Zeci de profesori si academicieni il someaza pe ministrul Educatiei sa nu mai tergiverseze solutionarea plagiatelor: Legea actuala prevede sanctionarea plagiatului. Demiteti urgent actualul CNATDCU, institutie profund politizata

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 1 martie 2016, 14:34 Actualitate | Esenţial


Adrian Curaj
Foto: Facebook - Adrian Curaj
Un grup de profesori universitari si de intelectuali din tara si strainatate "il someaza" pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, "sa nu mai tergiverseze transarea chestiunii plagiatelor" si sa "rezolve urgent situatia demnitarilor si persoanelor publice acuzate de frauda intelectuala la doctorat". Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului Justitiei Raluca Pruna, acestia solicita demiterea CNATDCU - organismul indreptatit sa se pronunte pe plagiatele din doctorate - si numirea unei noi conduceri a acestui organism. Scrisoarea este semnata pana in acest moment de 39 de profesori si academicieni, printre care Mircea Flonta, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Mihaela Miroiu, Adrian Miroiu, Teodor Baconschi sau Lazar Vlasceanu.

Semnatarii ii cer lui Curaj sa demita urgent actualul Consiliu National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), "institutie profund politizata, refacerea acesteia, precum si a comisiilor de specialitate cu persoane cu performante dovedite, care nu sunt demnitari si/sau rectori. O alta cerinta importanta este aplicarea legislatiei actuale, care permite retragerea titlurilor de doctor, si evaluarea scolilor doctorale."

"Va solicitam concedierea imediata a consilierilor responsabili de informarea dumneavoastra defectuoasa. Consideram ca este inadmisibil sa determini un ministru al Guvernului Romaniei sa dezinformeze public, la dezbaterea Grupului pentru Dialog Social, spunandu-ne ca nu exista legislatie functionala", avertizeaza profesorii semnatari.

Grupul ii cere ministrului Educatiei, Adrian Curaj, ca in termen de 5 zile sa emita un ordin de ministru prin care sa reglementeze procedura de analiza a plagiatelor de catre CNATDCU si a unui ordin prin care sa numeasca o noua conducere la aceasta institutie. In comunicatul remis HotNews.ro se arata ca "scrisoarea este deschisa tuturor celor care doresc sa se alature demersului si sa semneze aceasta initiativa".

Scrisoarea deschisa integrala:

Catre:                               
Ministrului educatiei si cercetarii stiintifice, domnul Dr. Adrian Curaj
 
Spre stiinta:                     
Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis
Prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Dacian Ciolos
Ministrului justitiei, doamna Raluca Pruna
 
Stimate domnule ministru,
 
In data de 3 februarie 2016, la Grupul pentru Dialog Social, v-ati angajat public ca veti solutiona rapid situatia plagiatelor din tezele de doctorat sustinute pana la acest moment in Romania. La fel ca guvernul precedent, ati pus inactiunea pe seama "legislatiei inadecvate". Constatam ca, la o luna de la acea promisiune, nu s-a intamplat nimic concret. Fiindu-ne imposibil sa credem ca un membru al actualului Guvern al Romaniei ar minti cu nonsalanta sau ca ar dori sa musamalizeze anumite cazuri de plagiat, nu ne ramane decat varianta ca ati fost indus in eroare de catre consilierii dumneavoastra. Contrar celor afirmate la acea intalnire, astazi sunt indubitabile si confirmate inclusiv de ministrul justitiei in functie, urmatoarele fapte:
 
1) Legislatia actuala prevede mecanisme eficiente de sesizare, analiza si sanctionare a plagiatului din cadrul tezelor de doctorat, indiferent de data la care au fost sustinute. Acest lucru, evident la o analiza  juridica serioasa, a fost recunoscut public de chiar ministrul justitiei in exercitiu. Legea 1/2011, urmata de HG 681/2011 (Art. 50) prevad, limpede, modalitatea de solutionare a acuzatiilor de plagiat, finalizata prin emiterea unui ordin al ministrului educatiei de retragere a titlului de doctor.
 
2) Numarul plagiatelor descoperite in tezele de doctorat ale unor persoane cu functii importante in cadrul statului Roman creste in mod continuu, fapt care va obliga aveti o masura ferma si neechivoca in acesata chestiune.
 
Avand in vedere aceste elemente, va solicitam urmatoarele:
 
1) Emiterea, in termen de 5 zile, a unui ordin al ministrului educatiei care sa reglementeze procedura de analiza a plagiatelor de catre CNATDCU, astfel incat aceasta procedura sa nu dureze mai mult de 30 de zile si sa se finalizeze, asa cum prevede legea actuala, printr-o propunere a CNATDCU adresata ministrului educatiei, fie de nevinovatie, fie de retragere a titlului de doctor. Va reamintim ca un astfel de ordin a existat (OM 3504/2012), insa a fost abuziv abrogat exact in momentul in care comisia CNATDCU emitea, in mod perfect legal si justificat, verdictul de plagiat referitor in cazul tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta.
 
2) Concomitent, emiterea, in termen de 5 zile, a unui ordin al ministrului educatiei prin care sa fie numit un nou Consiliu General al CNATDCU. Actualul Consiliu General al CNATDCU contine un numar semnificativ de persoane fara opera stiintifica si/sau acuzate de plagiat, fiind profund subordonat politic (numara nu mai putin de opt actuali sau fosti demnitari). CNATDCU, in componenta sa actuala, nu mai are nicio credibilitate, avand un numar restrans de membri cu o opera stiintifica solida si recunoscuti pentru standardele de moralitate. Solicitam ca membrii CNATDCU sa nu fie membri de partid cu functii de conducere, demnitari sau rectori de universitati. Solicitam, de asemenea, numirea in Consiliul General al CNATDCU a unui procent de cel putin 25% personalitati din dispora stiintifica.
 
3) Sesizarea, in termen de doua zile de la numirea noului CNATDCU, cu privire la toate plagiatele discutate deja in spatiul public.
 
4) Neindoindu-ne de buna dumneavoastra credinta, va solicitam concedierea imediata a consilierilor responsabili de informarea dumneavoastra defectuoasa. Consideram ca este inadmisibil sa determini un ministru al Guvernului Romaniei sa dezinformeze public, la dezbaterea Grupului pentru Dialog Social, spunandu-ne ca nu exista legislatie functionala. Altminteri, va asumati implicit inselarea deliberata a publicului. Solicitam o pozitie clar asumata a presedintele Romaniei in aceasta chestiune.
 
5) Demararea procedurilor pentru o clasificare a universitatilor si ierarhizare a programelor de studii, dupa modelul exercitiului similar din 2011.
 
6) Evaluarea internationala a scolilor doctorale inainte de inceperea anului universitar 2016/2017, conform prevederilor Legii educatiei 1/2011, in varianta sa originara.
 
Stimate domnule ministru,
 
pana acum mandatul dumneavoastra sta sub semnul tergiversarilor, voluntare sau nu, cu pretextul "consultarilor". In cazul plagiatelor acest lucru este inadmisibil: tergiversarea, de exemplu, numirii unui nou CNATDCU sub pretextul "consultarilor" reprezinta o fractura logica: CNATDCU, gardianul templului integritatii academice, trebuie sa cuprinda varfuri ale vietii univesitare, asa cum ele sunt definite prin standardele acceptate la nivel international. Tot asa, cum numirea procurorilor nu se face dupa o generoasa consultare a suspectilor sau inculpatilor, membrii CNATDCU nu pot fi numiti in urma "consultarilor" acelor structuri si oameni care au produs doctorate plagiate. CNATDCU nu are vocatia de a fi o sezatoare a reprezentantilor unor interese ilegitime partinice sau transpartinice, ci un forum restrans si exigent care sa indice ora exacta a luptei impotriva fraudelor intelectuale. Calitatea membrilor noului CNATDCU este directa dumneavoastra raspundere, de la care nu va puteti eschiva sub pretextul consultarilor.

Inca mai credem ca sunteti animat de bune intentii, dar tot de bune intentii este pavat si drumul inspre iad. Intr-o Romanie in care dimensiunea apocaliptica a fenomenului plagiatului devine, pe zi ce trece, evidenta, consecintele sunt tragice: rasturnarea valorilor in paralel cu distrugerea, in constiinta colectiva, a ceea ce reprezinta cea mai inalta forme de studiu: doctoratul. Incepand de astazi, stimate domnule ministru, va consideram direct responsabil, impreuna cu Guvernul Romaniei si presedintele Romaniei, de perpetuarea acestei stari de fapt, cu atat mai mult cu cat solutiile prevazute de legea in vigoare sunt clare, eficiente si functionale, atata timp cat ele sunt corect operationalizate de oameni de buna-credinta, pe care aveti puterea sa ii investiti de indata cu aceasta misiune, conform solicitarilor de mai sus.

Recunoastem dificultatea demersului, dar precedente ale unor actiuni curajoase in educatie exista. Chiar daca initial au fost respinse de clasa politica, au fost adoptate de populatia Romaniei, cea in fata careia sunteti responsabil. De aceea suntem primii care va vom sprijini public si cu expertiza, in momentul in care veti aplica legea. Nu sunteti singur in demersul corect de reinstaurare a onestitatii intelectuale, dar veti purta singur povara unui eventual pact cu furtul intelectual.
 
Cu stima,

Mircea Flonta                  Academia Română
Luiza Maria Flonta          Academia Română
Gabriel Liiceanu              prof. univ. dr., Universitatea din Bucureşti
Mircea Dumitru               prof. univ. dr., rector Universitatea din Bucureşti
Mihaela Miroiu                prof. univ. dr., SNSPA
Dumitru Sandu               prof. univ. dr., Universitatea din Bucureşti
Teodor Baconschi           dr. al Universității Paris IV-Sorbonne
Gabriel Andreescu          prof.univ.dr., SNSPA
Lavinia Stan                    St. Francis Xavier University, Canada
Irina Livezeanu               dr. Department of History, University of Pittsburgh
Maria Bucur                    John V Hill professor of history, Indiana University, SUA
Lazar Vlasceanu              prof. univ. dr., Universitatea din Bucureşti
Michael Shafir                 prof. univ. (emerit) dr., Universitatea Babeş-Bolyai
Mihai Păunescu               conf. univ. dr., SNSPA, Bucuresti
Gabriel Bădescu              prof. univ. dr, Universitatea Babeș-Bolyai
Tereza Brândușa Palade conf. univ. dr., SNSPA
Adrian Miroiu                  prof. univ. dr., SNSPA
Claudiu Tufiș                   lector univ, dr. Universitatea din București
Liviu Rotman                  prof. univ. dr., SNSPA
Lucian Turcescu             Concordia University, Canada
Miruna Pantel                dr., cadru didactic asociat, SNSPA
Camil Pîrvu                    lect. univ. dr., Universitatea din București
Alina Dragolea               lect. univ. dr., SNSPA
Emanuel Copilaş            asist. univ. dr., Universitatea de Vest
Andrada Nimu                dr. SNSPA
Luciana Jinga                 dr., cercetătoare ICMER
Bogdan Florian               lect. univ. dr., SNSPA
Bogdan Iancu                 lect. univ. dr., SNSPA
Lavinia Betea                 prof. univ. dr., Universitatea „Aurel Vlaicu”
Andra Roescu                dr., University of Southampton, SUA
Gabriel Hancean           conf. univ. dr., Universitatea din București
Paul Șerban Agachi      prof. univ. dr., Universitatea Babeș Bolyai
Dana Jalobeanu           conf. univ. dr., Univestitatea din București
Ștefania Miclea dr.
Nicolae Emanuel Dobrei       lect. univ. dr., SNSPA
Radu Sebastian Ungureanu conf. univ. dr., SNSPA
Radu J. Bogdan                    prof. univ. dr., Tulane University, New Orleans, SUA
Adina Babeş                         dr., cercetător ştiinţific, Institutul „Elie Wiesel”
Emilia Şercan                       lector. univ. dr., Universitatea din Bucureşti


Descarca de aici scrisoarea deschisa adresata ministrului Educatiei, Adrian Curaj

Scrisoare Deschisa catre Ministrul Adrian CurajInformatii de background

Asa cum HotNews.ro a aratat in urma cu o saptamana, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) - prima institutie care a constatat in 2012 ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat si a fost reorganizata apoi de ministrul de atunci Liviu Pop - are si astazi, conform legislatiei, rolul central in solutionarea plagiatelor din doctorate.

Reluam mai jos argumentatia prezentata - ce lipseste pentru ca CNATDCU sa ii propuna astazi ministrului retragerea titlurilor de doctor obtinute prin plagiat:
 • CNATDCU este, prin lege, institutia care trebuie sa ii propuna ministrului sa retraga un titlu de doctor, daca titlul a fost obtinut prin plagiat. Insa pentru asta Consiliului ii lipseste in acest moment o procedura/un regulament care sa detalieze aceasta atributie.
 • Aceasta procedura poate fi aprobata foarte simplu printr-un ordin de ministru, asa cum a si fost anulata 
 • Fosta procedura (stabilita prin OMECTS 3.504/2012) a fost abrogata in iunie 2012 de catre Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei la acea vreme. In ziua in care CNATDCU a dat verdict de plagiat pentru Ponta, in Monitorul Oficial a fost publicat un nou ordin de ministru, emis de Liviu Pop, ce abroga ordinul anterior, anula prevederile referitoare la analiza plagiatului si majora de la 20 la 45 numarul membrilor Consiliului general al CNATDCU, astfel incat decizia CNATDCU in cazul Ponta a fost blocata (Detalii aici)
 • Asa cum aratam si in articolul "Ce se va intampla in instanta cu deciziile universitatilor de retragere a titlurilor de doctor: Jurisprudenta impiedica functionarea noului mecanism propus de Ministerul Educatiei" - confirmat de minister, "o solutie rapida pentru toate cazurile de plagiat in doctorate este numirea prin ordin a unui nou Consiliu CNATDCU, sesizarea acestuia sa analizeze plagiatele si, in cazul unui verdict de plagiat, anularea titlurilor de doctor prin ordin de ministru".
 • Ministrul Educatiei Adrian Curaj nu a modificat nici pana in prezent componenta Consiliului general al CNATDCU, la 3 luni de la preluarea mandatului, iar consiliul din prezent si l-a ales presedinte pe Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai, care in 2012 a fost impotriva verdictului de plagiat dat de acest for lui Ponta
Care este legislatia in vigoare care spune ca CNATDCU solutioneaza plagiatele in doctorate

HG 681/2011 - Codul studiilor universitare de doctorat
Articolul 50:
(1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala in organizarea si desfasurarea studiilor universitare de doctorat, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului poate lua masurile prevazute la art. 170 din Legea nr. 1/2011.
(2) CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia.
(3) Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii poate fi sesizat cu privire la incalcarea regulilor de buna conduita in cercetare-dezvoltare de catre personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD, potrivit prevederilor art. 323 din Legea nr. 1/2011.

Legea educatiei:
Articolul 170
(1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan:
a) retragerea calitatii de conducator de doctorat;
b) retragerea titlului de doctor;
c) retragerea acreditarii scolii doctorale
, ceea ce implica retragerea dreptului scolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenti-doctoranzi.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9927 vizualizari

 • +29 (33 voturi)    
  Infractori din CNATDCU (Marţi, 1 martie 2016, 14:47)

