Intreaga comisie de Bacalaureat din centrul de examen din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, sectorul 5 Bucuresti, a fost schimbata, ca urmare a unei perchezitii realizate de o echipa a Politiei. Anuntul a fost facut de Ministerul Educatiei, care intr-un comunicat remis HotNews.ro precizeaza ca decizia a fost luata de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, luni, 1 iulie.

Comunicatul Ministerului Educatiei Nationale:

"Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis, luni, 1 iulie, ca urmare a perchezitiei realizate de o echipa a Politiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, urmatoarele:

  • 1. schimbarea intregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum si a celor 32 de profesori - supraveghetori
  • 2. eliberarea din functiile de conducere a directorului si a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu
  • 3. eliberarea din functia de director, din cadrul Scolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care indeplinea si rolul de vicepresedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.

ISMB va numi, in cel mai scurt timp, o noua comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate conditiile pentru ca absolventii de clasa a XII-a sa poata sustine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013."

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti despre o "incercare de fraudare a examenului de bacalaureat"

In acelasi timp, parchetul anunta printr-un comunicat de presa ca, "la momentul actual, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, efectueaza perchezitii la un liceu situat pe raza sectorului 5 din Bucuresti, intr-o cauza privind o incercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfasurat in aceasta perioada".

"Perchezitiile vizeaza ridicarea unor inscrisuri si obiecte relevante, fara perturbarea probei desfasurate in ziua curenta (accesul in salile de concurs realizandu-se ulterior finalizarii lucrarilor de catre participanti)", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Aproximativ 20 de profesori supraveghetori la examenul de bacalaureat sustinut la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti au fost dusi, luni, la Politia Capitalei pentru a fi audiati, scrie Mediafax care citeaza surse judiciare. Potrivit acestora, nicio persoana nu a fost pusa sub invinuire pana la acest moment, iar la audieri nu au fost chemati pana in prezent membri ai conducerii liceului sau absolventi care au sustinut examenul la Limba romana.

Aceleasi surse citate de Mediafax au declarat ca sesizarea privind fapte de coruptie la Liceul Bolintineanu este veche de cateva saptamani si nu a venit de la parinti sau elevi.

Amintim ca absolventii de liceu au sustinut astazi, 1 iulie, prima proba scrisa din cadrul bacalaureatului 2013: examenul de Limba si literatura romana.

Citeste si: