Invatatoarea Cristina Anghel a reuntat luni la greva foamei, la 70 de zile de cand a renuntat la hrana in semn de protest fata de neaplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptate in 2008. Ea a declarat ca a s-a angajat pe acest drum alaturi de Dumnezeu, pe care l-a rugat sa o sfatuiasca si sa fie alaturi ea.

"Am plecat la drum cu Dumnezeu, l-am rugat sa ma sfatuiasca, sa fie langa mine. Poate vi se pare hilar, dar eu vorbesc cu Dumnezeu", a spus ea, intr-o conferinta de presa organizata, dupa cum a precizat chiar ea, la sugestia ziaristului Victor Roncea.

"Pana la un anumit moment, semnele au fost pozitive si intr-adevar si eu m-am simtit bine", a spus ea, adaugand insa ca odata cu vizita parintelui Ioan a inteles ca trebuie sa se opreasca. De fapt, a explicat ea, o gluma a parintelui Ioan a determinat-o sa renunte.

Gluma se referea la un pustnic care traia intr-o pestera, dar au venit inundatiile. Mai multi oameni au venit cu o barca pentru a-l salva, dar pustnicul a afirma ca Dumnezeu este alaturi de el si-l va salva. Dupa ce refuzat trei barci, pustnicul moare inecat. In Rai, l-a intrebat pe Dumnezeu de ce l-a lasat, iar Dumnezeu ii raspunde: "Eu ti-am trimis trei barci, ca tu nu ai vrut sa te urci in niciuna, asta e alta chestiune", a povestit invatatoarea gluma care a determinat-o sa renunte la greva foamei.

"Daca vrem sa fim o tara normala, daca vrem sa avem o viata normala, trebuie sa incercam sa-i intelegem pe cei de langa noi, sa-i iertam atunci cand gresesc (...) dar sa incercam sa fim oameni. Am uitat sa fim oameni", a spus ea, adaugand ca se simte foare rau.

Cristiana Anghel se afla de cateva saptamani la Institutul de Boli de Nutritie din Bucuresti, fiind hranita prin perfuzii. Aceasta va avea nevoie de ingrijiri medicale si spitalizare cateva saptamani pentru a putea reveni la o viata normala, timp in care va ramane internata la spitalul bucurestean.

Potrivit Agerpres, Anghel a fost convinsa sa renunte la greva in urma vizitei Arhiepiscopului Covasnei si Harghitei, Ioan Selejan.

"Da, voi renunta la greva pentru ca astazi (sambata - n.r.) am primit vizita Prea Sfintitului Ioan de Covasna si Harghita cu care am stat de vorba, nu in calitate de preot care a venit sa ma certe pentru ca imi pun viata in pericol, ci ca un om apropiat, ca un frate care mi-a amintit ca am o familie care va suferi daca nu voi mai fi si care mi-a explicat ca este impotriva vointei lui Dumnezeu sa imi risc viata, mai ales ca, dupa atatea zile de greva foamei, as fi putut muri. Am decis sa urmez caile legale pentru a-i determina pe cei care trebuie sa respecte legea sa o faca", a spus invatatoarea.

Cristiana Anghel, invatatoare titulara la Scoala nr. 2 din Caracal, a intrat in greva in a doua parte a lunii august. Ea va primi la aceeasi scoala un post de invatator itinerant pentru copiii cu nevoi speciale.