​Premierul Florin Cîțu consideră, făcând referire la criza gunoiului din Sectorul 1, că "cetățenii Bucureștiului nu trebuie să sufere de pe urma unei dispute". Premierul a anunțat că a avut, miercuri, o discuție cu prefectul Bucureștiului și că este important ca angajamentele să fie respectate atât de către operatorul de salubritate, cât și de către primărie.

Clotilde ArmandFoto: Facebook - Clotilde Armand

"Până la o decizie în instanță, și prestatorul de servicii, și primăria, toată lumea, trebuie să respecte angajamentele și după aceea vedem deciziile în instanță. Am avut o discuție și cu prefectul astăzi. Lucrurile sunt puțin complicate, nu știu dacă intervenția mea este salutară, dar este important să se respecte contractele, și la prestator, și la primărie. Sunt contracte semnate, sunt contracte în vigoare. Până la decizia instanței, și de-o parte, și de alta, trebuie respectate contractele", a declarat premierul, la finalul ședinței Guvernului de miercuri.

Acesta spune că ceea ce vedem la Sectorul 1 "nu este în regulă" și că speră ca reprezentanții Gărzii de Mediu să își facă datoria și în cazul în care găsește vinovați, să-i amendeze.

Reamintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest. Clotilde Armand nu dorește să plătească sumele cerute de Romprest, motiv pentru care mai multe zile la rând nu a fost ridicat gunoiul din Sectorul 1.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a încercat să medieze conflictul între primarul Clotilde Armand și firma de salubrizare Romprest, însă fără rezultate. Cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord, în timp ce decizia privind instituirea stării de alertă în sector, cerută de Clotilde Armand, este amânată din nou de către prefect, care spune că încă nu a primit raportul Gărzii de Mediu.

Clotilde Armand a anunţat, miercuri, că a cerut Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) ridicarea licenţei companiei Romprest. Ea continuă să acuze "șantajul total inacceptabil" din partea firmei de salubrizare, spunând că "în orice capitală europeană acesta ar fi fost oprit" și insistă ca în Sectorul 1 să fie declarată stare de alertă sanitară, cerere formulată către prefect încă de vineri.

CITEȘTE ȘI: