Peste un milion de francezi au folosit subvenția de 50 de euro pentru a-și repara vechile biciclete ca parte a măsurilor de combatere a coronavirusului, iar acum guvernul vrea ca mai multă lume să înceapă să folosească metoda alternativă de transport, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

După prima carantină a Franței, din primăvară, guvernul a oferit subvenții pentru ca vechile biciclete să fie reparate. Programul va fi acum extins până la sfârșitul lui martie după relaxarea celei de-a doua carantine weekend-ul trecut.

”După acest al doilea lockdown, guvernul vrea să încurajeze cetățenii francezi să folosească bicicleta pentru a se deplasa”, a spus ministrul pentru Mediu Barbara Pompili în timpul unei vizite la un centru de instruire privind mecanica bicicletei din Paris.

Ea a spus că aproximativ jumătate din oamenii care și-au reparat bicicleta cu ajutorul subvenției mergeau rar pe bicicletă.

”Acest lucru a pus 500.000 de oameni înapoi în șa”, a spus ea. Dar doar 3% din francezi își folosesc bicicleta în fiecare zi, iar guvernul vrea să tripleze această cifră.

Pompili a anunțat de asemenea un nou program pe termen de trei ani în valoare de 30 de milioane de euro pentru a încuraja angajații să își îmbunătățească spațiile pentru biciclete, cu o finanțare pentru 20.000 de spații de parcare.

Șeful Federației franceze de ciclism, Olivier Schneider, a spus că sunt între 25 și 40 de milioane de biciclete în Franța, dar aproximativ 15 milioane dintre ele sunt în condiții proaste.