Conducerea si angajatii Intact Media Group au dat publicitatii un comunicat de presa in care arata ca "au luat act cu dezaprobare de hotararea instantei privind procesul in care este implicat fondatorului trustului. Consideram ca este vorba de un abuz intolerabil intr-un stat de drept". Ei sustin ca sentinta definitiva din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, pronuntata vineri, "reprezinta o incercare vadita de intimidare a celui mai puternic post de stiri din Romania, Antena 3, parte a Grupului Intact. Antena 3 este singura televiziune care a prezentat, intr-un an cu puternica miza electorala, dovezi incontestabile privind coruptia la cel mai inalt nivel, culminand cu expunerea probelor care dovedesc mita oferita fratelui presedintelui Basescu. In urma difuzarii acestor filme, Mircea Basescu a fost arestat, iar procesul lui Dan Voiculescu accelerat si finalizat prin abuz."

Ce se mai spune in comunicatul Intact Media Group:

In ciuda tututor presiunilor exercitate pana acum, jurnalistii acestui Grup vor continua sa-si faca meseria cu profesionalism.

"Ceea ce s-a intamplat astazi sfideaza nu doar practicile justitiei intr-o tara democratica, parte a Uniunii Europene, ci chiar principiile statului de drept, atat de invocat tocmai de catre cei care nesocotesc legea. Astazi, printr-o incalcare flagranta a drepturilor la un proces corect, tatal meu plateste pentru ca presa sa nu fie monocolora in Romania. Pentru curaj.

Combaterea constanta a unui un regim care a confiscat voturile a 7,4 milioane de romani, regim care a umilit si nedreptatit o multime de oameni, nu poate fi insa oprita prin acest abuz samavolnic. Jurnalistii acestui Grup, pe care tatal meu l-a fondat acum mai bine de douazeci de ani si care a devenit cea mai puternica platforma de media din Romania, vor continua sa rosteasca adevaruri despre un sistem care vrea sa confiste demnitatea. Puterea acestui Grup a fost construita cu girul de incredere al publicului, care ne-a onorat si ne-a confirmat misiunea noastra jurnalistica. Milioane de oameni au putut urmari, prin anchetele jurnalistice ale Antenei 3, cum legea este incalcata de oamenii legii, cum libertatea este vanduta, devenind martori ai crearii unui sistem inchis, care calca in picioare drepturi si libertati elementare. (...) Va incredintez ca tatal meu nu a comis nicio fapta reprobabila. A luptat, cu demnitate, curaj si onoare impotriva unui regim care aminteste din ce in ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mandra de el!" a declarat Camelia Voiculescu, actionar si presedinte al Intact Media Group.

Intact Media Group este liderul pietei romanesti de media, cu audiente in crestere pe toate intervalele zilei in luna iulie, fiind urmarit in medie de zece milioane de romani la nivel national, in fiecare zi. Intact multumeste publicului pentru incredere si sustinere si ii asigura ca va ramane aproape de el, indiferent de cate obstacole ar trebui sa depaseasca.

Citeste si: