Evaluarea Națională 2018 Absolvenții de clasa a VIII-a susțin examenul la Matematică. Vezi modele de subiecte

de R.P.     HotNews.ro
Marţi, 12 iunie 2018, 16:39 Actualitate | Educatie


Examen
Foto: Agerpres
Evaluare Națională 2018. Absolvenții de clasa a VIII-a susțin miercuri examenul la Matematică, în cadrul Evaluării Naționale. Examenul începe la ora 9:00 și durează două ore, însă elevii trebuie să ajungă la școală cel târziu la ora 8:30. Au voie să scrie numai cu stilouri sau pixuri cu mină albastră, cu creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și pot să intre cu instrumente de desen. Elevii trebuie să vină la examen cu buletinul sau certificatul de naștere.
Amintim că sălile de examen la Evaluare Națională 2018 sunt supravegheate cu camere video, iar elevii nu au voie să intre cu telefoane mobile, copiuțe, cărți sau orice alte materiale ajutătoare. În cazul în care sunt prinși cu astfel de copiuțe sau mobile asupra lor, sunt dați afară din examen și primesc nota 1, indiferent dacă s-au folosit de materiale sau nu.

Evaluarea Națională 2018 continuă miercuri cu examenul la Matematică. Joi, 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații, între orele 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

Calendar Evaluarea Națională 2018
4 - 8 iunie 2018        Înscrierea la evaluarea națională
8 iunie 2018             Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

11 iunie 2018           Limba şi literatura română - examen scris
13 iunie 2018            Matematică - examen scris
14 iunie 2018           Limba şi literatura maternă - examen scris
19 iunie 2018            Afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
19 iunie 2018           Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)
20 - 22 iunie 2018    Soluţionarea contestaţiilor
23 iunie 2018           Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Model de subiecte la Matematică - Evaluare Națională 2018 clasa a VIII-aSubiectele de la Evaluarea Națională 2017 - Subiectele la Matematică
Evaluare națională 2018. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut în perioada 5 - 7 martie simularea examenului de Evaluare Naţională, testare în cadrul căreia mai puțin de jumătate dintre ei au obținut media generală de peste 5. Doar 33% dintre elevi au luat note de peste 5 la matematică la simularea examenului de Evaluare Națională.  

Regulile de examen Evaluare Națională 2018- ce trebuie să știe elevii când se prezintă la examen

Elevii NU au voie să intre în sala de examen cu următoarele: manuale, culegeri, dicţionare, notiţe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, stick-uri de memorie, telefoane, tablete, ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele interzise în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Elevii trebuie să aibă în examen un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen la Matematică.

Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale 2018 de la clasa a VIII-a prevede că toate cazurile de fraudă și tentativă de fraudă sunt sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1. Deci elevii care sunt prinși cu mobile sau copiuțe sunt dați afară din examen, chiar dacă nu le-au folosit.

Ministerul Educației a anunțat că a pus la dispoziție și o linie TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale 2018. Numărul TELVERDE 0800801100 va fi disponibil în perioada 11-14 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Evaluare Națională 2018. Elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase. Pe ușa fiecărei săli de examen va fi afișată lista nominală cu elevii repartizați în sala respectivă.

Supravegherea este asigurată, în fiecare sală de examen, de doi profesori de altă specializare decât cea la care se dă examen. Nici profesorii supraveghetori nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, calculatoare, cărți sau reviste. Toate sălile de examen trebuie să aibă camere funcționale de supraveghere audio și video.

Înainte de aducerea subiectelor în sali, profesorii asistenți le explică elevilor cum se va desfășura examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată.

Fiecare elev primește o coală de hârtie tipizată, pe care își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui și toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și completează celelalte date de pe colțul ce urmează a fi lipit. Colțul colii tipizate este lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor prevazute și după ce aceștia semnează în interiorul porțiunii care urmează a fi sigilată. Colțurile lucrărilor sunt lipite numai după ce elevii au început să scrie pe foaie rezolvarea subiectelor, se arată în Metodologia de examen.

Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare.

Evaluare Națională 2018.  Profesorii supraveghetori nu au voie să le dea elevilor indicații referitoare la rezolvarea subiectelor. Unul dintre asistenți stă în fața clasei, celălalt în spatele clasei.

Din momentul în care subiectele au fost distribuite, niciun elev nu mai poate să intre în sală și niciun elev nu poate să iasă din sală, decât dacă predă lucrarea scrisă și semnează de predarea acesteia. “În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit”, se mai arată în Metodologie.

Elevii care vor să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. În cazul în care unii elevi, din diferite motive - corectări numeroase, greșeli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoaștere - vor să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Colile folosite inițial se anulează pe loc, menționându-se pe ele „Anulat" și se semnează de către cei doi asistenți.

Evaluare Națională 2018.  Dupa ce își încheie lucrările, elevii numerotează foile sub îndrumarea asistenților, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisa fiind barată de către asistenți. Dupa încheierea numerotarii, elevii predau asistenților lucrările și semnează pentru confirmarea predării lucrării și a numarului de pagini.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Lucrările dintr-un județ vor fi corectate în alte județe.

Comisiile de examen vor verifica prin sondaj înregistrările audio-video din săli, după încheierea fiecărui examen scris. Dacă la aceste verificări comisia constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, atunci comisia verifică înregistrările din toate sălile de examen din școala respectivă. Elevii prinși că au copiat sau că au mobile în examen primesc nota 1.

Subiectele de la examenele Evaluării Naționale 2018 sunt elaborate de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare. Ele trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate și să poată fi rezolvate în 120 de minute.


Evaluarea Naţională se desfăşoară anual, într-o singură sesiune.

Media de admitere la liceu este formată din media generală la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a (20%).

Înscrierea în clasa a IX-a a absolvenţilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Citește și:


Citeste mai multe despre   

Citeste pe MedLife.ro
Mituri despre colesterol


4443 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  hohohoho (Miercuri, 13 iunie 2018, 10:37)

  ..13 [utilizator]

  I-a terminat pe analfabeti.

  Astept cu interes afisarea notelor la mate - banui ca media va fi in jurul de 4.

  Pentru subiectul de la limba romana tot respectul - ma intereseaza cati au raspuns corect la intrebarea ref numele guvernatorului...

  prostia la patrat va fi expusa in toata splendoarea - cinste celor care au depasit nivelul de analfabet/analfabeta.

  Mult spor mai departe!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version