Dinel Nutu (fost Staicu), arestat saptamana trecuta in Ungaria, a fost preluat, joi, la ora 13.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Bors, de un echipaj al politiei bihorene, fiind predat de Interpol autoritatilor romane, informeaza Agerpres.

Dinel Nutu (Staicu)Foto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al IJPF Bihor, Catalin Simut, a confirmat faptul ca omul de afaceri, dat in urmarire internationala, condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor, a fost preluat de autoritatile romane.

El va fi escortat catre arestul IPJ Bihor.

Saptamana trecuta, Dinel Nutu, fost Staicu, a fost prins in localitatea Mako din Ungaria, dupa ce fugise din tara.

Pe 4 aprilie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor, Ion Popescu, la cate 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la aceasta infractiune, in dosarul fraudarii BIR.

Ulterior, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al directorului SIF Oltenia, Dinel Staicu, care fugise din tara sustragandu-se de la executarea pedepsei. Mandatul european de arestare a fost pus in executare de catre Interpol, existand informatii ca directorul SIF Oltenia ar fi parasit Romania.

Dupa ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat in urmarire generala, avand in vedere ca politistii nu l-au gasit la domiciliul sau din Sectorul 2 al Capitalei. Ei au avut surpriza sa afle ca Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenta a Populatiei cu cateva zile inainte de a fi condamnat de Curtea de Apel Bucuresti.