SUA și Germania au anunțat noi creșteri ale numărului de infectări, în timp ce bilanțul gobal a ajuns la 63.083.565, din care 1.465.309 sunt decese, iar 43.552.242 sunt pacienți vindecați.

Coronavirus in lumeFoto: Valeria Ferraro/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Principalele informații LIVETEXT pe HotNews.ro:

00.40: OMS, îngrijorată de alte pandemii din cauza „amneziei” lumii

23.45: Două vaccinuri anti-coronavirus ar putea fi disponibile în SUA înainte de Crăciun

22.45:Cum luptă Franța împotriva coronavirusului: Plătește pentru a repara bicicletele francezilor

21.55:OMS ”va face totul” pentru a afla originea coronavirusului, dă asigurări șeful organizației

21.00:Premierul Croației, testat pozitiv la coronavirus

20.30Turcia anunță carantină totală de weekend și carantină parțială în timpul săptămânii

16.45: Singapore încearcă să rezolve puzzle-ul unui bebeluș născut cu anticorpi la coronavirus

15.28 Cursa vaccinurilor antiCovid: Moderna cere aprobarea în SUA și Europa pentru utilizarea la scară largă

14.45 Bethleem, orașul nașterii lui Isus, se pregătește de un Crăciun care va sta sub semnul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus: majoritatea localurilor vor fi închise, vizitatorii sunt puțini.

13.30 Cancelarul Angela Merkel se opune planurilor guvernelor regionale de a deschide hotelurile pentru familiile care vor să-și petreacă sărbătorile de Crăciun, avertizând că există riscul ca acest lucru să ducă la creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

  • Germania a anunțat luni 11.169 de cazuri noi, ajungând la un bilanț total de 1.053.869, potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch Institute citate de Reuters. Alte 125 de persoane și-au pierdut viața, bilanțul deceselor urcând la 16.248.
  • SUA au înregistrat peste 143.000 de noi cazuri și 1.200 de decese. Astfel, Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC)a raportat duminică un total de 13.142.997 de cazuri, din care 143.333 sunt cazuri noi. În același timp, 1.210 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanțul total ajungând la 265.166.
  • Imunologul Anthony Fauci a avertizat asupra unei puternice creşteri a curbei contaminărilor cu Covid-19 după sărbătorirea Zilei Recunoştinţei, marcată prin deplasări a milioane de americani prin ţară. „În două sau trei săptămâni vom putea vedea un nou val adăugându-se la cel actual” de noi contaminări cu SARS-CoV-2, a avertizat directorul Institutului american de boli infecţioase, Anthony Fauci, la canalul ABC. Cel puţin 1,1 milioane de persoane au luat avionul în SUA în ajunul sărbătoririi în familie a Zilei Recunoştinţei.
  • Doctorii și asistentele au protestat la Madrid față de reducerile bugetare, acuzând faptul că se luptă să facă față pandemiei de Covid-19.
  • În Franța, instanța supremă în contencios administrativ a decis că guvernul trebuie să relaxeze măsurile restrictive și să permită adunarea a mai mult de 30 de persoane la slujbele religioase, după ce executivul a stârnit furia liderilor bisericii.
  • Opt deținuți au fost uciși și alți 50 răniți în urma unei revolte dintr-o închisoare din Sri Lanka, incident izbucnit pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid în penitenciar, potrivit ultimului bilanț citat de Reuters. Cei opt au murit după ce gardienii au deschis focul pentru a pune capăt revoltei.