Harta nepotismelor la varf. Familia Rusanu si familia Ponta isi impart functiile de conducere in posturi cheie la stat

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 26 aprilie 2013, 11:01 Actualitate | Esenţial


Harta nepotismelor la varf
Foto: Colaj foto
Fenomenul nepotismului la varf isi face aparitia in functii cheie din guvernul Ponta. Familia liberala Rusanu acapareaza o zona importanta din finante, in timp ce premierul are deja numeroase rude in functii importante. Gelu Stefan Diaconu a fost numit ieri de premierul Victor Ponta sef la Fisc. Decizia vine dupa ce miercuri Plenul Parlamentului l-a validat pe Dan Radu Rusanu, care este nasul lui Diaconu si al ministrului Finantelor Daniel Chitoiu, in functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), relateaza presa. Iar legaturile de rudenie din actuala putere nu se opresc aici. Fina si finul premierului Ponta ocupa functii de conducere in CNCD si Fondul de Mediu, verisoara acestuia a castigat concursul pentru un post de director in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, in timp ce sotul verisoarei este ministru al Justitiei.

Legea conflictului de interese nu se refera si la relatia fin-nas in exercitarea functiilor publice. Legea nu asimileaza aceasta relatie nici gradelor de rudenie si nici celor de afinitate (Sursa). Dan Radu Rusanu a declarat in urma cu doua zile: "Am dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu am rude nici in Parlament, pana la gradul III afini, daca stiti ce inseamna, nici cu Banca Nationala, nici cu Guvernul Romaniei, nici cu presedintii camerelor, nici cu presedintia", potrivit Digi 24.

"Familia PNL" sau Cum isi exercita Dan Radu Rusanu influenta asupra institutiilor financiareDan Radu Rusanu (PNL)
Foto: Agerpres
HotNews.ro scria in urma cu doua zile "Cum isi exercita Dan Radu Rusanu influenta asupra institutiilor financiare". Vicepresedinte si eminenta cenusie a PNL, Rusanu a fost numit in fruntea Autoritatii de Supraveghere Financiara - institutie care va comasa activitatile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Premierul Victor Ponta a declarat joi dimineata ca il va numi pe Gelu Stefan Diaconu sef la Fisc si in aceeasi zi in Monitorul Oficial a aparut decizia de numire a lui Diaconu in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Ministerul Finantelor si Fiscul - finii lui Rusanu

Gelu Stefan Diaconu
Foto: Agerpres
Dan Radu Rusanu este nasul lui Gelu Stefan Diaconu - acum sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, si al lui Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor (Sursa aici si aici). Fin al lui Dan Radu Rusanu si fost coleg cu Daniel Chitoiu atit la ANAF, cit si la Ministerul Economiei, Diaconu a fost vicepresedinte ANAF in 2007, cand Chitoiu era presedintele institutiei, iar imediat dupa numirea lui Chitoiu in functia de ministru  al economiei, in 2012, Chitoiu l-a numit pe Diaconu director de cabinet. Citeste aici cine este Gelu Stefan Diaconu

Relu Fenechiu
Foto: Agerpres
Dan Radu Rusanu este si nasul de cununie al lui Relu Fenechiu, in prezent ministru al Transporturilor, scrie Buna Ziua Iasi si Ziarul de Iasi. Antena 3 a prezentat in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" imagini de la nunta lui Relu Fenechiu. Potrivit imaginilor publicate pe VideNews.ro pe 23 aprilie, nunta a avut loc in octombrie 2007 la castelul Schloss de langa Viena, iar nasi au fost "familia lui Dan Radu Rusanu". 

Despre nunta celor doi a scris si Adevarul, care preciza de asemenea ca "nasul de cununie a fost Dan Radu Rusanu, membru PNL". Intr-un interviu acordat Q magazine in 2007, Relu Fenechiu declara ca "Viena ii place Marianei foarte mult, castelul este o locatie superba, romantica, selecta si... retrasa", invitati au fost "familia si cativa prieteni foarte apropiati", iar nunta a costat "mult mai putin decat isi inchipuie unii".

Familia Ponta si pozitiile de conducereA doua familie care isi face debutul in fenomenul nepotismului la varf este aceea a premierului Victor Ponta. Fina acestuia este membra in Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Finul sau este vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu. Verisoara a castigat recent concursul pentru functia de Director Reglementare in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, iar sotul verisoarei a fost numit ministru al Justitiei. Presa a scris in repetate randuri despre relatiile de rudenie dintre premier si cei patru. Vezi mai jos cine sunt rudele prim-ministrului Victor Ponta care in prezent ocupa functii in institutii de stat.

Fina si finul premierului - in conducerea CNCD si a Fondului de Mediu

Libertatea relateaza ca fina lui Victor Ponta, Ioana Pop, este membra in colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), iar finul premierului, Claudiu Preoteasa, e vicepresedinte la Fondul de Mediu (Sursa).

Claudiu Preoteasa
Claudiu Preoteasa a fost numit de premierul Victor Ponta in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu pe data de 30 mai 2012, potrivit site-ului institutiei (Descarca de aici decizia de numire). Potrivit declaratiei de interese, Claudiu Preoteasa este si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bilaterala Romania-Brazilia. Descarca de aici declaratia de avere si declaratia de interese ale lui Claudiu Preoteasa

In 2010, Claudiu Preoteasa s-a casatorit avandu-i ca nasi de nunta pe Victor Ponta si pe Oana Mizil, scrie Pandurul si Gorj Domino. Tatal lui Claudiu Preoteasa - Constantin Preoteasa - era la acea vreme directorul general al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj si declara presei locale ca Oana Mizil este nasa din partea miresei, iar Victor si Daciana Ponta sunt nasii din partea mirelui (Sursa).

Claudiu Preoteasa a fost pana in 2004 membru in cadrul Corpului de Control al Guvernului condus de Victor Ponta, "dupa care si-a urmat cariera in Bucuresti, sub guvernarea PD-L, atat ca membru in corpul de control al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, cat si ca vicepresedinte in comisia de apel a Federatiei Romane de Fotbal", scrie Gorj Exclusiv. In 2007 a lucrat in cabinetul europarlamentarului Daciana Sarbu, dupa care in 2008 a "activat" in cadrul Comisiei de Justitie, Afaceri interne si Libertati civile din Parlamentul European, potrivit Ziarul Gorjului.

In aprilie 2009, Preoteasa a fost numit vicepresedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine, avand rangul de subsecretar de stat (Sursa). In 2012 presa locala scria ca numele sau ar fi fost vehiculat pentru ocuparea functiei de prefect de Gorj (sursa aici si aici).
 • UPDATE Teodora Preoteasa - sef serviciu la Directia AM POS Mediu din Ministerul Mediului din ianuarie 2013
Un cititor HotNews.ro ne-a semnalat pe adresa redactiei ca si sotia lui Claudiu Preoteasa, Teodora Preoteasa - fina premierului Victor Ponta, "a fost 'angajata' sef serviciu la Directia AM POS Mediu din Ministerul Mediului". Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de biroul de presa al Autoritatii de Management POS Mediu, care a precizat ca Teodora Preoteasa este sef serviciu la AM POS Mediu din data de 13 ianuarie 2013, ordinul de numire a sa in aceasta functie fiind semnat de ministrul Mediului, Rovana Plumb. Descarca de aici declaratia de avere a Teodorei Preoteasa publicata pe site-ul Ministerului Mediului. Conform declaratiei de avere, in anul 2012 Teodora Preoteasa a fost in concediu de maternitate. 

Gorjeanul.ro scria ca in 2009 Teodora Preoteasa lucra "in cadrul Ministerului de Externe". 

Ioana Pop
Foto: Agerpres
Ioana Pop (30 de ani) a fost presedinte TSD Maramures, functie din care a demisionat in ianuarie 2012 (Sursa). In 2009 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul condus de Victor Ponta (Sursa), iar in 2010 a anuntat ca TSD Maramures il sustine pe Victor Ponta la sefia PSD (Sursa).

In octombrie 2010 aceasta a fost aleasa in functia de secretar general al Tineretului Social-Democrat la nivel national (sursa), in acelasi an fiind desemnata si reprezentanta PSD in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) (Sursa). 

In prezent, Ioana Pop este membru in colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (Sursa). Potrivit CV-ului publicat pe site-ul CNCD, Ioana Pop a fost consilier al vicepresedintelui Camerei Deputatilor in perioada februarie - aprilie 2010, consilier la cabinetul presedintelui Senatului - Mircea Geoana in perioada noiembrie 2009 - februarie 2010, secretar de stat in Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in perioada ianuarie - octombrie 2009 sub sefia lui Victor Ponta. Aceasta a mai detinut in 2007 si 2008 pozitiile de consilier si apoi stagiar la Parlamentul European, iar in perioada 2007 - 2010 a fost cadru didactic asociat la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" si este licentiata in Drept la aceeasi universitate. Descarca de aici CV-ul integral

Presa a scris in nenumarate randuri ca Victor Ponta este nasul de cununie al Ioanei Popa, la prima casatorie a acesteia (Vez aici si aici).

Rodica Cazanciuc, verisoara lui Victor Ponta si sotia noului ministru al Justitiei, director in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane

Rodica Cazanciuc
Foto: Facebook
In urma cu o saptamana, HotNews.ro scria despre faptul ca Rodica Cazanciuc, verisoara lui Victor Ponta si sotia noului ministru al Justitiei, a castigat concursul pentru functia de Director Reglementare in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane. Anuntul privind selectia pentru aceasta functie a fost publicat si pe site-ul institutiei, care pe 5 aprilie anunta rezultatele finale ale concursului: Rodica Cazanciuc a fost declarata admisa pe functia de Director Reglementare dupa ce a trecut un interviu, a luat 90 de puncte la testul de specialitate si a trecut proba selectiei dosarelor.

Cu toate acestea, in prezent pe site-ul Autoritatii Aeronautice Civile Romane la rubrica "Conducere" este mentionat numele Rodicai Cazanciuc pe functia de Director Siguranta. Vezi aici

Din iunie 2011 si pana in prezent Rodica Cazanciuc a fost Director Comercial al Tarom, iar din 2007 pana in 2011 a fost Ticketing coordinator si Helpdesk manager la Tarom. In 1994 a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti - Mecanica fina, iar ulterior a facut un master in marketing la Academia de Studii Economice din Bucuresti, potrivit profilului de Linkedin. Citeste aici mai multe pe aceasta tema

Robert Cazanciuc, sotul verisoarei lui Victor Ponta, a fost propus de premier ca ministru al Justitiei

Robert Cazanciuc
Foto: AGERPRES
Pe 13 aprilie, Antena 3 semnala ca pe contul de Facebook al Rodicai Cazanciuc, sotia domnului Robert Cazanciuc, la familie este trecuta Alexandra Hertanu, sora premierului Victor Ponta. "Alexandra Hertanu este sora premierului Victor Ponta. Contul de Facebook este al Rodicai Cazanciuc care este sotia domnului Robert Cazanciuc, lucreaza la Tarom. Va asigur ca este contul doamnei si ca toate sunt clare. Singura persoana trecuta la familie este sora domnului Ponta. Sotia domnului Cazanciuc este ruda cu sora domnului Ponta, oare domnul Cazanciuc si domnul Ponta nu sunt rude si ei?", intreba Oana Stancu (Sursa).

"Asadar, daca sotia lui Cazanciuc este ruda cu sora lui Ponta, si premierul devine, prin alianta, ruda cu Robert Cazanciuc, in speta var prin alianta", scrie Antena3.ro.

Pe 11 aprilie, premierul Victor Ponta a anuntat ca il va numi pe Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei (Sursa), iar pe 15 aprilie Robert Cazanciuc a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Justitiei (Sursa).

Cazanciuc a fost coleg de generatie cu premierul Victor Ponta in cadrul Facultatii de drept de la Universitatea Bucuresti si, apoi, a fost coleg cu Victor Ponta in cadrul Parchetului de pe langa ICCJ. Vezi aici cine este Robert Cazanciuc, noul ministru al Justitiei

Fenomenul nepotismului depaseste insa limita celor doua familii. Dintre cazurile semnalate in dese randuri de presa centrala, printre cele mai cunoscute sunt cel al fiicei senatoarei Cristiana Anghel, angajata in toamna lui 2012 la Ministerul Educatiei, si cel al Andreei Lambru, fost director de cabinet al secretarului general al PNL Radu Stroe care va fi numita in Consiliul de supraveghere al AVAS.

Fata senatoarei Cristiana Anghel este angajata a Ministerului Educatiei din toamna anului 2012

Cristiana Anghel in 2010
Foto: Agerpres
Fiica senatoarei Cristiana Anghel este angajata a Ministerului Educatiei din 2012, a declarat senatoarea in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de la B1 TV. Aceasta a precizat ca fiica sa a fost angajata in cadrul ministerului inainte ca ea sa fie aleasa senator. Ulterior, Cristiana Anghel a declarat pentru EVZ ca fiica sa "a inceput sa lucreze dupa aprilie 2012, cred ca prin vara sau toamna", fiind angajata la Ministerul Educatiei prin "concurs".

Amintim ca Guvernul Ungureanu a picat pe 27 aprilie 2012, Victor Ponta fiind desemnat in aceeasi zi de presedintele Traian Basescu sa formeze guvernul.

Citeste aici mai multe pe aceasta tema

Andreea Lambru, "pupila ministrului Radu Stroe" - in Consiliul de supraveghere al Agentiei de Valorificare a Activelor Statului

Andreea Ioana Lambru
Foto: alegeri.tv
"'Pupila' ministrului Radu Stroe este platita regeste", titra Libertatea pe 16 aprilie. Andreea Lambru - fost director de cabinet al secretarului general al PNL Radu Stroe in perioada 2009-2011, promovata ulterior pe postul de secretar general adjunct al PNL si apoi pe cel de secretar general adjunct al Guvernului, post pe care il ocupa in prezent - va fi numita in Consiliul de supraveghere al Agentiei de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), potrivit sursei citate.

Libertatea scrie ca Andreea Lambru il va inlocui la AVAS pe Dan Mihalache, care pierde acest post pentru ca ocupa in prezent functia de secretar general adjunct al Senatului. Andreea Lambru a absolvit in 2008 Facultatea de Afaceri Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane..

In noiembrie 2012, numirea tinerei Andreea Lambru in functia de secretar general adjunct al Guvernului a declansat un nou conflict intre PNL si televiziunea lui Sebastian Ghita, Romania TV, scria HotNews.ro. PNL a luat atunci pozitie dura la adresa RTV, prin intermediul unui comunicat preluat de mai multe site-uri, dupa ce acest post a prezentat-o pe Andreea Lambru drept un "personaj controversat" si a facut o serie de afirmatii despre trecutul amoros al acesteia (Sursa).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30537 vizualizari

 • +56 (62 voturi)    
  Ponta versus Boc? (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:07)

  Sani [utilizator]

  Intrebare pentru USL-am: exista o piramida similara si pentru multhulitul Boc?

  Sunt convins ca nu. Antenele ar fi divulgat de mult aceste aspecte daca ar fi existat.

  Intrebare retorica:
  Totusi, ce au dorit cei 70%?
  • +38 (42 voturi)    
   Uite asa ia nastere o mare "Famiglia" (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:32)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   De-aia trebuie maturati toti si alesi alti oameni, cu mai putine increngaturi de "rudenie". Dar cum sa alegi altii, cand la congrese candideaza doar cei vechi, iar pe la PSD a fost un singur candidat, "valorosul" Ponta...
   • +27 (27 voturi)    
    Pai...nu stii? (Vineri, 26 aprilie 2013, 15:07)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

    Ca si la PCR era un singur catindat...Ceausescu.
    Dar deh! Acum asta este. Ponta au vrut, Ponta au avut, alegatorii.
    Si nu are decit un an de zile la ciolan. Sa mai treaca oleaca timp si ne vom ingrozi de ce se va auzi...
    • +12 (12 voturi)    
     Daca (Vineri, 26 aprilie 2013, 18:59)

     dan63 [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

     va mai exista presa care sa mai zica ceva contra...
   • +10 (10 voturi)    
    esti un rau intentionat sa stii... (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 12:42)

    Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

    este evidenta valoarea de ... necontestat al lui copy ponta ..sa nu mai vorbim despre rusanu. si mai sunt si multi alti politicieni .La fel de evident este ca, odata cu titlul de nas, fin verisoara , sot de verisoara ..si ce mama lor or mai fi, se produce si transferul genetic de inteligenta, cinste , onoare, demnitate, corectitudine,.. bla, bla bla..
    De altfel, de curand, oamenii de stiinta usl, au demonstrat printr-un studiu , deocamdata pe cobai, ca odata ce relatiile cumetrice sunt infaptuite , ..se transfera genetic si titlul de ..dottore..
    Deci noi, ce mai avem de comentat??? Dupa pozele afisatilor din articol putem citi inteligenta cinstea si bunatatea respectivilor.. Numai cand ma uit la finii lui rusanu ma apuca o asa stare ..de nedescris
  • +25 (27 voturi)    
   Raspuns lui Sani (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:01)

   danbaloiu [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Au dorit sa nu mai fie la guvernare base-boc!
   Nimic nu ar fi putut fi mai rau....
  • +30 (30 voturi)    
   As zice : CU CE "SOMITATI" ne-am procopsit (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:25)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   e incredibil , toti unul si unul alesi pe sprinceana .
   Pina si americanii sint invidiosi pe noi . Cum d-le cu atitea minti"luminate" voi tot in gaura neagra sinteti ?

   Cineva spunea ca in Romania nu mai e nimic de furat dupa 20 de ani, ei as uite ca pt unii se mai gaseste un os fara zgirci doar cu carnitza.
   Acu nu mai poate pontache sa zica :

   aia au furat mai mult ca noi
   • 0 (0 voturi)    
    banii contribuabililor? (Miercuri, 29 ianuarie 2014, 19:55)

    ciuc [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    N-or fi buni? Si fara pretentiile Europei de transparenta si forma corecta.
  • +21 (21 voturi)    
   Gusteri (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:32)

   mgu [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Care 70%,,in Parlament au atat dar,voturile din totalul celor cu drept de vot este 24%.Doar atat si nimic mai mult.De ce crezi ca vor modificarea cvorumului la referendum?Tocmai pentru ca stiu citi ii voteaza.Daca forteaza mina,o sa se supere cei 76% care au lipsit sau o paret dintre ei si atunci sa vezi.Sufient este sa poate vota cei din diaspora,pe internet sau secret,ei reprezinta cam 15% din cei care au lipsit la vot.Deci jale mare USL asta,flamind in opozitiea de 8 ani.
  • -13 (19 voturi)    
   exista, dar nu asa de avanzat (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:39)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   http://www.ziare.com/emil-boc/premier/emil-boc-critica-nepotismul-dar-uita-ca-si-a-angajat-nepoata-836961
   ""Premierul Emil Boc ii acuza pe cei din administratia locala ca isi angajeaza soacrele si le recomanda sa le plateasca din buzunarul propriu. Asta dupa ce tocmai el si-a adus nepoata de gradul V la Cancelaria sa si l-a transformat pe soferul sau in consilier personal"".
   • +18 (22 voturi)    
    dar suficient de detaliat (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:51)

    dowrel [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Intr-adevar, povestea cu soferul nu este tocmai de ignorat, dar cu siguranta e mult mai cunoscuta si arhicunoscuta multumita antena3, realitatea, etc. (care si-au facut datoria de a anunta in cazul de fata). Problema este ca un consilier PERSONAL poate fi oricine. Nu poti acuza un om ca apreciaza personal un serviciu personal. Aici nu inteleg de ce e vinovat Boc. As putea sa-mi platesc gradinarul sa ma consulte daca eu apreciez ca e capabil.
    In schimb functii in justitie, administratie si servicii nu se mai pune problema personal. Daca raspunzi/administrezi/decizi in numele poporului atunci incadreaza-te in doleantele poporului.


    Cat despre nepoata de gradul 5 ???? Serios ? Abia imi cunosc verisorii de gradul 2.
    • +4 (4 voturi)    
     daca erau putrezi de bogati si influenti (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 2:40)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui dowrel

     erai foarte apropiat si de cei de gradul 10
  • +2 (2 voturi)    
   Gresesti (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 10:09)

   cobra1000 [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   daca crezi ca au dorit ceva ! In momentul cand au votat le aveau pe toate....vorba lui bula !
 • -24 (32 voturi)    
  Harta (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:10)

  xrogo [utilizator]

  e posibil sa fie adevarata dar cum mama naibii pe vremea lui nea Boc si ai lui nu ati prezentat o asemenea harta,ori aia erau cinstiti si astia nu?
  • +28 (32 voturi)    
   harta (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:24)

   dane [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   cere harta celor de la Antene. Asa vei avea dovada daca te-au mintit sau nu.
  • +24 (24 voturi)    
   Pai... (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:36)

   mercedes [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   de ce atata cheltuiala cu referendum (20 Mil.€), cu alegerile anticipate ...daca nu s-a schimbat nimic? Oricum, am nostalgia guvernelor Boc.
   • -9 (13 voturi)    
    Insemna (Vineri, 26 aprilie 2013, 15:55)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui mercedes

    ca ai un salariu prea mare,inseamna ca ai nostalgia taierilor de salarii,asteapta,poate o sa ti se va indeplini dorinta.
    • +4 (6 voturi)    
     era cineva pe net... (Vineri, 26 aprilie 2013, 20:40)

     IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     ...care spunea ca o ducea mai bine cu salariul taiat cu 25% comparativ cu acum cu explozia preturilor. Si dadea si argumente...
  • +29 (29 voturi)    
   Raspuns (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:44)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Mda, poate ca, in ciuda aparentelor, Voiculescu & USL au fost de fapt prietenosi cu Boc si n-au vrut sa scoata la iveala cumetriile acestuia.

   Porcii astia de caini basisti insa, ii ataca neincetat pe acei corifei ai democratiei si dreptatii ajunsi acum la putere.

   Alta varianta: Este posibil ca Voculescu & USL sa nu fi putut sa afle, pentru ca piticania de Boc era, impreuna cu protejatii sai intr-atat de mici la statura incat se ascundeau sub mese, iar HOCHEISTUL SEF nu i-a putut vedea. Ei se uita doar la nivelul lui carevasazica.

   Daca este corecta aceasta ultima varianta, exista pericolul ca USL-ul, din cauza aceleiasi miopii, sa nu vada clasa medie din Romania, pe someri, copii, batrani.
   Sigur, esantioane gen invatatoarea Anghel, stegarul dac, mai reusesc sa ajunga la "aristocratii ochi" ai USL-amului.

   Ti-am raspuns la intrebare? Multumit?
  • +27 (27 voturi)    
   clanizarea romaniei (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:51)

   mihail nica [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   daca in 90 functiile cheie erau acaparate de linia a 2-a a pcr, majoritatea absolventi de stefan ghiorghiu,acum asistam la clanizarea (tribalizarea) romaniei // baronii locali cu rudele lor, baronii centrali cu rudele lor// EV MEDIU CAPITALIST !
 • +21 (23 voturi)    
  clanul Nastase ... revolution (Vineri, 26 aprilie 2013, 11:18)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  continuarea...
 • +9 (23 voturi)    
  Stiti cum e... (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:25)

  Redactia HotNews [utilizator]

  prietenii ti-i alegi, rudele ti le da Dumnezeu. Acum, de ce va mananca invidia ca unii au neamuri competente?
  • +21 (21 voturi)    
   "eu cred ca... (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:45)

   T61 [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

   glumiti! Dvs. stiti cine suntem noi? Suntem cetateni europeni si avem drepturi!.... "


   acum chiar pe bune.... eu sper ca ai glumit! :))
   • +8 (8 voturi)    
    Adevarul e ca... (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 4:44)

    Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui T61

    as fi vrut sa nu fi avut motive sa glumim pe tema asta. E ironie amara.
    Astia nu pot fura singuri. Unde-s multi, puterea creste. Mi-e sila de ei.
 • +22 (30 voturi)    
  Tipic (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:29)

  HP [utilizator]

  Fenomenul nu este specific USL, sau doar politicienilor. Se repeta acelasi model, la nivelul intregii tari, in orase, comune si sate.

  ROMANIA ESTE O CUMETRIE GENERALIZATA, UN STAT MAFIOT

  Toti inghesuitii au pe cineva, trag de cineva, sug de pe cineva, sa aiba si gura lor, sa fie bine.

  Si tu, cel care citesti, nu te bucura, ca ma-ta si tac-tu sunt exact la fel. Si verisorii aia ai tai cu "traditii".

  Si tu insusi, circopitecule, care te vei insura la biserica si vei manca sarmale cu toti ciobanii.

  Care mergi sa infuleci mici, ciorba de burta si bere de 1 mai.

  Sunteti o plaga a umanitatii, niste ciobani corditi.
  • +12 (12 voturi)    
   Foarte corect spus! (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:33)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Ai un plus.
   Oare ne uitam in oglinda...din cand in cand?
  • +13 (13 voturi)    
   esti dur... (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:00)

   micul_licurici [utilizator] i-a raspuns lui HP

   esti dur... da ai dreptate :(
 • +25 (25 voturi)    
  Daca (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:18)

  baibars [utilizator]

  ai rabdare si parcurgi cu mare atentie CV-urile constati cu tristete cine trage sforile in tara asta, cine conduce si cu ce echipa. Asta da capitalism de cumetrie. Uite de ex. micuta Ioana cum a fost ea biata propulsata la 28 de ani direct in secretariatele Parlamentului Romaniei. In rest cursuri, cursurele platite cu euroi facute pe banii nostri pentru ca desigur a fost trimisa de la slujba sa se "specializeze". Doctorate a la Ponta facute pe la marile universitati din Baia Mare si Arad.Experienta ei: secretariate, cafele, culise, propaganda, petreceri de fite.... Limba engleza si in rest clei. E ca un prescolar la mansele unui F16. Si cati or mai fojgai prin holurile si secretariatele ministerelor si Parlamentului ! Tineri romani cu studii si diplome la marile universitati europene nu-si gasesc de lucru in tara si au luat saracii drumul pribegiei. Nu ca le-ar fi mai rau dar e rusine pentru noi ca nu vrem sa-i primim. Tot micuta Ioana e mai tare bat-o norocul s-o bata ! Prabusirea dragi prieteni e doar o chestie de timp. Va fi ca-n Scriptura: "scrasnirea dintilor"!
 • +14 (14 voturi)    
  cumetria si nepotismul (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:52)

  proletara [utilizator]

  este traditie , modus vivendi , cutuma , cum vreti sa le mai zicem Pe langa rude, mai sunt amantele . Cine sa-i controleze si sa -i opreasca din perpetuarea fenomenului ?
  Daca cineva , intr-o institutie , are curajul sa spuna ceva, pe aceasta tema , imediat este marginalizat si incet, incet , este trimis in alta parte.
  Schimbarea trebuie sa vina din sistemul de educatie . Acolo se formeaza caractere puternice care nu accepta compromisuri si care au principii si onoare !
  Sa incepem in familie , la gradinita , la scoala , cu formarea de caractere oneste . Mai dureaza multi ani dar aceasta ar fi calea cea buna ! Astia de azi, din fruntea tarii,sunt contaminati incurabil . Nu mai avem scapare.
 • +21 (21 voturi)    
  Vize SUA (Vineri, 26 aprilie 2013, 14:39)

  andrei1232000 [utilizator]

  iata de ce in fiecare dimineata zeci de tineri fac coada la ambasada SUA din Baneasa pentru a obtine viza. multi pleaca si putini se mai intorc.
 • +11 (11 voturi)    
  Cruciada penalilor (Vineri, 26 aprilie 2013, 16:24)

  DHondt [utilizator]

  Invazia penalilor in Guvernul Romaniei si Parlament a devenit un lucru firesc,degeaba tipa Comisia Europena si alte Institutii Democratice,la Bucuresti in loc sa avem o scadere a numarului de penali in guvern si parlament ,avem o crestere exponentiala,ba mai mult impotriva statului de drept s-a organizat o cruciada a coruptilor care fac legi si reforme numai pentru ei si pentru cetateanul de rand nimic!!!7,4 milioane de romani cred ca sunt fericiti acum,au parafat hotia generalizata si vom culege roadele cuvenite!!!Amin!!!
 • +10 (10 voturi)    
  Nepotisme,clanuri,sleahta =politica la romani (Vineri, 26 aprilie 2013, 18:24)

  andreesanu [utilizator]

  Care-i noutatea in articol ???,de 23 de ani Romania este jumulita,belita ,stoarsa,impartita de: clanuri,grupuri de interese numite partide,de nepotisme,de sleahte de derbedei ,de nulitati,de mediocritati.
  Toti o apa si-un pamint pusi pe capatuiala zi si noapte.
  Cind au terminat de tocat si vindut tot ce mai producea in tara,au inhatat vamile,si-au impus afacerile cu statul,au vindut rezervele subsolului chiar si cele care nu erau inca ale Romaniei.
  Sunt in stare sa vinda si praful de pe toba daca se cumpara !!!
  Au facu din politie,vami,justitie scule ,pirghii,si-au tras si imunitati
  sa nu fie sculati din somn or deranjati de la spagi.
  Care-i partidul care n-a pus botul ???,toti au pus ,problema este clasamentul sau topul intre partide (gasti).
 • +6 (6 voturi)    
  porcul (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 9:12)

  PBuzau [utilizator]

  In curand, romanul nu-si va mai putea taia nici porcul de Craciun, daca nu vin rudele politicienilor sa i-l boteze.
  Sa ne traiti domnilor politicieni, sa botezati si sa cununati tot ce va cade in mana !

  Pache
 • +7 (7 voturi)    
  magarie (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 19:56)

  silvia.sunei1275311232712 [utilizator]

  Nu imi vine sa cred cata nesimtire , aroganta si mizerie se gaseste in acest USL !!! SFIDARE MAXIMA la adresa poporului ,impotriva oamenilor care sunt competenti dar nu acced la functii inalte.., pentru
  ca nu sunt in partid sau in cercul lor de ''interese'' !!!
  POPOR adormit (cei 70%)...,ce ati votat ?? Are loc trezirea ?
  Chiar va place ''sinuciderea'' ????Nu mai inteleg nimic ! Speranta ....,piere in adevaratul sens al cuvantului ??? Ani pierduti , ce nu mai sunt recuperati , generatii umilite..., pentru incapacitatea noastra de a
  pune in balanta ce este bine sau NU !!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 24 iulie 2013, 16:37)

  Erasm [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by