UPDATE ​Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, este din nou funcțional, după ce a picat cu câteva ore înainte de primul examen de Evaluare Națională. Platforma oficială a Ministerului nu a putut fi accesată nici în prima oră de examen. Amintim că absolvenții de clasa a VIII-a susțin prima probă din Evaluarea Națională: examenul la Limba și literatura română, care a început la 9:00 și durează 2 ore. Edu.ro este site-ul pe care Ministerul Educației postează toate anunțurile importante legate de examen, regulile testării, metodologia și tot aici publică, în cursul zilei de astăzi, subiectele de la Limba română. Peste 150.000 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris la examenele care încep astăzi. În ultimii ani, nu s-a întâmplat ca edu.ro să fie inaccesibil chiar în zi de examen.

Site-ul Ministerului Educatiei a picatFoto: edu.ro
  • UPDATE 3 Ora 12:15 Site-ul edu.ro nu poate fi accesat în permanență, din motive ce țin de găzduirea serverului, anunță Ministerul Educației. Instituția precizează că “organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII) nu sunt afectate de această problemă tehnică”. De asemenea, Ministerul mai anunță că va publica după ora 15:00, pe site-ul www.subiecte.edu.ro, "la fel ca în anii prcedenți", subiectele și baremele de la examenul de Limbă și literatură română susținut astăzi, 11 iunie, de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională.

Amintim că problemele de funcționare ale edu.ro au apărut la finalul lunii mai, când site-ul Ministerului Educației a fost compromis pentru a mina criptomonede, după cum HotNews.ro a relatat în exclusivitate. În urmă cu două săptămâni, Ministerul Educației a început lucrări de mentenanță la Edu.ro, după ce HotNews.ro a arătat că pagina oficială a instituției folosește un script de minerit criptomonedă, prin care cineva câștigă bani folosind la capacitatea maximă procesoarele dispozitivelor utilizatorilor care accesau acest site.

Absolvenții de clasa a VIII-a încep astăzi cel mai important examen de până acum: Evaluarea Națională. La ora 9:00 începe proba la Limba și literatura română, care va dura 2 ore. Pe 13 iunie, elevii vor da examen la Matematică.

Citește și: