Premierul Florin Cîțu a reacționat vineri în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 și a susținut că trebuie începute și mai multe controale, el oferindu-se să îi trimită "controlori" lui Tanczos Barna.

Gunoi Sectorul 1 - 11Foto: Hotnews
  • "Am văzut gunoaiele din București. Am avut o discuție cu ministrul Mediului și va trebui să începem controale și dacă nu are ministerul destui controlori, vom trimite de la Guvern în control", a declarat premierul, într-o conferință de presă la Baia Mare, întrebat dacă a văzut gunoaiele din Capitală.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere Prefecturii să fie declarată stare de alertă în sector din cauza situației sanitare, în contextul în care sectorul a început din nou să se umple de gunoaie, pentru că firma Romprest a oprit din nou colectarea acestuia. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand le promite bucureștenilor că "acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și de mafia gunoaielor va lua curând sfârșit".

Ea spune că, în paralel, a avut discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și a ajuns la un acord.

  • "Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest.
  • Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1", afirmă Clotilde Armand.

Armand le cere bucureștenilor să sune la Poliția Locală Sector 1 și să continue să reclame neridicarea gunoiului.

  • "Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele.
  • Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit", mai scrie Clotilde Armand.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că starea de alertă sanitară în Sectorul 1 cerută de primarul Clotilde Armand, după ce Romprest a oprit din nou ridicarea gunoiului de pe străzi, ar fi o soluţie de moment şi că situaţia se poate rezolva printr-o "atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei Sectorului 1".

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, cel care trebuie să își dea acordul pentru această măsură, a afirmat, pentru HotNews.ro, că o astfel de decizie va fi luată doar dacă DSP și autoritățile de mediu vor confirma că "există o amenințare reală la sănătatea populației".