Numărul cazurilor de coronavirus din lume a depășit, duminică dimineața, 5,4 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 se apropie de 350.000, în condițiile în care peste 2,2 milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2 au fost declarate vindecate, potrivit centralizării de pe Worldometers.

Coronavirus SUAFoto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Cele mai importante informații, LIVETEXT:

19.40: Plaje, baruri și piețe, pline de tineri în Italia / Mulți nu au măști și nu păstrează distanța

18:59Coronavirus în Spania: Numărul deceselor ajunge la 28.752

17:31Italia începe luni testarea a 150.000 de persoane pentru depistarea COVID-19

15.15: 153 de noi decese în Rusia, cel mai ridicat bilanţ pentru o zi de la începutul pandemiei

13.15: Când ar putea veni primele semne privind eficacitatea unui vaccin și cine ar trebui să beneficienze mai întâi de el / Șeful GAVI cere OMS reguli de distribuție

12.00:Pierdere incomensurabilă: New York Times a umplut prima pagină cu nume de persoane decedate din cauza Covid-19

11.30:Economiile emergente devin pacienți Corona, ducând FMI-ul la limitele sale financiare. O nouă ordine globală în frunte cu China?

09.55: Institutul de virusologie din Wuhan are trei tulpini de coronavirus, dar niciuna nu corespunde celei care provoacă Covid-19.Directoarea neagă responsabilitatea pentru noul virus

09.15: 431 de noi cazuri de infectare şi 31 de decese în Germania / Manifestaţii împotriva restricţiilor

08.20: Numărul deceselor în SUA se apropie de 100.000

08.00:Brazilia se apropie de 350.000 de cazuri de Covid, fiind țara cu al doilea cel mai mare bilanț al infectărilor din lume

SUA este țara cu cel mai mare număr de infecții din lume, cu peste 1,6 milioane de cazuri, în timp ce Brazilia se află pe locul 2, cu aproape 350.000.

Țările încep să reconsidere folosirea hidroxiclorochinei, este și cazul Franței.

Ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat sâmbătă că va solicita revizuirea folosirii hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor COVID-19, după ce un studiu a pus la îndoială eficacitatea acestui tratament şi a evidenţiat efectele sale secundare.

"În urma publicării în (revista medicală) The Lancet a unui studiu care avertizează asupra ineficacităţii şi riscurilor unor tratamente pentru COVID-19, printre care hidroxiclorochina, am sesizat HCSP (Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică) pentru a-l analiza şi a-mi propune în 48 de ore o revizuire a regulilor derogatorii de prescriere", a scris oficialul francez pe Twitter.

Într-un studiu care a analizat mai mult de 96.000 de persoane spitalizate de pe urma COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, cei trataţi cu hidroxiclorochină sau clorochină au prezentat un risc mai mare de deces şi probleme de ritm cardiac decât pacienţii cărora nu li s-au administrat aceste medicamente.

Studiul, publicat în revista medicală Lancet, nu a arătat niciun beneficiu pentru pacienţii cu coronavirus care iau medicamentele respective.

Citește și: