Ministerul Educatiei Nationale anunta ca nici una dintre variantele de subiecte de la proba scrisa la Limba si literatura romana - Bacalaureat iunie-iulie 2013 - nu a fost publicata inainte de inceperea examenului, respectiv ora 09.00. "Conform verificarilor realizate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care are in atributii pastrarea si distribuirea subiectelor pentru examenele nationale, in conditii de maxima siguranta, nu a existat nici o bresa in sistemul de transmitere a datelor", informeaza Ministerul printr-un comunicat remis HotNews.ro.

Precizarea vine dupa ce tot Ministerul Educatiei a anuntat printr-un comunicat de presa ca intreaga comisie de Bacalaureat din centrul de examen din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, sectorul 5 Bucuresti, a fost schimbata, ca urmare a unei perchezitii realizate de o echipa a Politiei.

ISMB va numi, in cel mai scurt timp, o noua comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate conditiile pentru ca absolventii de clasa a XII-a sa poata sustine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013", anunta ministerul.

In acelasi timp, parchetul a anuntat printr-un comunicat de presa ca, "la momentul actual, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, efectueaza perchezitii la un liceu situat pe raza sectorului 5 din Bucuresti, intr-o cauza privind o incercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfasurat in aceasta perioada".

"Perchezitiile vizeaza ridicarea unor inscrisuri si obiecte relevante, fara perturbarea probei desfasurate in ziua curenta (accesul in salile de concurs realizandu-se ulterior finalizarii lucrarilor de catre participanti)", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Amintim ca absolventii de liceu au sustinut astazi, 1 iulie, prima proba scrisa din cadrul bacalaureatului 2013: examenul de Limba si literatura romana.

Citeste si: