În primul weekend după redeschiderea plajelor - doar pentru plimbări și activități sportive - italienii au testat limitele restricțiilor. De exemplu, plaja Mondello, din Palermo, a fost plină duminică ceea ce a făcut dificilă respectarea măsurilor de siguranță. Asta, deși nu te poți opri pe plajă, cel puțin până pe 6 iunie. În Torino, în prima sâmbătă, după redeschiderea barurilor, trotuarele erau pline de lungi șiruri de tineri. Mulți fără mască și fără să mențină distanța minimă, arată la Repubblica.

Plaja PalermoFoto: Captura YouTube

Plajele din toată ţara urmau să se redeschidă luni, dar au fost deschise mai devreme în multe regiuni, potrivit Agerpres.

Temperaturile ridicate și apa numai bună de făcut baie au atras mulți oameni să meargă la plajă în Palermo.

"După ce au stat acasă atât de mult timp, tinerii au pierdut din vedere limitele pe care le respectau", a declarat sâmbătă ministrul de interne Luciana Lamorgese într-un interviu acordat postului de radio RTL102.5, potrivit Agerpres, care citează dpa.

În Pisa, barurile au fost pline și ele sâmbătă seara, dar după închiderea acestora, mulți ies din localuri și stau în piață.