Ministerul Educatiei Nationale anunta printr-un comunicat de presa ca proba de Limba si literatura romana nu se va relua, "deoarece nu exista nici un motiv pentru ca acest lucru sa se produca". "Acolo unde exista suspiciuni de frauda, cum este cazul Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, ancheta judiciara, aflata in derulare, va stabili prejudiciile create si masurile coercitive care se impun", informeaza ministerul.

Ministerul Educatiei Nationale dezminte ca variantele de subiecte la proba de Limba si literatura romana ar fi fost publicate pe Internet inainte de ora de sustinere a examenului, respectiv ora 9.00.

Probele scrise la Bacalaureat iunie-iulie 2013 vor continua, conform calendarului aprobat.

Amintim ca intreaga comisie de Bacalaureat din centrul de examen din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, sectorul 5 Bucuresti, a fost schimbata, ca urmare a unei perchezitii realizate de o echipa a Politiei. Anuntul a fost facut de Ministerul Educatiei, care intr-un comunicat remis HotNews.ro precizeaza ca directorul si directorul adjunct ai liceului au fost dati afara. Inspectoratul scolar Bucuresti "va numi, in cel mai scurt timp, o noua comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate conditiile pentru ca absolventii de clasa a XII-a sa poata sustine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013". Detalii aici.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2013 - sesiunea iunie-iulie

10 - 12 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

12 - 14 iunieEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

17 - 21 iunieEvaluarea competentelor digitale - proba D

25 - 28 iunieEvaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

1 iulieLimba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

2 iulieLimba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

3 iulieProba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

(Matematica - pentru profilul real din filiera teoretica, pentru toate profilurile din filiera tehnologica si pentru profilul militar si profilul pedagogic - specializarea invatatori-educatoare, din filiera vocationala / Istorie - pentru profilul umanist din filiera teoretica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia celor de la specializarea invatatori-educatoare)

5 iulieProba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa

(Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica - pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala / Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si, dupa caz, Sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia profilului militar)

8 iulieAfisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)

8 iulieDepunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00)

9 - 11 iulieRezolvarea contestatiilor

12 iulie Afisarea rezultatelor finale

Citeste si: