Dinel Nutu, fost Dinel Staicu, a fost dat in urmarire internationala, joi, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare care va fi pus in aplicare prin Interpol, au declarat, joi, surse judiciare, citate de Mediafax.

Mandatul a fost emis in urma unor informatii conform carora Dinel Nutu ar fi plecat din tara inainte de a fi condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor.

Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a declarat, miercuri seara, ca politistii au informatii ca Dinel Staicu ar fi parasit tara in cursul zilei de duminica, plecand in Ungaria "si de acolo mai departe cu avionul".

Liviu Popa a precizat ca Dinel Staicu nu a apucat sa obtina si un pasaport pe noul nume - Dinel Nutu -, ci doar o carte de identitate, cu doua zile inainte de a pleca, in 1 aprilie.

"O sa-l prindem si o sa-l aducem in tara", a declarat seful Politiei Romane.

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor.

Dupa pronuntarea sentintei, politistii l-au cautat pe Dinel Staicu la domiciliu, unde nu a fost gasit, el fiind dat, marti, in urmarire nationala.

Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, el facand o solicitare pe cale administrativa de schimbare a numelui, care a fost aprobata de Consiliul Local si publicata in Monitorul Oficial.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal de la 1 aprilie, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare miercuri, 6 aprilie, solicitand informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.

Reprezentanti ai Politiei Capitalei au precizat ca autoritatile au emis, in 5 aprilie, mandatul de urmarire pe numele "Dinel Staicu", pentru ca nici instanta, nici Politia nu fusesera informate ca procedura schimbarii de nume a fost dusa la bun sfarsit inainte de emiterea mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Politia Capitalei a facut o solicitate, miercuri, la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date, din subordinea Prefecturii Capitalei, reprezentantii acestei institutii confirmand schimbarea de nume in "Nutu Dinel".

Astfel, s-au inceput demersuri pentru ca toate actele de urmarire, inclusiv mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea sa fie modificate pe noul nume.