Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, recent condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare pentru fraudarea BIR, si-a schimbat numele in Dinel Nutu, preluandu-l pe cel al sotiei, scrie Mediafax. Staicu este in prezent dat in urmarire nationala deoarece, in urma condamnarii pronuntate luni de Curtea de Apel Bucuresti, el nu a putut fi gasit.

UPDATE 3 Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a declarat, miercuri seara, ca politistii au informatii ca Dinel Staicu ar fi parasit tara in cursul zilei de duminica, plecand in Ungaria "si de acolo mai departe cu avionul", relateaza Mediafax. "Este doar o informatie, in prezent o verificam", a spus Popa, la o emisiune la postul B1 TV.

Liviu Popa a precizat ca Dinel Staicu nu a apucat sa obtina si un pasaport pe noul nume - Dinel Nutu, ci doar o carte de identitate, cu doua zile inainte de a pleca, in 1 aprilie. "O sa-l prindem si o sa-l aducem in tara", a mai declarat seful Politiei Romane.

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor. Dupa pronuntarea sentintei, politistii l-au cautat pe Dinel Staicu la domiciliu, unde nu a fost gasit, el fiind dat, marti, in urmarire nationala.

UPDATE 2 - Noul nume al lui Dinel Staicu, respectiv Nutu Dinel, a devenit legal de la 1 aprilie, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare miercuri, solicitand informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.

Dinel Staicu a devenit, in mod oficial, Nutu Dinel, de la 1 aprilie, insa baza nationala de date se actualizeaza la zece zile, au declarat reprezentanti ai Politiei Capitalei pentru Mediafax.

Acestia au precizat ca, marti, autoritatile au emis mandatul de urmarire pe numele "Dinel Staicu", pentru ca nici instanta, nici Politia nu fusesera informate ca procedura schimbarii de nume a fost dusa la bun sfarsit inainte de emiterea mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Politia Capitalei a facut o solicitate, miercuri, la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date, din subordinea Prefecturii Capitalei, reprezentantii acestei institutii confirmand schimbarea de nume in "Nutu Dinel".

Astfel, s-au inceput demersuri pentru ca toate actele de urmarire, inclusiv mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea sa fie modificate pe noul nume.

UPDATE 1 - Anterior, reprezentanti ai Politiei Capitalei spuneau ca Dinel Staicu a ramas cu vechiul sau nume, pentru ca nu a continuat procedura de preluare a numelui de familie "Nutu" si nu si-a preschimbat actele, desi solicitarea de schimbare a numelui i-a fost admisa.

Dinel Staicu a facut o solicitare pe cale administrativa de schimbare a numelui, care a fost aprobata de Consiliul Local si publicata in Monitorul Oficial in ianuarie. El trebuia sa mearga cu extrasul din Monitorul Oficial, cu aprobarea Consiliului Local si cu documentele de identitate la Evidenta Populatiei, pentru a-si preschimba actele si a incheia procedura preluarii noului nume.

Decizia de schimbare a numelui din Staicu in Nutu apare in partea a treia a numarului 10 din 2011 al Monitorului Oficial al Romaniei.

"Staicu Dinel, cu domiciliul in Craiova, aleea Mamaia numarul 2, judetul Dolj, nascut la data de 9 august 1956 in comuna Leu, judetul Dolj, fiul lui Stefan si Stefana Staicu, solicita schimbarea numelui sau de familie din Staicu in acela de Nutu, spre a se numi Nutu Dinel", se arata in editia Monitorului Oficial citata.

Sotia lui se numeste Nutu Lenuta.

Luni, Staicu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor.

Dupa pronuntarea sentintei, politistii l-au cautat pe Staicu la domiciliu, unde nu a fost gasit.

Astfel, el a fost dat in urmarire nationala, marti, in urma condamnarii pronuntate luni de Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit EvZ, surse din anturajul sau sutin ca ar fi fugit in America de Sud.