  Maniu [utilizator]

  un sef de comisie plus un alt membru din alta comisie din actualul CNATDCU au facut parte dintr-o comisie de concurs pentru conferentiar universitar anulata pentru fals intelectual, fals in inscrisuri oficiale, universitatea respectiva fiind in prezent urmarita penal pentru abuz in serviciu. Practic, cei doi "telectuali de vaza" au permis sa faca parte dintr-o comisie de concurs pentru un post de conferentiar universitar, comisie din care faceau si ei parte, o persoana care nu avea titlul academic sau stiintific corespunzator. Era doar "dr." Si toate astea ca sa iasa cartile (alea de joc, ca scrise NU existau) pentru persoana care trebuia. Nu s-a incalcat "deontologia" tovarase ministru? Astia doi nu trebuie dati afara din CNATDCU? Dar pardon, or sa-i judece colegii lor "academicienii" si or sa decida ca nu s-a produs nicio incalcare, deontologia fiind o vorba de dansii inventata si de dansii demonetizata.
 • +20 (24 voturi)    
  Curaj (Marţi, 1 martie 2016, 15:07)

  CititorulComentator [utilizator]

  Zero ca si restul, se afara intre ei.
  • +13 (13 voturi)    
   Aveti rabdare (Marţi, 1 martie 2016, 22:32)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   Caracterul unui om, curajul, se devoaleaza treptat.
   Deja primele trei litere se vad.
   • +4 (4 voturi)    
    Well ... doar trei vedea-se vor ! (Miercuri, 2 martie 2016, 8:37)

    MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    Well ... doar trei vedea-se vor !

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .
 • +26 (28 voturi)    
  NU AI CUM SA NU LE DAI DREPTATE ! (Marţi, 1 martie 2016, 15:08)

  Susufler0 [utilizator]

  Curaj, caruia mai mult i se potriveste antonimul, este prizonierul unei intregi retele de colegi, colaboratori, cunostinte, relatii, fiecare dintre acestia avand la randul lor colegi, colaboratori, cunostinte, relatii, care la randul lor au... cu duiumul doctorate plagiate, de pe urma carora au castigat, faima(acolo, in cercul lor mic), bani pozitie. Pai cum sa rezolve Curaj problema ?
  PS. De accea spun, nu ai cum sa nu le dai dreptate autorilor scrisorii dar nici pe Curaj nu poti sa nu-l intelegi. Ce e DE NEACCEPTAT la Curaj este LIPSA DEMISIEI !
  • +18 (20 voturi)    
   Prizonier nu cred... (Marţi, 1 martie 2016, 16:08)

   gugurila [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   ... nu e si el membru in academia lui Oprea?
   Doctoratul lui l-a verificat cineva? :)
   • +10 (12 voturi)    
    CHIAR ASA ! (Marţi, 1 martie 2016, 21:06)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui gugurila

    Ar fi culmea, dar pt cine mai poti sa bagi mana in foc in ziua de azi ?
   • +8 (10 voturi)    
    Gura târgului... (Marţi, 1 martie 2016, 23:03)

    Radu I [utilizator] i-a raspuns lui gugurila

    Se zvonește că „misiunea” domnului Curaj în guvern este tocmai aceea de protector al „castei” plagiatorilor (din care s-ar părea că face parte).
 • +15 (17 voturi)    
  Heh, pana la demis un acronim care pute a PCR (Marţi, 1 martie 2016, 15:25)

  gugurila [utilizator]

  Trebuie demis Curaj. Si Toba. Si Dancu.
  Dupa aia mai discutam.
 • +16 (18 voturi)    
  Curaj trebuie să rezolve problema. (Marţi, 1 martie 2016, 15:34)

  asavreau [utilizator]

  Orice întârziere va fi în defavoarea d-lui Curaj dar și a falșilor doctori.Se adună sume de bani încasate necuvenit,pe baza diplomei de doctor,sume care vor trebui restituite,cu dobânda aferentă și cu cât suma este mai mare cresc și anii de pușcărie.Societatea nu-i dispusă să uite și să ierte,mai ales că falșii doctori fac parte din rețele politico-mafiote care au subjugat instituții ale statului,sau au creat instituții fantomă finanțate de la buget(așa zisele //academii/ cu academicieni fără operă).
 • +12 (14 voturi)    
  Să sperăm (Marţi, 1 martie 2016, 15:34)

  mopsu [utilizator]

  că este începutul trezirii intelectualilor din această țara....
 • +12 (14 voturi)    
  Vin alegerile cine-si bate cuie in talpa ??? (Marţi, 1 martie 2016, 15:48)

  andreesanu [utilizator]

  Ma indoiesc ca vor avea responsabilitatea,demnitatea de a face curat prin retetele de talmes -balmes-doctorate !!!.
  Problema lor este cum sa ingroape rahatul !!!,nici decum sa faca curat !!!.
  Batista pe tambal si gunoiul sub pres este specialitatea casei !!!.
  In facat de doctori peste noapte !!! sunt specialisti cei pusi politic pe scaune nemeritate.
 • +10 (12 voturi)    
  Hai! (Marţi, 1 martie 2016, 16:05)

  double.cc [utilizator]

  Curaj,domnule CURAJ!
 • +15 (17 voturi)    
  Rectorii.. (Marţi, 1 martie 2016, 16:44)

  emigrant [utilizator]

  Mai intii, felicitari ptr initiativa!! Fara implicarea masiva a diasporei nu se poate face curat in Rom. D-l Curaj e o marioneta, probabil santajabila..Un cuvint despre rectori: la UMF fiica D-lui rector Sinescu e chirurg plastic, sotia sefa la cardiologie. As vrea sa vad si eu daca fiica D-lui Sinescu a luat rezidentiatul..Mama ne spune ca a ales chirurgia plastica..Really?? Noi astia fara tata rector fara pile si fara spagi a trebuit sa alegem emigrarea..D-na mare reformista de la Alianta Medicilor care nu a spus un cuvintel in cazul Oprescu vad ca il ridica in slavi pe rectorul Sinescu, despre care aud ca ar putea deveni ministrul Sanatatii. Reforma nu se poate face cu rectorii actuali si protejatii lor. Din fericire, vad ca Univ Bucuresti ramine pe baricade. Felicitari!!
 • +12 (14 voturi)    
  cam multi de prin SNSPA (Marţi, 1 martie 2016, 17:10)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  nu se supara securistul Pricopie, finul Androneascai, proaspat ales rector al SNSPA pt al doilea mandat?!

  Mai e si fondator la (c)Academia lui Oprea ...si nu numai!

  Dupa cat s-a chinuit cat a fost ministru sa nu dea curs cererilor legate de plagiaturi, acum vad ca sunt pe lista multi semnatari din propria universitate? Aveti grija, va luati adio de la promovari, burse, granturi, proiecte europene voi astia care apareti in lista!!

  Macar aia de la UPB sunt "cinstiti" si nu apar acolo...fiind fieful PSD-Costoiu+Andronescu, nu misca nimeni in front, cred ca s-au si resemnat ca UPB e reduta a PSD, imposibil de "cucerit"...

  Cat despre Curaj, sa vedeti ce specimene au aterizat recent prin minister, pfuaii, sa te tii de nas, unii de pe vremea PDL din 2010-2012, cunoscuti ca avand legaturi "dubioase" si eventual si prin diverse "structuri"/servicii...asa ca e clar ca acolo e o restauratie a camarilei din acea perioada! Sub "umbrela" lui Funeriu ( ocupat cu reforma, nu cu administrarea ministerului) multe se intamplau prin minister..
 • -4 (12 voturi)    
  cand or afla (Marţi, 1 martie 2016, 19:26)

  xanti [utilizator]

  Academicienii mei....,asa spnea si Elena Ceausescu.
  Pai Romania are zeci de mii de profesori nu cateva zeci ce nu au nici un cuvant de spus in fata miilor de alti profesori.
  Ce facem acum cheltuim bani sa luam la puricat doctoratele,titlurile de universitar ca asa vor cativa ZECI de profesori????
  • +7 (7 voturi)    
   iar iti dai cu parerea? (Marţi, 1 martie 2016, 22:02)

   T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   @real politik Iar iti dai cu parerea despre ceea ce habar nu ai? Acum cateva zile ii luai apararea lui Voiculescu si-l tratai ca " dom profesor universitar". Te faceai ca ploua ca tovarasul Voiculescu si-a cumparat diploma de doctorat la o fabrica de diplome desfiintata intre timp. Acum mori ca nu cumva sa se ia la puricat si alte doctorate? Ti-e teama ca-ti vine randul si tie?
   Da, trebuie luate la puricat, cum spui tu, cat mai multe doctorate si dati afara toti cei care nu-si merita diploma sau/si titlul universitar obtinute prin frauda. Exact asta trebuie facut, exact asta trebuia facut de mult, numai ca niste tovarasei ca tine si jupanul Voiculescu au tinut cu dintii de impostura.
   • +1 (1 vot)    
    asta-i (Miercuri, 2 martie 2016, 7:46)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

    platit la cantitate.
 • -6 (16 voturi)    
  Constatare... (Marţi, 1 martie 2016, 19:52)

  taticutu [utilizator]

  Evident ca " scrisoarea deschisa " are un singur tel : sa i se retraga titlul de doctor lui Ponta !!!
  Acum din pacate pentru ei este cam tarziu ; era bine sa i se retraga titlul cand era pe cai mari, acum...
  • +7 (9 voturi)    
   asi! (Marţi, 1 martie 2016, 20:32)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Te inseli, lista "demnitarilor"--intre ghilimele ca astia nu au demnitate-- cu bube-ncap este lunga...
 • +9 (11 voturi)    
  Cinste semnatarilor scrisorii. (Marţi, 1 martie 2016, 20:21)

  asavreau [utilizator]

  Trebuie făcute presiuni asupra d-lui Curaj pentru rezolvarea problemei,în caz contrar trebuie găsite motivele legale pentru acționarea d-lui Curaj în judecată.Favorizarea infractorului ar fi un motiv.
 • +7 (9 voturi)    
  tavarisci (Marţi, 1 martie 2016, 20:30)

  ningun [utilizator]

  tavarissci Caraj! eta bal znaceniia. Atentie, respectati cu strictete ordinele. Nas priatel I drughii balo protejaestvo i niet va mai legati de ai nostri. Eta pravila. futu=va tarla-ncur.
 • +8 (8 voturi)    
  Ponta (Miercuri, 2 martie 2016, 0:31)

  lautarul [utilizator]

  Dl Curaj nu are de altfel nici un curaj sa ii ia titlul de doctor plagiatorului pentru ca e doar o simpla marioneta platit de altii! Probabil ca si doctoratul lui e la fel.Mi-a atras atentia faptul ca in cadrul interviului acest stimat "domn" s-a enervat de intrebare si a inchis microfonul!!!! Domnule Ciolos, da-l afara, pentru ca din cauza de oameni ca acest "Curaj" care vrea sa scoata istoria, romana etc va faceti de ras si veti deveni cel mai hulit guvern de asa zisi idiocrati din istoria postbelica a Romaniei! Rusine Ciolos!
 • +3 (3 voturi)    
  Pe Curaj (Miercuri, 2 martie 2016, 7:38)

  John M. [utilizator]

  ar trebui sa-l cheme Iepure. Tipul mediocru si slugarnic, gasca de "baieti buni" de nimic in afara de trai caldut si taratul picioarelor pana ce lumea uita sau revin "ai nostri" la putere.
 • +3 (3 voturi)    
  Asta-i problema cu ... (Miercuri, 2 martie 2016, 8:08)

  coco04 [utilizator]

  majoritatea bugetarilor.Vor sa ia banii dar sa nu-si faca munca pentru care sunt platiti.
 • +2 (2 voturi)    
  Trebuia sa fie anulata interventia lacheului Liviu (Miercuri, 2 martie 2016, 11:37)

  deval [utilizator]

  Pop, repusa in drept comisia de dinainte si anulate toate decizile mascaricilor care i-au inlocuit ! Tot respectul pentru semnatarii scrisorii ! Plagiatorii trebuie sa restituie sau sa inceteze sa beneficieze de avantajele rezultate dintr-un dontorat fraudulos ca in cazul primului plagiator care nu este avocat decat in baza acestui plagiat !!!!
  • +1 (1 vot)    
   Asta-l doare cel mai tare (Miercuri, 2 martie 2016, 14:06)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui deval

   ca vorba aia, resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by