O jurnalista a publicatiei Vice relateaza cum a fost agresata duminica, la manifestatia organizata de Antena 3. Ioana Moldoveanu scrie astazi, sub titlul "Pensionarii au facut pogo cu mine la protestul Antena 3", ca dupa ce a intrebat un grup de persoane venite cu autocarul cum s-au organizat, "un batran a urlat ca sunt de la B1 si toata lumea s-a inflamat". Dupa cum se vede in inregistrare, jurnalista a fost imbrancita si lovita cu mana in fata de catre o femeie prezenta la manifestatie. Aceasta este a doua scena de violenta la adresa jurnalistilor inregistrata de camerele video, dupa ce o jurnalista B1 TV a fost lovita cu piciorul in spate la mitingul organizat de Antena 3.

Jurnalista agresata la manifestatia Antena 3Foto: YouTube

Jurnalista Ioana Moldoveanu a scris astazi pe Vice ca a fost agresata de manifestanti prezenti duminica, 10 august, la “plimbarea contra statului” organizata de Antena 3 in zona Palatului Cotroceni. Aceasta relateaza ca a fost huiduita de mai multi protestatari, care au spus ca este de la B1 TV, ca a fost lovita peste mana in care tinea telefonul, dupa care cateva persoane ar fi incercat sa-i smulga mobilul. In imaginile de mai jos se vede cum jurnalista este impinsa de catre o femeie din multime, dupa care este lovita de aceasta cu mana peste fata.

Jurnalista scrie ca a fost salvata de un pensionar, dar ca mai tarziu a fost lovita in cap, de o femeie, cu un steag.

O jurnalista B1 Tv a depus plangere la Politie dupa ce a fost lovita cu piciorul in spate la mitingul organizat de Antena 3 / Jandarmeria: Manifestatie spontana, plimbare de seara

Amintim ca jurnalista Madalina Dicu, de la B1 TV, a depus plangere la Politie duminica seara, dupa ce o persoana a lovit-o cu piciorul in spate, la “plimbarea” organizata de Antena 3. Si alti jurnalisti au fost agresati la mitingul de duminica organizat de Antena 3, insa jandarmii trimisi sa asigure ordinea la fata locului nu au intervenit.

Contactata de B1 Tv, Anca Voicescu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, a motivat faptul ca manifestantii violenti nu au fost legitimati sau ridicati de jandarmi sustinand ca, in momentul in care jandarmii au ajuns in locul unde fusesera incidente, lucrurile se calmasera. Anca Voicescu a mai subliniat si ca existau suficiente efective de jandarmi la fata locului, dar si ca mitingul era "o plimbare de seara" si "o manifestatie spontana".

"Nu a fost numai un individ, a fost o grupare de agitatori care au venit si pur si simplu au atacat si imbrancit orice alta echipa a oricarei alte televiziuni ce relata de aici. Cativa oameni au venit, au facut cerc in jurul reporterilor si au inceput sa ii agreseze si sa ii loveasca. Am intervenit in momentul in care Madalina a luat un picior in spate, in acel moment am intervenit si am tras de acolo o persoana care era recalcitranta si mai departe alte persoane au venit si ne-au dat la o parte. Nu au fost forte de ordine in zona, dupa cum se poate vedea sunt doar cativa agenti de la politia rutiera. La cateva minute bune au aparut trei jandarmi", a declarat reporterul Cristi Dorombach, cunoscut ca blogger-ul Piticu, cel care i-a luat apararea Madalinei Dicu in momentul agresiunii.

Reprezentantii Politiei si Jandarmeriei din Bucuresti au declarat duminica seara, pentru HotNews.ro, ca nu au aplicat nicio sanctiune in urma mitingului neautorizat in care circa 4.000 de persoane, insotite de vedetele de televiziune Mircea Badea si Mihai Gadea, s-au deplasat pe carosabil determinand blocarea traficului rutier pe bulevardele din jurul Palatului Cotroceni.

"Din partea politiei, nu. Nici Politia Rutiera nu a comunicat vreo amenda", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, subinspector Bogdan Ghebaur.

La randul ei, purtatoarea de cuvant a Jandarmeriei Bucuresti, Irina Dragan, a afirmat ca o jurnalista a televiziunii B1Tv a fost agresata de un manifestant, insa nu au fost alte incidente.

Citeste si: