Fiica senatoarei Cristiana Anghel este angajata a Ministerului Educatiei din 2012, a declarat senatoarea in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de la B1 TV. Aceasta a precizat ca fiica sa a fost angajata in cadrul ministerului inainte ca ea sa fie aleasa senator. Ulterior, Cristiana Anghel a declarat pentru EVZ ca fiica sa "a inceput sa lucreze dupa aprilie 2012, cred ca prin vara sau toamna", fiind angajata la Ministerul Educatiei prin "concurs".

Cristiana Anghel in 2010Foto: Agerpres

Amintim ca Guvernul Ungureanu a picat pe 27 aprilie 2012, Victor Ponta fiind desemnat in aceeasi zi de presedintele Traian Basescu sa formeze guvernul.

Intr-un interviu acordat in octombrie 2010 revistei Q Magazine, Cristiana Anghel declara despre fiica sa: "dintr-un salariu de 620 de lei, ce sa-i ajunga?! Sa plateasca gazda, mancare, transport, sa-si cumpere o carte?". Preda "Educatie si cultura civica. Si daca ne-ar ajunge banii numai pentru mancare... oamenii nu sunt niste catei pe care sa-i legi in lant, sa le pui in dreapta un blid de apa si in stanga o strachina de mancare si sa se multumeasca cu atat", afirma atunci Cristiana Anghel.

Cristiana Anghel a intrat in greva foamei pe data de 26 august 2010, protestand in acest fel fata de diminuarile salariale din sistemul bugetar si fata de neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, lege aprobata de Parlament. Pe 27 septembrie, ea a fost transferata de la Spitalul Municipal din Caracal la Institutul de Diabet din Capitala, dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat.

Pe 16 octombrie 2010, la Congresul PSD, profesoara Cristina Anghel - aflata la acea vreme in greva foamei de aproape doua luni - este aplaudata in picioare de social-democrati, la indemnul lui Victor Ponta (Sursa).

Pe 1 noiembrie 2010 a anuntat ca renunta la greva foamei, iar pe 22 noiembrie 2010 a fost externata de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Bucuresti, spunand ca a fost "ca un ghimpe pentru cei pe care ii critica" si ca gestul ei nu va ramane fara ecou. Ea a adaugat ca nu vrea sa intre in nicio organizatie sindicala si nici in vreun partid politic, dar va continua sa protesteze "vehement" (Sursa).

In octombrie 2012 presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, anunta ca invatatoarea Cristiana Anghel va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Social Liberale, pe locurile rezervate Partidului Conservator. (Sursa). "O persoana cu forta morala si responsabilitatea civica a doamnei invatatoare Cristiana Anghel va oferi o necesara lectie de responsabilitate si va demonstra ca bancile Parlamentului sunt pentru muncit, pentru construit, pentru gandit, nu pentru dormit", a declarat atunci presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

La alegerile din 9 decembrie 2012, invatatoarea Cristiana Anghel de la Caracal a obtinut un mandat de senator in colegiul 1 din Dolj cu 56,82% din voturi, reusind sa-l surclaseze pe contracandidatul sau, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon (Sursa).

Declaratia acesteia de avere depusa in 2012 a aratat ca Anghel a fost platita de postul Antena 3 cu 13.613 lei in 2011, unde a fost invitata, in cadrul emisiunilor, in mai multe randuri. Potrivit declaratiei de avere, familia Anghel mai avea un apartament in Caracal si un autoturism Audi A4. Ca sursa de venit, Cristiana Anghel a precizat si salariul de profesor itinerant la Scoala cu clasele I-VIII din Caracal pe anul 2011: 17.388 lei (Sursa).

Cristiana Anghel a sustinut, la Romania TV, ca banii trecuti in declaratia de avere ca fiind drepturi de autor ar reprezenta cheltuielile facute cu drumul din Caracal pana in Bucuresti pentru a participa la emisiunile de televiziune. "Eu daca veneam astazi la dvs in emisiune imi plateati biletul, dus-intors, asa cum faceati de obicei?", a intrebat-o profesoara-grevista pe moderatoarea emisiunii (Sursa).

Cristiana Anghel a sustinut ca un drum cu trenul dus-intors pe ruta Caracal Bucuresti o costa aproximativ un milion de lei. "La Antena 3 s-a considerat ca trebuie sa existe un document, un contract, pentru ca aveau destul probleme", a argumentat ea, sustinand ca de la Romania TV primea "banii pe bilet in mana". "Drepturile de autor sunt si returnarea banilor pe drumurile facute", a mai spus aceasta pe 6 noiembrie 2012.

Citeste si: