Dinel Nutu (Staicu) a fost adus sambata dimineata in Bucuresti, fiind incarcerat la Directia Cercetari Penale, transmite Mediafax. El va fi prezentat magistratilor de la Judecatoria sectorului 2, care au amânat pentru marţi, 3 mai, discutarea mandatului de arestare preventivă, deoarece la instanţă nu ajunsese mandatul de executare a pedepsei. Pe 4 aprilie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor, Ion Popescu, la cate 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la aceasta infractiune, in dosarul fraudarii BIR.

Dinel Nutu (Staicu)Foto: Agerpres

La 19 aprilie, Dinel Nutu, fost Staicu, a fost prins in localitatea Mako din Ungaria, dupa ce fugise din tara. La 28 aprilie, omul de afaceri a fost preluat de autoritatile romane in punctul de Trecere a Frrontierei de la Bors, el fiind predat de agentii Interpol.

Pe 4 aprilie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor, Ion Popescu, la cate 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la aceasta infractiune, in dosarul fraudarii BIR.

Ulterior, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al directorului SIF Oltenia, Dinel Staicu, care fugise din tara sustragandu-se de la executarea pedepsei. Mandatul european de arestare a fost pus in executare de catre Interpol, existand informatii ca directorul SIF Oltenia ar fi parasit Romania.

Dupa ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat in urmarire generala, avand in vedere ca politistii nu l-au gasit la domiciliul sau din Sectorul 2 al Capitalei. Ei au avut surpriza sa afle ca Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenta a Populatiei cu cateva zile inainte de a fi condamnat de Curtea de Apel Bucuresti.