ia pe minoră, însă, potrivit susţinerilor acestora, după aproximativ 5 minute, după ce au intrat în şcoală, fiul cel mare a numitei Ş.M, împreună cu soţul acesteia, numitul Ş V, au luat-o pe minoră de la cursuri.
 • Au mai arătat cei doi soţi că, în această împrejurare, directorul unităţii şcolare – D. M. le-a spus că nu o pot lua pe minoră decât cu organele de poliţie, deoarece este o situaţie mai specială şi sub nicio formă în timpul orelor de program.
 • În continuare, părinţii minorei au luat legătura şi cu învăţătoarea C L, care le-a adus la cunoştinţă faptul că membrii familiei Ş. i-au spus că o iau pe minoră de la ore, pentru a o duce la medic.
 • Aflând acest lucru, S G şi S R E au mers la doctorul C G, medicul de familie la care era înscrisă minora S S, pentru a se interesa de starea de sănătate a acesteia.
 • Cu această ocazie, aceştia i-au adus la cunoştinţă doctorului C G că erau părinţii SS , prezentându-i în acest sens o copie de pe certificatul de naştere al fetiţei, şi i-au solicitat să le pună la dispoziţie dosarul medical al acesteia.
 • Din actele aflate la dosarul medical, şi anume: bilete de externare, a reieşit că minora S.S., în anii 2015, 2017 şi 2018 a fost internată la Spitalul Orăşenesc Baia de Aramă cu diferite afecţiuni medicale.
 • Numita Ş.M, luând cunoştinţă despre faptul că numiţii S.G. şi S.R.E s-au prezentat la unitatea şcolară – Colegiul Tehnologic Constantin Brâncuşi, unde învăţa fiica lor S.S., nu a mai dus-o pe minoră la şcoală.
 • Pentru a înceta starea de deţinere, în mod ilegal, a minorei S.S., de către numita Ş.M., la domiciliul acesteia din oraşul Baia de Aramă, jud. Mehedinţi, care a împiedicat-o în acest mod pe minora S.S. să beneficieze de afecţiunea şi mijloacele materiale ale părinţilor săi adoptivi S.G. şi S.R. - E, care au posibilitatea să-i asigure fiicei lor o creştere şi o educaţie corespunzătoare, să o prezinte unor medici specialişti, în vederea efectuării de investigaţii medicale şi aplicării unui tratament medical adecvat afecţiunilor de care aceasta suferă şi să-i ofere consiliere psihologică, având în vedere că sora tatălui adoptiv S G este profesor doctor în psihologia copilului şi deţine o clinică privată în Statele Unite, care furnizează servicii educaţionale pentru copii cu nevoi speciale, şi i-a creat o stare psihică de spaimă în legătură cu proprii părinţi adoptivi, pentru a stabili starea fizică şi psihică a minorei S.S., s-a solicitat şi obţinut de la Judecătoria Craiova mandat de percheziţie domiciliară.
 • În data de 21.06.2019, procurorul de caz însoţit de un psiholog şi asistent social de la DGASPC Dolj şi lucrători de poliţie din cadrul IPJ Mehedinţi s-au deplasat la domiciliul numitei ŞM, unde în baza mandatului de percheziţie domiciliară, după ce s-au legitimat şi au înmânat o copie a mandatului de percheziţie domiciliară, persoanelor majore aflat în imobil, arătând scopul sosirii, li s-a cerut respectivelor persoane să o prezinte pe minora S.S.
 • S-a încercat să se discute cu minora S.S. însă nu s-a putut relaţiona cu aceasta deoarece a început să plângă. În aceste condiţii i s-a cerut numitei ŞM să o liniştească pe minoră, însă aceasta nu s-a implicat, timp în care celelalte persoane majore din imobil au început să strige, agitând-o şi mai mult pe minoră.
 • Deoarece, minora trebuia liniştită într-un timp cât mai scurt, s-a luat hotărârea ca aceasta să meargă împreună cu părinţii adoptivi, care au aşteptat-o în afara imobilului, cu psihologul şi asistentul social la IML Craiova, în vederea examinării fizice şi pentru a fi consiliată de psihologul prezent.
 • Minora a opus rezistenţă, deoarece, în permanenţă, i s-a inoculat de către familia numitei ŞM că părinţii adoptivi ar putea să-i facă rău.
 • Procurorul de caz a predat-o pe minoră părinţilor adoptivi care împreună cu psihologul şi asistentul social au mers la IML Craiova unde aceasta a fost examinată.
 • Din informaţiile deţinute până în prezent minora ŞM se simte bine.
 • Percheziţia s-a continuat prin ridicarea înscrisurilor referitoare la starea de sănătate fizică şi psihică a minorei SS şi alte documente referitoare la procesul de adopţie.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

37269 vizualizari

 • +10 (30 voturi)    
  multe date si marunte... (Vineri, 21 iunie 2019, 20:18)

  ion_de_la_tara [utilizator]

  cert este ca statul roman prin institutiile sale este INCAPABIL sa ofere protectie unui minor orfan. Despre avocatul familiei din america, avocat care era casatorit cu judecatorul de caz ce se mai aude? act mai merge spaga pentru adoptii? sper sa nu dormiti linistiti la noapte, cum sunt convins ca nu o sa doarma nici micuta, si sa va ganditi ca acest copil poate fi copilul vostru!
  • +1 (21 voturi)    
   Ne vindem copiii. Mai rau ca pe vremea lui (Vineri, 21 iunie 2019, 22:11)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui ion_de_la_tara

   ceasca, cand ne vindeam sasii si evreii. Acum copilul se afla in drum spre America. A fost sedat si urcat in avion, contrar vointei lui. Pe pariu ca cineva din ciuma rosie a luat niste bani, altfel nu se explica ajutorul inuman pe care l-au dat autoritatile cumparatorului.
   • +1 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 21 iunie 2019, 23:21)

    [anonim] i-a raspuns lui cartofil

   • -2 (6 voturi)    
    Intrebati-o pe fetita peste 6-9 luni (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 9:15)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    cum se simte in America in familia parintilor adoptivi si apoi mai discutam ! Asta bineinteles daca nu vine intre timp ascunsa in cala unui avion sa ne povesteasca ea in direct la Latrina 3 sau la Ghita TV.

    PS. HN, acesta este un pamflet (la fel ca si cel scris la comentariul lui @Ion_de_la_tara), astfel ca rog sa fie tratat ca atare ! :)))
   • 0 (0 voturi)    
    Nu este MAI rau (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 15:37)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    este acelasi stat criminal.
  • -1 (5 voturi)    
   @Ion_cel_prost_de_ia_tara (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 9:04)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ion_de_la_tara

   Cata dreptate ai ! :))) Avocatul romano-americanilor este casatorit cu judecatoarea care a pronuntat hotararea de adoptie iar parintii adoptatori mai au in America un copil care are nevoie de transplant de rinichi iar copilul adoptat este compatibil in acest sens cu cel din SUA ! :)))

   PS. Si, da, era sa uit : "americanii au dat spaga grasa peste tot ! :)))

   PPS. Inclusiv mie ca sa comentez cum am comentat ! :)))
 • +3 (17 voturi)    
  o imagine face mai mult decat 1000 de cuvinte (Vineri, 21 iunie 2019, 20:24)

  Stefan534324 [utilizator]

  sau legi reci pe care le invoca unii sau altii.
 • +15 (31 voturi)    
  Proc-oroarea (Vineri, 21 iunie 2019, 20:25)

  Frank777 [utilizator]

  cu grad de Curte de Apel facea un serviciu Judecatoarei de la curtea de Apel care a dat sentinta asupra adoptiei. Sunt in retea impreuna. Sunt bani la mijloc altel nu cobora procoroarea din birou . Nu s-a vazut procuror sa iasa pe teren pentru infractiuni majore dar pentru o amarata de adoptie. Pute treaba urat a coruptie de Retea in Jutitie. Ai retea esti tare. Catalin Voicu le organizase temeinic ca la aprozar. Avea si tarife fixe.
  • +4 (6 voturi)    
   Mai mult ca sigur. (Vineri, 21 iunie 2019, 21:20)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   Ca la Rrromânica.
  • 0 (0 voturi)    
   Iar catalin voicu respira (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 15:38)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   .
 • +6 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 21 iunie 2019, 20:40)

  [anonim]

  • 0 (8 voturi)    
   ce intelegi prin adoptie cu forta? (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 0:45)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui

   Copiii nu sunt intrebati daca vor sau nu sa fie adoptati, autoritatile hotarasc pentru ei. Asistenta maternala nu o vrea si o doara in cot de viitorul fetii, probabil ca nu moare de grija ei si nici nu-si bate capul prea mult. Deci, despre ce forta vorbesti?
   In general, toti copiii din centrele de plasament isi doresc o mama si un tata, o casa a lor. Asta mica a avut noroc ca a fost intr-o casa de om, acum are sansa sa creasca si sa traiasca in America - a mancat cacat cu pofta in scaldatoare.
   • -2 (4 voturi)    
    In sfarsit un comentariu rational, logic (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 9:21)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui revo

    care nu se bazeaza strict pe subiectivismul bolnav indus de posturi TV precum Latrina 3, Guita TV, B1 !

    PS Daca nu cumva in cazul unora din posturile enumerate mai sus, nu exista un interes anume !
  • -3 (3 voturi)    
   singuri (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 12:56)

   martel55 [utilizator] i-a raspuns lui

   au declarat ca au cheltuit 300 000 de doalri pentru adoptie....daca scadem biletele de avion , putem da un rapsuns aproximativ la intrebare
 • +6 (26 voturi)    
  Spaga la greu ... (Vineri, 21 iunie 2019, 20:45)

  ciuma.rosie [utilizator]

  Daca e interes pe subiect s-ar putea sa apara date socante despre caz...parintii adoptivi au 2 copii acasa, unul f bolnav care necesita transplant, deci imaginati-va disperarea cu care trebuie urgent adoptata (sursa informatiei, articol de presa). Sper ca stirea sa nu se confirme, caz de puscarie ptr toti cei implicati !!!
 • +5 (25 voturi)    
  Acea procuroare trebuie zburată. (Vineri, 21 iunie 2019, 20:49)

  prec [utilizator]

  Sau, după caz, dacă-i roșie în cerul gurii, trebuie pusă șefă la „secția specială”.
  • +6 (10 voturi)    
   Cineva, precis, a luat o spaga.... (Vineri, 21 iunie 2019, 22:14)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui prec

   Numai asa se explica implicarea, in defavoarea copilului, a autoritatilor.
 • -4 (12 voturi)    
  multumim pentru precizari (Vineri, 21 iunie 2019, 21:17)

  vali2 [utilizator]

  cu primele informatii multa lume (inclusiv eu)1 s-a scandalizat si a dat vina pe autoritati. Se pare insa ca cea mai mare vina au avut-o asistentii maternali..
 • +4 (10 voturi)    
  Este greu sa judeci (Vineri, 21 iunie 2019, 21:53)

  Observatory [utilizator]

  situația , de departe suna straniu și dureros , un copil care nu este vinovat , nu înțelege ca cei din jur nu o doresc .
  Rugați va pentru sănătatea și fericirea fetiței .
  Stare este complect alarmanta .
  Doamne sa ajuta aceast copil nevinovat !
 • +5 (13 voturi)    
  Articolul 913 (Cod de Procedura Civila !!!!!) (Vineri, 21 iunie 2019, 22:07)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  Refuzul minorului
  (1) Dacă executorul constată că însuși minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pe debitor sau manifestă aversiune față de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemna constatările sale și pe care îl va comunica părților și reprezentantului direcției generale de asistență socială și protecția copilului.
  • -1 (13 voturi)    
   fals! (Vineri, 21 iunie 2019, 23:12)

   independentu [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   nu se aplica aici, fiindca asistentii maternali au sechestrat copilul si nu au niciun drept asupra ei, nu sunt debitori in caz.
 • +2 (12 voturi)    
  Asistentii maternali (Vineri, 21 iunie 2019, 23:22)

  nero61 [utilizator]

  Nu comentez atitudinea procurorului si a metodei folosite (care, numai normale nu sunt). Dar mi se par ciudati asistenti maternali. Oare refuzul lor de a da copilul, sau refuzul de a o adopta, nu este legat de faptul ca primesc bani de la stat pt cresterea unui copil dat in grija lor? Daca il da spre adoptie, pierd banii, daca il adopta ei, pierd banii.
  • +6 (8 voturi)    
   Asistentii maternali (Vineri, 21 iunie 2019, 23:49)

   POMPIERUL [utilizator] i-a raspuns lui nero61

   Daca era sa-i doara la basca , adica sa urmareasca doar profitul urias de pe urma cresterii copilului, cred ca puteau sa ia alti copii dupa ce pleca aceasta fetita in America. Dece oare atita tam tam sa faca??Poate ca s-au atasat de copil si atunci e alta poveste, fetita se simtea mai bine la ei. Camin, prieteni ,limba natala astea toate nu conteaza la imbecilii cu carte care sunt in exercitiul functiunii cu mult zel (gratis oare ?)
   • -1 (5 voturi)    
    @POMPIERUL (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 9:32)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui POMPIERUL

    Tam-tamul il fac de nevoie acum (oricum insa e prostesc) in speranta ca vor putea intoarce opinia publica in favoarea lor si vor crea presiune pe autoritati ! De ce ? Pai pana acuma sunt pornite vreo 2-3 plangeri penale impotriva lor, din care una (cea care vizeaza infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal si pe cea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului este dovedita 100% !
 • 0 (12 voturi)    
  S-au acoperit cu toate legile (Vineri, 21 iunie 2019, 23:23)

  luptator_din_munti [utilizator]

  Dar in fata Lui veti ajunge goi si se va vedea sufletul negru.
 • +6 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 21 iunie 2019, 23:30)

  [anonim]

 • +6 (10 voturi)    
  Pilat .... (Vineri, 21 iunie 2019, 23:36)

  richter [utilizator]

  Scrie in Evanghelie ca Pilat ar fi vrut sa ai dea drumul lui Isus ...dar pana la urma a cedat si l-a condamnat la moarte prin rastignire; si ca sa se dezica de cei ce i-au cerut moartea si sa se disculpe, a cerut un lighean si niste apa ca sa asi spale mainile, simbolic, ca el n-are nici o vina...Se spune ca Pilat ,in iad, se tot spala pe maini si se tot uita si se mira ca nu se duc petele de sange de pe maini... tac si ma spal...ma spal si tac..si aprope toti ,la fel...dar nu ramane asa...Romanie,mama vitrega si curva, care ati ucizi, vinzi,neglijezi si alungi copiii, te va ajunge pedeapsa Domnului !!!
  • +3 (3 voturi)    
   Romania si-a ucis elita pregatita cu atatea (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 15:43)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui richter

   sacrificii in aproape 200 de ani.
   Maturatorii, analfabetii, groparii si betivii au sters pe jos cu matzele si sangele celor care au ridicat tara la nivelul lumii civilizate.
   Pseudo-civilizatia se observa flagrant peste tot in Romania. Lipsa de omenie, si nu aceea definita de vita videleanca, se vede in tratamentul aplicat cetatenilor in viata de zi cu zi.
   Aici e practic un detaliu, filmat. Nu conteaza filmarea, ea va fi rastalmacita. Si daca-i trageau un glont in cap, asa cum au facut cu fata ailalta de 7 ani, chipurile "a traficantilor" (amintiti-va, Coposu era si el "traficant"), si tot ar zice ca "ea a cerut" si "asa sunt legile" si ca "se mai greseste".
   Poti sa ai ce vrei, proximitatea de groapa crimei organizate care este rusia este mult prea mare ca sa mai putem schimba ceva.
   Iar asa nu se mai poate.
   Deci ?
 • +3 (3 voturi)    
  Oare (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 0:07)

  Alexa.99. [utilizator]

  cei care au facut-o si au lasat-o de izbeliste pe lume, cum s-or simti acum?
  Exista contraceptie, nu-i nevoie sa nenorocesti o viata.
  Ce hal de oameni...
  • 0 (0 voturi)    
   Nu se simt in nici un fel (Duminică, 23 iunie 2019, 15:14)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

   poate-s la bodega ori in sant, ori morti de ani buni.
   ori poate-i dezgroapa haznalele si astfel se va legitima atat abandonul (statul "basisto-iohanist" nu da voie sa-ti cresti proprii copii.. de unde inecarea obidei in tuica si urina).
   Societatea romaneasca este in colaps, s-a vazut asta cel mai bine in 10 august cand cei care tin tara cu parale au fost haituiti ca niste hiloti.
 • -3 (9 voturi)    
  sa faci binele cu forta (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 0:36)

  revo [utilizator]

  Facerea de bine, f...tare de mama.
  Nu era mai bine s-o lase in mizeria aia in care a crescut? S-o bage la produs de la 10-11 ani? S-o marite la 13 si la cel tarziu 14 ani s-o aiba bortoasa, ca pare sa fie de etnie roma, de ce sa strice bunatate de traditie?
  Ce sa zic, s-au procopsit si aia din America...
  • +3 (7 voturi)    
   Unde ai văzut tu (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 6:56)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui revo

   mizerie, tată? Si crezi ca in America umbla câinii cu covrigi in coada?! Aici ai mai multe safety nets decat acolo - nu m as mira sa nu faca/realizeze absolut nimic acolo, dupa o trauma ca asta!
 • -3 (3 voturi)    
  Bun articol (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 9:02)

  VasiPRO [utilizator]

  Daca in realitate este ca in raportul care descrie evenimentele, se schimba cu totul perceptia oferita de o inregistrare pe youtube.

  Se vor lamurii ei.
 • +2 (4 voturi)    
  fata marcata pe viata de o procuroare pesedista (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 11:30)

  cris333 [utilizator]

  Procuroarea pesedista care a facut abuz de functie si abuzat un copil ar trebui sa plateasca despagubire fetei intr-un cont iar copilul dupa ce a imlinit 18 ani sa poata porni in viata cu acei bani.
  Cel mai probabil astfel de procurori si procuroare care sunt doar cu functia pe hartie si intrati prin pile de la partid nu au habar nici sa scrie cum trebuie , nu au pregatirea necesara si mai in toate cazurile o sa ii vedeti ca fac abuz de functie. Ar trebui consiliati psihologic inainte de angajare in acest domeniu, macar atat.
  Asta e romania, numirile pe functii se fac de la partid doar pentru fanatici si idioti.
 • +1 (3 voturi)    
  titlu inselator (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 12:53)

  martel55 [utilizator]

  nu e vorba de nici o cercetare, e doar o verificare sa o acopere...corb la corb nu isi scoate ochii/// normal trebuia sa se seiseze inspectia judiciara si sectia aia speciala, ca tot o avem, ar putea se ocupe si cu deschiderea de dosare, nu doar cu inchdierea lor, pentru ca acesta procuroare care a actionat ca un veritabil racket este or usine pentru sistemul judiciar de la noi, iar pastrarea ei in sistem nu este decat o imensa palma data sutelor de mii de oamenin care au iesit pe strazi pentru a sustine jsutitia si statul de drept
 • +2 (4 voturi)    
  - BRUTA - (Sâmbătă, 22 iunie 2019, 17:36)

  Apex [utilizator]

  - BRUTA -

  Comportamentul de bruta al acelui procuror (comportament nici macar de animal ) nu are nici o legatura cu fostii sau viitorii parinti, cu legalitatea sau nu a adoptiei, de acceptul sau nu al copilului. Acest comportament este specific educatiei comuniste si mentalitatii unor romani care din momentul in care ocupa o functie de putere, ei se considera puterea insasi ca si legea si savarsesc fapte, de la inuman la crime. Astfel unii jandarmi au batut si gazat oameni pasnici, procurori care au facut abuzuri neimaginabile, judecatori care dat si inca dau sentinte in favoarea hotilor, functionari publici care conditioneaza un drept al cetatenului pentru spaga si cei mai nenorociti dintre toti ... primarii in legatura cu judecatorii de la fond privind retrocedari, licitatii, succesiuni, etc. primari care fura. Sunt primarii unde multe femei au fost scuiptate sau lovite de catre primari sau de catre angajatii primariei mai ales in Epoca Dragnea!
 • 0 (0 voturi)    
  Procuroarea care a tarat si palmuit un copil (Luni, 24 iunie 2019, 12:31)

  Elena Nona Parfene [anonim]

  nici macar cu un caine nu este admis sa te porti astfel. daca târa pe asfalt si lovea un caine, orice roman ar fi fost pedepsit cu închisoare de la 3 luni la un an, conform art 25 –legea 205/2004. daca a aplicat acest ”tratament” unui om, procuratura cauta scuze, în loc sa aplice pedeapsa privativa de libertate pt procuroarea_schingiuitoare de minori, de oameni si nu de caini!!. rusine!!!!!!!!!! aplicati legea!!! dovediti ca romania este stat de drept si nu este, pt procurori, stat de drepti!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by