Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor, a fost dat in urmarire nationala, anunta Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat ca Dinel Staicu a fost dat in urmarire nationala, marti, in urma condamnarii sale de catre Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

CAB a decis definitiv, luni, condamnarea omului de afaceri Dinel Staicu, fostul patron al clubului Universitatea Craiova, la sapte ani de inchisoare cu executare.

Totodata, Ion Popescu, fostul director al BIR, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu, iar fostul functionar Radian Raceala a primit cinci ani de inchisoare cu executare, in timp ce fosta functionara Viorica Dutu a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de incercare de noua ani.

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat, pe 16 decembrie 2010, de Tribunalul Bucuresti, la 12 ani de inchisoare in dosarul privind fraudarea BIR, in aceeasi cauza fiind condamnat tot la 12 ani de inchisoare si fostul presedinte al bancii, Ion Popescu. De asemenea, instanta a dispus condamnarea la cate 6 ani de inchisoare a doi functionari ai bancii, Viorica Dutu si Radian Raceala.