Secţiune susţinută de MedLife

Directoarea care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării spune că va publica execuţia bugetară pe site-ul liceului / Ce soluţie i-a propus primarul Daniel Băluţă directoarei Colegiului "Gheorghe Şincai"

de Andreea Ofiteru     HotNews.ro
Sâmbătă, 9 februarie 2019, 11:39 Actualitate | Educatie


Silvia Musatoiu
Foto: Facebook
Războiul de uzură dintre directoarea Colegiului „Gheorghe Şincai” din Capitală şi Primăria Sectorului 4 continuă cu o nouă fază care a avut loc în şedinţa de vineri a Consiliului Local Sector 4. Directorarea poveşteste într-o postare pe Facebook ce s-a întâmplat în şedinţa de Consiliu Local Sector 4 şi cum s-a întâlnit cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Silvia Muşătoiu spune că va publica pe site-ul şcolii execuția bugetară pentru anul 2018 pentru liceu: „Abia după ce toate aceste informații vor fi vizibile pentru toată lumea, cu produse și cu specificațiile tehnice, putem vedea realitatea”.

Vă reamintim că totul a pornit de la faptul că, recent, primarul Daniel Băluţă a propus directorilor din Sectorul 4 un contract administrativ – financiar modificat faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori. Directoarea Silvia Muşătoiu a refuzat să semneze acest contract.

Într-o postare pe Facebook, directoare scrie că va publica pe site-ul liceului execuţia bugetară pentru 2018, dar îi şi pe cei de la primărie să facă acest lucru.

"... invit și Direcția de Învățământ și Primăria sectorului 4 să-și publice pe site-urile proprii execuțiile bugetare pentru 2018. Abia după ce toate aceste informații vor fi vizibile pentru toată lumea, cu produse și cu specificațiile tehnice, putem vedea realitatea. Acesta este răspunsul meu la mârșăvii. Cu cât vor continua mai mult, cu atât voi intra mai mult în detalii: despre presiuni, conducere, nepotisme, influențe...și despre cum lupul își schimbă părul, dar năravul ba, iar firmele își schimbă denumirea ca să-și piardă urma, dar nu și contractele sau influența", scrie Silvia Muşătoiu.

În aceeaşi postare, directoarea a povestit ce s-a întâmplat vineri în şedinţa Consiliului Local Sector 4, la care s-au dus să asiste câţiva profesori de la Colegiul "Gheorghe Şincai". La şedinţa de vineri a luat cuvântul o reprezentantă a Sindicatului FSLI Sector 4, care a spus că îi reprezintă pe directorii care au semnat contractul cu primarul.

"O cuvântătoare la microfon i-a reprezentat, potrivit propriei afirmații, pe directorii care au semnat contractul modificat al primarului și ale căror școli sunt afiliate sindicatului FSLI. A cuvântat pentru a-i apăra poziția primarului și pentru a preaslăvi contractul lui. Doamna aceasta, ceva șefă a sindicatului FSLI sector 4 (un sindicat al profesorilor și nu al primarilor) a venit însoțită de câteva doamne învățătoare de la școala 194 (nu întâmplător!), care nu prea știau de ce se află acolo. Mai întâi au spus colegilor noștri că au venit să-i susțină, apoi s-au răzgândit fiindcă au aflat că veniseră de fapt să protesteze împotriva școlii noastre", a scris Silvia Muşătoiu.

Directoarea arată şi care este legătura dintre reprezentanta FSLI, învăţătoarele de la Şcoala 194 şi primarul Sectorului 4.

"De ce spun că nu este întâmplătoare școala 194: este școala pe care a urmat-o și domnul primar, pe vremea când mama domniei sale (prezentă și ea ieri, în sala de consiliu) era chiar directoarea școlii. La conducerea Şcolii 194 s-a aflat, o vreme, și o doamnă inspector, semnatară a uneia dintre cele două somații primite de noi, iar la contabilitatea aceleiași școli s-a aflat, până nu demult, directoarea direcției de învățământ sector 4. Legături trainice! Nu-i așa că v-am făcut curioși să vedeți și execuția bugetară a acestei școli, alături de cea a direcției de învățământ?", mai arată directoarea.

Până la urmă directoarea de la "Gheorghe Şincai" s-a dus la şedinţa de consiliu şi astfel s-a întâlnit cu primarul Daniel Băluţă, care i-a propus să semneze contractul "cu obiecţiuni".

"Deși nu-mi propusesem să fiu prezentă la ședința Consiliului Local, colegii mi-au transmis de acolo că mi s-a pronunțat numele și că cineva întreba ironic, de ce nu sunt și eu în sală, să răspund chiar eu ?! Așa că m-am grăbit să ajung acolo. Am avut așadar, ieri, o întâlnire cu primarul. Soluția lansată de domnul primar a fost una singură: să semnez contractul ”cu obiecțiuni”. I-am propus și eu o soluție: semnez contractul doar dacă alături va avea și un act adițional care să prevadă că alineatele adăugate de el, la contractul aprobat prin ordinul de ministru, se elimină. N-a prea fost mulțumit de soluția mea...?Vom mai vedea la întâlnirea viitoare", a conchis Silvia Muşătoiu.Profesorii de la "Gheorghe Şincai", pregătiţi de grevă

Reamintim că după ce directoarea refuzat să semneze contractul administrativ - financiar modificat faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori, elevii, profesorii şi sindicaliştii de la Federaţia Spiru Haret au ieşit cu poziţii de susţinere pentru directoare. Profesorii au spus că presiunile asupra şcolii şi asupra directoarei trebuie să înceteze şi că ei sunt pregătiţi de grevă.

După cum HotNews.ro a relatat, sindicaliştii de la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au somat public Primăria Sectorului 4, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației Naționale să oprească orice fel de presiuni la adresa Silviei Mihaela Mușătoiu, director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai“ privind semnarea contractului de management administrativ-financiar.

De asemenea, părinţii elevilor de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” s-au alăturat şi ei sindicaliştilor şi profesorilor din liceu și au adresat o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, primarului Daniel Băluţă şi Inspectoratului Municipiului Bucureşti prin care cer stoparea presiunilor asupra şcolii.

Într-un răspuns pentru Hotnews.ro, primarul Daniel Băluţă a reacţionat pentru prima dată în conflictul cu directoarea de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Capitală şi a spus primăria dă banii și "este normal să avem un control asupra acestui lucru. Faptul că impunem anumite firme este o manipulare ordinară".

Scandalul a ajuns la ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a promis că se va duce la liceu pentru a se întâlni cu profesorii după ce aceştia au invitat-o. Întâlnirea ar fi trebui să aibă loc vineri, după şedinţa de Guvern, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

CITEŞTE ŞI Cum riscă să-și piardă Colegiul „Gheorghe Șincai” directoarea care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării: profesoara nu semnează cum vrea primarul, inspectoratul trece în tabăra primăriei / Profesori: „Vom face grevă”CITEŞTE ŞI Cronica unui război de uzură între directoarea unui liceu de elită din București și primărie: Nu pui schele pentru că pică ţigle și din ianuarie nu se întâmplă nimic

CITEŞTE ŞI Revolta directoarei unui liceu de elită din București, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: Acești oameni care cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată decid pentru noi toți

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8045 vizualizari

 • +10 (10 voturi)    
  Balutza si P$D Intotdeauna este (Sâmbătă, 9 februarie 2019, 11:57)

  un domn [utilizator]

  Ciuma Rosie
 • +5 (5 voturi)    
  bravo (Sâmbătă, 9 februarie 2019, 17:23)

  nahir [utilizator]

  Doamnă Director.
  Mulțumesc pentru că ați dezvăluit, atât cât s-a putut, învrengătura trepădușilor abbonați la banul nemuncit. Să te mai miri că cei care ne vor plăti pensia vor fi muci la educație și poate și învățătură???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by