Toate școlile și grădinițele de stat și private vor fi închise pentru o vacanță de două săptămâni, în perioada 25.10 - 05.11.2021, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Guvernul a decis ulterior ca doar creșele, atât de stat cât și private, să rămână deschise în această perioadă. Se vor închide și after-school-urile.

Clasa cu distantare intre eleviFoto: Cecilia Fabiano/ Lapresse/ Profimedia Images
  • „Creșele sunt singurele care rămân deschise, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, după ședința de guvern.

Consultă aici Hotărârea CNSU, varianta finală

UPDATE:

Ce a decis CNSU cu privire la creșe, grădinițe, școli și universități

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

7. (1) Se abilitează Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanțe suplimentare de două săptămâni pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum și pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului școlar.

(2) Se propune emiterea de către Ministerul Educației a unei instrucțiuni prin care să se recomande instituțiilor de învățământ superior din sistemul național de învățământ trecerea în online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

Ce s-a decis în legătură cu grădinițele și școlile private și after-school-uri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri că, odată cu intrarea în vacanța de două săptămâni pentru toți elevii, se vor închide și unitățile de tip after-school, începând de luni, 25 octombrie.

În Hotărârea CNSU se prevede astfel:

8. (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.

Într-un mesaj transmis jurnaliștilor miercuri, ministrul Sorin Cîmpeanu afirmă că există 21 de școli particulare în România care „funcționează conform curriculumului specific altui sistem educațional” și „au stabilit o structură diferită a anului școlar”.

Citește și: