Oamenii nu pot trăi fără a se conecta la Celălalt, pentru că aceste schimburi cu cei din jur sunt vitale, spune psihologa Simona Tache. Ea argumentează că această nevoie și sentimentul de apartenență la comunitate sunt noțiuni valabile pentru toți oamenii, inclusiv pentru introvertiți sau pentru cei care aleg să trăiască în solitudine.

Vlad Petreanu și Simona Tache Foto: Dumbrava Vlăsiei

Simona Tache a fost invitata jurnalistului Vlad Petreanu în cel de-al cincilea episod al seriei „Eu și Ceilalți. Cum trăim împreună”, o suită de dezbateri pe tema locuirii și a vieții în comunitate găzduită de Dumbrava Vlăsiei.

Urmăriți aici dialogul dintre Simona Tache și Vlad Petreanu:

„Cum trăim împreună” este o serie de dialoguri întreținute de jurnalistul Vlad Petreanu cu voci pertinente din sfera publică. Proiectul este inițiat de parcul rezidențial Dumbrava Vlăsiei și prilejuit de lansarea concursului de proiecte arhitectonice „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”, în care participanții sunt chemați să-și exprime viziunea asupra unui centru comunitar pentru locuitorii din Dumbravă.

„Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber” este o provocare arhitecturală care urmărește să răspundă unei nevoi acute, în care spațiile urbane sunt suficient de importante pentru comunități, din perspectivă emoțională și funcțională, cât să necesite o abordare pe măsură, deloc superficială.

Proiectul în sine este o temă de reflecție asupra noastră, ca indivizi într-o comunitate, și asupra modului în care interactionăm și folosim spațiile publice - ne căutăm sau ne respingem?

Opriți bormașinile, lăsați cuvintele!

Vezi mai jos celelalte articole din cadrul proiectului:

Proiect susținut de Dumbrava Vlăsiei​