Comunitățile, care sunt de atâtea feluri și pot și animate de atât de multe forțe, de la ură la caritate, pot, de asemenea, fi unite de mâncare, mâncarea fiind un limbaj universal al ideii de „împreună”. O afirmă Ciprian Muntele, om de radio, blogger culinar și influencer, invitatul jurnalistului Vlad Petreanu în noul episod al campaniei „Eu și Ceilalți. Cum trăim împreună”, susținut de Dumbrava Vlăsiei.

Vlad Petreanu și Ciprian MunteleFoto: Dumbrava Vlăsiei

Într-o conversație vie și spumoasă, Petreanu și Muntele amintesc și de ce înseamnă reguli în comunitate, off- și on-line, dar și, de pildă, de ce înseamnă comunicarea de caritate și de ce „binele nu se face în liniște”.

Urmăriți aici noul episod din „Cum trăim împreună”:

„Cum trăim împreună” este o serie de dialoguri întreținute de jurnalistul Vlad Petreanu cu voci pertinente din sfera publică. Proiectul este inițiat de parcul rezidențial Dumbrava Vlăsiei și prilejuit de lansarea concursului de proiecte arhitectonice „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”, în care participanții sunt chemați să-și exprime viziunea asupra unui centru comunitar pentru locuitorii din Dumbravă.

Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber” este o provocare arhitecturală care urmărește să răspundă unei nevoi acute, în care spațiile urbane sunt suficient de importante pentru comunități, din perspectivă emoțională și funcțională, cât să necesite o abordare pe măsură, deloc superficială.

Proiectul în sine este o temă de reflecție asupra noastră, ca indivizi într-o comunitate, și asupra modului în care interactionăm și folosim spațiile publice - ne căutăm sau ne respingem?

Opriți bormașinile, lăsați cuvintele!

Vezi mai jos celelalte articole din cadrul proiectului:

Proiect susținut de Dumbrava Vlăsiei​